Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - otázky/moje prvé
A platila som v Hlohovci 40 €,mám DVD a ale desať záberov :D a papier ako doklad o tom, že všetko je v najlepšom poriadku. Synáčik má zatiaľ 709 gramov
Ahojte, takže chlapček ako vyšitý :D len sa potvrdili moje pocity :D všetko je v najlepšom poriadku, inak začínam 26 týždeň, takže sa mi termín posunul z posledného septembra na osemnásteho :D podobá sa na manžela :D pusinou a čelom :D je to super pocit
Usiko, ja som začala cítiť až riadne kopance, asi tak mesiac dozadu, také to šteklenie som nerozpoznala od čriev D: ale už kope riadne, čiže ja až v 22 týždni.
A máš fakt super doktora, keď sa na nič pred tebou nehrá. Takže odteraz som úplne v pohode, mne sa predsa nič stať nemôže :D
A tiež som ani raz nevracala, aj keď pocity boli všeliaké :D
zlate ste, dakujem za povzbudenie...asi to bolo fakt to, lebo svrbenie zvnutra bruska nepovazujem velmi za pravdepodobne.....aspon viem, ze drobcok zije, takze som taka spokojnejsia....
....ahoj123...no, on ma vonku na nastenke v cenniku ze :3D/4D ultrazvuk ......cena od xx - do nejakych 16 alebo 20 Eur podla druhu nosica"...teda pravdepodobne si vyberies, aky chces a kolko chces zaplatit......inak ta suma je 3x nizsia ako v Kosiciach Saci, takze to sme na tom vyborne......ja v KE saci zaplatim 20 evry za morfologicky uzv, ale ten mi porodnik odporucil, takze asi je to dolezite, aj kvoli mojmu veku.....no a piatok idem ku Annovi, tak ak sa bude dat, tak si vypytam 4D....joj tesakujem jak dieta male.....
Inak, od Annu si pytaj co chces.....on sa ma sam opytal este , myslim v 7tt som bola, a pozrel na uzv a pyta sa ci chcem foto.....takze jasne ze ano,....a potom v 11tt sa tiez pytal, tak mam dve foto zatial doma...u neho si jednoducho vypytaj co chces a uvidis....ved ak ti poistovna zaplati len 3D, tak sa opytaj, kolko ti treba doplatit za 4D a tak...a da ti aj CD.....
usiko: je velmi pravdepodobne ze si citila pohyby svojho drobceka :) ja som to citila tiez tak...postupne to bude stale intenzivnejsie ...moj drobec uz robi gymnastiku normalne niekedy :) inac 14.6. idem ku Annovi na ten ultrazvuk...a nevies nahodou ci mi urobi 3D alebo 4D? mozno blba otazka le fakt neviem,lebo vraj ma obe...a on mi da dvd ak budem chciet? alebo si to mam doniest sama? joj fakt mam asi blbe otazky ale naozaj neviem....a ako sa inac mate?
usiko
asi to sú pohyby.. ja som to najprv tiež nevedela identifikovať.. ale bol to ten najúžasnejší pocit, keď som si uvedomila, že už cítim to malinké stvorenie =)
jancecka,
predvcerom som zacitila, ked som si kremovala brusko, take akoby steklenie zvnutra bruska...nemyslim, ze su to creva, lebo tie su asi az za babatkom, ...vcera tiez vecer sa to opakovalo...na dvoch miestach...myslis ze pohyby? 19tt...ako to tebe zacalo?
isabela,
neboj, nemusis vobec vracat, ja som vobec ani raz nezvracala, len mi bolo cele dni od rana do vecera zle a bola som rada ze idem spat, lebo aspon vtedy mi nic nebolo......
..skoro som vracala predvcerom, ale to som si spravila taku veceru, ze by zabila aj kona.....takze toto jedlo som nadobro uz vylucila z jedalnicka....
jancecka,
nemyslim ze by sa este nieco stalo, ale tiez som sa pytala lekara a vies co mi povedal? "pytate sa, tak vam musim odpovedat. Tehotenstvo je v podstate cely cas nevyspytatelne, v podstate rizikove a treba si davat pozor, nebudem vam hovorit,ze uz sa nemoze nic stat. Moze, ale zriedkavo. napriklad som tu mal pred tyzdnom jeden par, v 22tt, a na uzv videli ze babatko ma popocnik ovinuty okolo hrdielka, tak sa strasne vystrasili. takze ono bud sa pootoci a pupocnik sa odkruti, alebo sa don uplne zamota amoze umriet.....teda sa udusit..." takze tak, moj lekar je strasne dobry, chapavy a takto som pochopila, ze mozem ja sa strachovat kolko chcem, su veci, ktore neovplyvnim a ak sa nieco stane, nie je to moja vina a nic by som proti tomu aj tak neurobila......takze: hlavu hore, davaj na seba pozor a tes sa na babatko...povedz si ze TEBE sa nic nestane.....
díky :D dám zajtra vedieť, už musím ísť pracovať, aj ja držím palce
juuuuuuuuuuj, tak to sa tesim s tebou, drz sa :-))))