Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka zenam dost casto opuchaju nochy v tehotenstve,hlavne v neskorsich stadiach tehot.,alebo pri takychto teplotach zvlast,a este ked mas sedave zamestnanie,alebo vela stojis pocas dna,preto tak casto ako len mozes,si lahni a nohy si vyloz trochu vyssie ako je srdce,podloz si vankusom....rob to naozaj vzdy ked sa da,a su aj cviky na prekrvenie noh,take napinanie clenko,to ti ukaze doktorka....v kazdom pripade to oznam lekarke,nech to skontroluje....a samozrejme pi vela vela tekutin....
usiko: juuj dievcatko? aj ja by som chcela :) my uz mame chlapceka...samozrejme chcem aby bolo babo zdrave,ale ked v poslednej dobe ked vidim v obchode tie chutne veci pre dievky,tak nemozem z toho :)
ahojte tehuľky, opúchajú vám nohy? mne začali spolu s teplami D: ale dosť veru, najprv len chodidlá a teraz až po členky, ráno sa zobudím, už mám trošku naliate a večer ani nehovorím D: a keď nechodím, že celý deň len sedím, záleží podľa toho akú mám prácu, tak aj lýtka trolinku mám. Nie je to nebezpečné? Dá sa proti tomu bojovať? Vždy si dám studenšiu sprchu ako prídem z práce, trošku to pomôže, ale len načas. Doktorka mi povedala že je to normálne, keď som jej to naposledy ukazovala ale to sm mala len tretinu toho čo teraz. Tlak mám výborný, ukážkový. Sme obaja zdravý.
joj, inak my cakame podla vsetkeho zatial dievcatko....na 90 percent ....takze sa tesakujeme.....nieze by sme sa netesili na chlapceka, ale teraz vieme, ze ktory rod mozeme pouzivat pri tom, ako sa o NEJ rozpravame.....
usiko ako ti radili ostatne baby,nestresuj sa,ani ja som doteraz nepribrala,len nejake dve kila a som v 22 tt. ...tiez jem normalne ako si pisala ty,castejsie v mensich davkach....neboj sa miminko ma co potrebuje...inac doktor vravel ze vela zien zacne priberat po 20 tt....ja som pri prvom tehotenstve pribrala az v druhe polovici tehot.,a to skoro 20 kil! :D nastastie som potom schudla na povodnych 50....takze pohoda,hlavna je kvalita stravy...a ten cennik u Annu,no nieje to take drahe,skoro vsade je to nad 30 evry,hovorim ze v KE 50-150 eur,tak to sa mi zda vela....ale chcem aby povedal ze je vsetko ok,a som zvedava uz aj na pohlavie :))
Usiko, s vaou si v pohode. ja som pri prvom dietati do 7. mesiaca nemala ziadne brusko a pribrala len nejake 3 kg, potom sa to rozbehlo a vysplhala som sa na 14 kg. Ale kamosky mali aj len 7 kg naviac pri porode ... a neplati, ze babo je potom male ... vsetko je o tvojom metabolisme ... babatko si zoberie z tela, co potrebuje, ty aspon nebudes vela zhadzovat. A urcite nejedz nasilu naviac - normalne, len pestru stravu. drz sa!
Jancecka, meno este stale nemam na 100%, ale ked to bude chlapca, asi prehlasujem Simona. Hodi sa k priezvisku a po prvom pocuti tohoto mena ma neskutocne oslovilo ... A ked dievcatko, tak este neviem ... ja to tak citim chlapcensky ...:-)
Usiko, bud rada, že si nepribrala :) Aj ja chcem! Len neviem, či sa mi to podari...
jancecka,
a moja mamina pribrala so sestrou len necelých 6 kg, za celé tehotenstvo, aj sa narodila segrička skôr, a bola maličká, 2,6 kg, ale to asi preto, že otehotnela tri mesiace po prvom pôrode :D
a aký je rozdiel medzi 3D a 4D? a ja keď som sa objednávala na 4D, tak som musela počkať na 25 týždeň, lebo vraj skôr neberú, a najneskôr 30 týždeň