Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

usiko.

danus,

ziadne priznaky> tak sa posleduj, nejake pachute v ustach, citlive prsia alebo bradavky, trochu zavraty cez den, unava, znmena pleti, ochlpenia? nic nemas? 12 dni je pekna doba, skus este test....

Danuš

Ahojte, my s snažíme o bábätko asi 4 mesiace tento mesiac mi mešká mrcha už 12 deň...mrchu mávam pravidelnú maximálne mi mešká 2 dni...len ide o to, že nemám žiadne príznaky kurát ma bolí každý deň hlava a prvý test čo som si robila pred piatimi dňami vyšiel negatívny...teším sa zbytočne? :(

ahoj123

isabella...veru aj mna velmi potrapili nevolnosti,uplne cele dni mi byvalo zle,brucho bolievalo,zvracala som,schudla 3 kila...ktore teraz naberam spat :) ...ja som mala coculine-proti nevolnosti homeopatika,su slabucke,ale vhodne pre tehotne,tiez som mala gastrocynezine,kupila som aj Fatru-ale liecivu,pila som len po malych duskoch,lebo nieje velmi vhodna pre tehotne,noa j pankreolan mozes alebo orenzym....no a dietovala som,lebo mi bolo fakt neskutocne zle....take suchare,celozrnne chlebicky,banany,zaprazkovu polievku a take lahsie jedla skusaj...neboj zvladnes to a o par tyzdnov si budes uzivat tehotenstvo :) vela stastia

isabella

uprimne? beriem len tie vytaminy co mi lekari nakazali, inak vlastne nic, ale dr mi na nevolnosti odporucila nejaky ginger, alebo zazvorovy caj, tak asi najskor skusim to :-)))

mirka 23

Ešte mi napadli probiotika... berieš? Najprv každý deň a potom už stači, len raz za týždeň. A omega 3 su dôležite pre babetko.

mirka 23

tak to sme skoro rovnako, ja som približne v ôsmom a tešim sa, že mi nič nie je a to papam všetko, samozrejme s rozumom a nezdrave veci sa snažim vynechať.
Ak si budeš niečo kupovať z lekarne, tak len pozor aby tam nebol mastenec a aspartam, tie su škodlive, mali by sme sa tomu vyhnuť.

isabella

mirka som v 7tt a uz len vstup do kuchyne sa pre mna stava vysoko rizikovym a otvorenie chladnicky to je uz automatika, ze nasleduje navsteva wc... necakala som, ze to bude take zle, ale ono sa to teraz posledne dost zhorsilo, snad neskoncim niekde v nemocnici ako sesternicina svagrina :-///
kazdopadne dakujem za radu, urcite mam v plane navstivit lekaren

mirka 23

isabella, skus si zohnať enzymy na travenie, mne pomohli, sice som zvracala len raz, ale cely deň mi bolo zle.. a od kedy beriem enzymy, tak pohoda, necitim, že som tehtna.. V ktorom týždni si?
A ešte aj sodu bikarbonu som si davala... a tiež celkom dobre. Drž sa.

isabella

caute baby, no mna tyraju riadne nevolnosti, vraciam rano aj vecer, napina ma cely den a do kuchyne ani vojst nemozem aby som hned neutekala zvracat :-/// a mam pocit, ze zacinam chudnut, co by som teda nerada, aj ked nie som nejaka chudulinka, takze to nie je akutna zalezitost...
baby aj vy ste mali take blbe nevolnosti??? lebo ja som z toho uz hotova

usiko.

...mne este nie, ale to som iba v 20tt , a pribrala som iba 3 kila zatial...pijem vela vody, jem vela ovocia a zeleniny a velmi nesolim........ale cakam to o taky mesiac, lebo sa to vraj stava....

...dalsia vvec su krcove zily, tie vraj tiez vystupuju, tak aj na to som pripravena a tajne dufam ze nic nebude.....