Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - otázky/moje prvé
dakujem usiko....no bola som tam, konecne mi vezme krv,stery, ale vraj posledny vyter,robeny pred tyzdnom,to mi dala ina lekarka,ten bol ok,tak som rada,ale teraz ked ma pocuvala-aj to nie sekundu ako predtym ale dost dlho,nepacilo sa jej moje dychanie,ako som pisala sada to na pluca....tak mi dala kadejake lieky,ktore ked nezaberu do stredy,tak da antibiotika aby som zase nemala zapal pluc....
takze brusko rastie :) aj mne,akurat posledny tyzden mi najviac narastlo,takze sa uz pysim,obliekam priliehave veci :) no ano s tou panvou je to pravda,ja som sa tiez dost rozsirila celkovo,ved ten drobcek tam musi mat miesto aby rastol,a aj na porod sa este viac bude roztahovat panva,ale to sa pekne stiahne po porode,aj ja som sa vratila na povodnu velkost po prvom...
ja poporode pojdem tiez ku alergologicke a podstupim celkovu liecbu,takze ta Molnarova je fajn? zajdem ku nej...
drzim palce....
to je dobre, treba zmenit cim skor.
....hej, hej, brusko mi rastie, trochu aj zadok ale som citala, ze panvove kosti sa pocas tehu rozsiruju, takze asi aj preto....
...inak ja ked mam problem s hrdlom, zabehnem ku Molnarovej /alergologicka/ a ona sa za 26 rokov, co ku nej patrim, este ani raz nezmylila...a to nevravim, ze ma dostala z alergie na prach. perie a kozusinu....je sice ukecana, hlucna, ale neskutocna odbornicka a scitana.....
D
usiko mas pravdu....si zlata ,dakujem....aj manzel sa uz hneva,zajtra ma volno,tak ide so mnou ku lekarke....fakt som to mala riesit uz davno,lebo ja mam taketo problemy uz treti rok,no a aj pri prvom tehotenstve to doslo az do zapalu pluc....takze bohuzial je to aj moja chyba,ze som od nej uz davno neodisla,neviem vlastne na co cakam,fakt :( ...moj brat ma tiez podobne problemy a mama ho uz vzala na alergologiu,a tam sa normalne lekarka rozkricala,ze co to mame za obvodnu,ked nas uz davno neposlala...fakt v dnesnej dobe mas velmi malo naozaj dobrych lekarov,ja to vidim pri synovi,on ma totiz taku vzacnu chorobu,ktoru treba sledovat a musela som obist mozno aj 15 roznych lekarov,kym som sa dostala naozaj ku odbornemu a normalnemu pristupu ...juj ale dufam ze to nebude nejaka hnusna infekcia alebo podobne,nech je mala zdrava ...a ty sa pochval,ako prebieha tehotenstvo? uz sa pysis bruskom vsak? :)
ahoj123,
to koho mas preboha za lekarku??????? to co ma byt? takto ta odpinkat ked si tehotna? To akoze uz fakt si lekari mozu robit co chcu?
....Prepac, ale v momente by som ju menila a byt na tvojom mieste by som si od nej zajtra brala kartu a isla kade lahsie....no je normalna? ja som si tak pomenila lekarov...nie je to nic hrozne a vzdy sa mi to osvedcilo......napriklad mam 32 rokov a toto je uz moj 5 gynekolog.../4. bol Pataky, ziadna slava/ ale potom dosiel tento a je bomba....prakticku lekarku, ked som byvala v RV, som tiez zmenila /za Mudr.Szakala - je velmi mily, ustretovy, urobi o co ho poprosim.../....zubara mam tiez superdobreho, a odisla som od zvojej povodnej zubarky...no proste je slobodna volba lekara a netreba sa hanbit zobrat kartu a utekat kade lahsie.....ide o tvoje zdravie.....a zdravie tvojho babatka......
...nebudem ta tu deprimovat, prepac, ale ma to tak rozculilo, lebo teda v spolocnosti stale plati Lekar=Pan, ale davno to nie je pravda, ved vystuduje uz naozaj kazdy.....takze pekne zajtra za lekarom a riesit.....ak treba, ber aj manzela/priatela a nedaj sa odbit....proste si vypytaj stery z hrdla a krku a nedaj sa odbit......
...drzim ti palce, velmi......:-)))
dakujem baby....viete co mne je cim dalej tym horsie,dnes som ledva vstala z postele :( celu noc som prekaslala,a boli ma hadam cele telo...no zajtra rano naklusem k lekarke,lebo mam uz strach,mam pocit ze mi to sada na priedusky,ked nie na pluca,ona sa na mna furt len usmeje (vraj si nemam az tak velmi vsimat kazdy problem,lebo je to na psychiatriu),lebo tam chodim ako na klavir s tym mojim hrdlom,ale toto je uz vela...joj dufam ze nemam dajakeho bacila co by ublizoval babatku,lebo sa asi naozaj zblaznim uz z toho...tak baby dufam ze aspon vam je fajn...
isabella,
aby ti nebolo zle, nos so sebou vzdy nieco na jedenie v kabelke, stale ked vyhladnes, si nieco daj, lebo pokles cukru v krvi ti sposobi dalsie nevolnosti......ja som 21tt, ale este aj teraz nosim v kabelke orechy, a ked citim, ze zacinam pocitovat hlad, tak zakonite mi zacina byt zle a zjem ich.....hned je lepsie....
ahoj123
mne Anna pocvedal, ze ak by som bola chora, tak urcite je v mnoha pripadoch lepsie nasadit atb na bakterie /ak ich mas/ ako nechat bakterie v tele, lebo mozu ublizit babatku este viac.....a citala som ze ak ma matka streptokoka, tak pri porode sa prenesie na dieta....
...inak, obvodna ti nemala do hrdla kukat,ale ti zobrat ster z hrdla a z nosa a poslat na mikrobiologiu, aby zistili, ci je to len nieco nepodstatne, alebo bakteria......
...ja ked idem k lekarke s niecim takym, surovo si pytam zobrat stery z hrdla a nosa, ved si platitm zdravotne poistenie, tak mna neodfajcia len so sirupom, co si kupim v lekarni za neskutocne prachy a vobec nepomaha.....alebo a naslepo vybranymi ATB, ....ja pekne pockam 2 dni na vysledok a podla citlivosti predpise ATB.....trebasa bit za svoje prava a za svoje zdravie, pretoze ak ti ho lekarka nedbznlivostou pokasle, ty nebudes mat zdravie a malokto vyhral este v sudnom spore s lekarmi, lebo drzia spolu a veci lekarske su tazko dokazatelne....takze si musime zdravie chranit a ist k lekarovi s navrhom, aby si nemyslel, ze je najmudrejsi a neodpinkal nas s nejakymi somarinami, ktore nepomozu...drzim palce, zlatko, nech ti je lepsie......
....inak skus si spravit cibulovy sirup- cibulu na kolieska, zalejes medom, nechas postat par hodin, urobi sa sirup, mnam....
ahoj123, ako sa citis? co porabas nove? mna uz nastastie choroba opusta, teda mam aspon taky pocit...
inak ako baby?
Ahoj ... ja som mala v 12tt podobne problemy ... zobrala som si mesacnu PN a proste vsetko vylezala ... na kasel som bra;a ciblovy sirup doma robeny, cesnak, cajiky s medikom a hlavne teplo a vela spanku ... do nosa len slanu vodu ... preslo to a nevratilo sa, odvtedy som uz naspat v praci a som OK ... skus naoxaj domace liecenie, pokial nemas vysoke teploty, ATB by som neriesila ...