Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

zuzula12

Mirka, suhlasim s Usiko, v 7 tt este nemusis prezivat to, co my ostatne. Mne zacalo byt zle koncom 6 tt,v 8 tt uz som nezvladala takmer nic. Nastastie to po tych troch mesiacoch preslo. A to mam uz dve deticky doma a pri kazdom to bolo rovnake. Ale mam kamosku, ktora cele dve tehotenstva "prezvracala" a nikto jej nevedel pomoct. mozno tebe zabrali enzymy, mne napr. nie, lekar mi predpisal Torecan a ten bol fajn, aspon som mohla ist do prace.

na kazdu plati nieco ine ...

usiko

neviem co si,

jasne ze to nie je skoro. ak ti tehu, tak hladina HCG hormonu stupa a uz par dni po vynechani menzes ti vyjde test pozitivny...a tyzden po menzese uz naisto....

neviem CO si

mirka 23- bohuzial si nemyslim, ze je to prilis skoro robit si test po 21 dnoch od oplodnenia/ovulacie.

Uz by to malo ukazat 2 ciarky, ak by som bola tehotna.
Zacala som si teda vyvolavat menzes vnatovou stavou, tak hadam sa dostavi.

usiko

mirka,

bozicku ved nezovseobecnuj, ak jednoducho zene ma byt zle, tak jej zle bude, aj keby sa na hlavu postavila /povacsine/...inak, v 7tt som sa ani ja neskriabala este po stene....a oktrem toho, mam kamosku, ktorej CELE tehotenstvo nebolo zle vobec, len ku koncu palenie zahy, mam jednu, co jej bolo zle 6 mesiacov, 2x bola na infuzkach, takz esi to musis jednoducho odskusat, ale necakat ziadne zazraky, lebo tie lieky poovacsinme nepomahaju....

mirka 23

To nie je pravda, že si to treba odžiť! Ked daš rano enzymy, tak pohoda... a pred večšim jedlom. A aj ta soda bikarbona pomaha. Ja som v 7tt a necitim, že som tehotna a to mi bývalo zle...

usiko.

isabella,

ja som ci kupila na nevonosti cocculine, ale to je take slabe, ye jedine ak samu seba presvedcis, ye yaberaju = placebo, ak nepresvedcis, tak bey sance, teda u mna.....potom som si kupila tobolkz ye Ginger, takisto boli na milu jarmilu, akurat sa mi ten yayvor odgrgaval.....-pardon za vsetky y vymenene za z:-)))/

...no a potom som to vzdala, jednoducho si to musisi odzit...este som zhanala v lekarnach zazvorove lizatka pre trehotne /Gravipop/ , ale kukali na mna ako pero z gauca, ze co chcem, a pritom to mas vsade na nete.....po takom 10 tt uz je to celkom ok, zatrial vydrz, vela pi, a papaj vitaminy, napr. centrum materna

neviem CO si

Ovulaciu som mala pred 3 tyzdnami, vtedy sme mali aj pohlavny styk. Menzes som este nedostala. Vacsinou meska tyzden, ale teraz uz meska tyzden aj dva dni.

Robila som test vcera a negativny vysiel. Neviem, preco meska. Mam nejaky vytok a trosku ma boli vajecnik. Moze to byt prechladnutie? Tehotna asi nebudem, ze?

ahoj123

danuš mne vyšli tri testy negativne a predsa uz musleo byt nieco zasiate,ten stvrty bol pozitivny :) hlavu hore,skus spravit dalsi...drzim palce :)

Danuš

žiadne bolesti pŕs možno nepatrne bradavky...žiadne pachute v ústach, chute či nechute...únava je trošku väčšia, ale pri tomto počasí je to asi normálka...akurát mi hovoria, že som v poslednej dobe veľmi podráždená :) takže žiadne veľké menštruačné príznaky len tá meškajúca mrcha...ale tak dnes si zrobím ešte jeden len sa bojím, že bude zasa negatívny :(