Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?

Príspevok v téme: Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?
usiko

AHOJTE. MAM TAKU OTAZKU.....NA KTORY POKUS, RESPEKTIVE PO KOLKYCH MESIACOCH OD ZACIATKU 'SNAZENIA' STE SA DOPRACOVALI K TEHOTENSTVU? A PODARILO SA VAM TO SPONTANNE ALEBO ZA POMOCI NEJAKYCH LIEKOV /LUTENYL.../ ALEBO INYCH HORMONOV? KOLKOROCNE STE OTEHOTNELI?

NEROBIM SI ANKETU, ALE S MANZELOM SME ZACALI A MAME UZ VIACEJ PO 30, TAKZE BY SOM CHCELA VEDIET, CO OCAKAVAT.....CI CAKAT HNED ALEBO JEDNODUCHO ANI NEOCAKAVAT SKORE TEHOTENSTVO A TAK...VED VIETE....

DAKUJEM
---------------------
Poradňa - Neplodnosť / sterilita www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

Morzsi

nieje za čo drž sa a ono sa to určite podarí !!!
spomeň si na slová NEBOJ SA A VER !!!
hlavu hore a ísť ako tank cez všetky prekážky - nech sa posmievajú veď im zamrzmne úsmev !!!
vieš koľko ludí sa mne posmievalo za tých 2O rokov do neplodných šľapiek a jalových kráv mi koľko krát vynadali a potom bez hanby s kožou hrubou ako pancier zaklopali na dvere ak niečo potrebovali? hlavne suseda. a keď som bola tehotná bolo to asi v apríli mala som asi 3 dni zamalovaný balkón vyliala 5 l špinavého acetónu na moj balkón a dodnes ešte jej stojí navrch. ale ja si myslím svoje mám danielku a mám ju na saláme ...

Morzsi

ak chceš ísť do bratislavy ono sa to všetko robí v jeden deň
pokiaľ vyšetrí teba lekár
gynekologicky , stery + ultrazvuk
priateľ pôjde na odber
keď skončíte na recepcii si dáte daľší termín - pokiaľ budú výsledky
potom teba objednajú na hormonálny profil a nasledujúca návšteva u lekára ti potvrdí na čom ste . potom to už pôjde dalej priechodnosť ....
spermiogram sa dá urobiť aj u obvodného lekára tak, že vypíše žiadanku na biochemické vyšetrenie - odber nech priateľ uskutoční niekde v nemocnici
( tam kde zoberiete materiál ) aby ste sa nezdržiavali cestou a inými nepríjemnosťami a " kamošky " nepoumierali lebo najideálnejšie je aby boli vyšetrené do 20 min. a dajte si pozor na to ak spermie vyšetruje sestrička priamo v ambulancii aby skúmavku nepoložila na studené umývadlo lebo potom im je amen ... a výsledok je skreslený a nemusí to byť tak ako to je ...

isabella

Morzsi, velka vdaka za info a urcite budeme vsetky rady, ked to nebudeme musiet vyuzit, ja to "nedarenie sa" stale pripisujem ptiatelovej praci v zahranici, lebo ked som si spatne podla cyklu prepocitavala, ze kedy som mala asi plodne dni, tak to vzdy padlo vtedy ked bol prec, tak zatial nepanikarim...
ale nevies nahodou, neda sa spermiogram urobit aj mimo tych ostatnych vysetreni, lebo priatel mi vravel, ze by aj rad isiel aby vedel na com on je...

Morzsi

ahojte kočky ,
u nás tichá domácnosť zvykne fungovať asi pol dňa .
v noci som sa prebrala a počúvala som ako malá dýcha - normálne ste počuli chrápať 6 mesačné dieťa?
myslela som na vás , že sa snažíte o bábatká. Dnes som bola v nemocnici a kolegyna išla z operačky vo vozíku niesla čerstvo narodené dievčatko 35 týždeň také bolo malinké ešte celé biele od mazu iba tak narýchlo poutierané .

Kočky skúste to takto:

1. chodťe za vaším gynekológom a povedzte mu že chcete bábo.

2. ako dlho sa snažíte

3 . spermiogram manžela - vysledok musí byť pohyblivosť min. 75 -80 % !!!
ak chcete prirodzenou cestou.

4. nech vás pošle na endokrinologické vyšetrenie - možno máte problém so štítnou žľazou a preto sa NEDARÍ.

5. dajte si odpichnúť krv na toxoplazmózu - prenáša pes , tularémiu - prenášajú hlodavce a toxokarózu - prenášajú mačky = možno pre to sa NEDARÍ

6. ak máte pravidelný cyklus - nedajte si antikoncepciu nebo vás to hormonálne tak rozhádže , že až , až ...
ako mňa a rok mi trvalo kým som sa dostala späť do svojich kolají.

7.podľa WHO - svetová zdravotnícka organizácia - " za sterilný pár sa považuje ten, ktorý jeden rok mali nechránený pohlavný styk a nedošlo k otehotneniu "

8.U nás na Slovensku je in - vitro ešte poriadne tabu.
Prečo? lebo každý muž si myslí ak tam pôjdem hneď sa bude robiť umelé oplodnenie , čo je poriadna hanba a budem ponížený . opak je pravdou .
nieje hanbou ak sa niekto dá vyšetriť a vie na čom je psychicky sa ukludní a potom dôjde k želanému výsledku . viem to z vlastnej skúsenosti . sesternica sa vydala začiatkom 9O rokov a bocian nechcel priletieť. Keď doma panikárila tak teta jej povedala " okamžite idete OBAJA k lekárovi lebo obom dám po papuli !!! aj tak bolo horko tažko sa rozhodli ísť k lekárovi obaja boli v poriadku a boli ešte mladý ukludnili sa
a výsledok 2001 - Martinko , 2002 - Marek.

9. Na klinike Gyn - fiv. sr.o Záhradnícka 42 Bratislava tel. číslo na recepciu : 02 / 50 10 29 00 tu sa objednáte - ak vám váš lekár nechce dať odporúčanie kludne chodťe sem odporúčanie nemusíte mať ! Len chodte tak že ste mali pohlavnú zdržanlivosť aspoň 4 dni z dôvodu, že hneď vás vyšetria aj manželovi hneď budú robiť spermiogram.
nieje to hanba !!! ani poníženie chcete bábo a ono je doležité doležitý je cieľ !!! My sme pred tým ako sme tam išli prešli sme 6 týždnovou kúrov u akupunkturistu nieje to ošmajtlík ale vojenský lekár a moj starý sa dal pichnúť kočky asi viete aj kam len aby sme mali dieťa a pichali ho 2x týždenne po dobu 6 týždnov.

VŠETKY ZÁKLADNÉ VYŚETRENIA SÚ ZADARMO !!!
- gynekologické
- ultrazvuk - vaginálny
- stery z pošvy
- onkocytológia ( sklíčko )
po tom ako dostanete menzes od 2 - 4 dňa ráno do pol osmej na krv - hormonálny profil

- spermiogram
on nieje obyčajný tu sa vyšetruje
- genetický tvar hlavičky ( nesie genetickú informáciu - modré oči, hnedé vlasy dievča , chlapec ... )
- množstvo
- pohyblivosť

10. ostatné vyšetrenia sa hradia
nie sú to malé sumy všetko nájdete na www. novedieťa.sk

11. To ostatné je priechodnosť vaječníkov ( 1500 SK )ale ak si to dáte urobiť u vás doma výsledok vám platí a tak vám to hradí poisťovňa ak je výsledok negatívny tak laparoskopiu netreba ak je pozitívny tak - laparoskopia stojí 7000 - 8000 SK detto - ak doma hradí poisťovňa výsledok vám akceptujú ak tam tak cvakáte .

vyšetrenie urológa ( manžel ) - 300 Sk

12.Ak sa už ozaj rozhodnete ísť na umelé oplodnenie zdravotná poisťovna prepláca 3 cykly umelého oplodnenia v čom je 70% liekov a narkóza ostatné hradí pacientka.
Vek pacientky do dovŕšenia 39 rokov.
po 39 si myslím ak je žena a muž zdraví sa dá ale všetko sa platí čo nie sú malé sumy. Iba narkóza stojí 3OOOO SK.

Ostatné vám napíšem inokedy ak viem poradím ahojte Morzsi.

isabella

usiko, aj ja to vidim najblizsi mesiac bez uspechu, ale tak hlavu hore, inak si myslim, ze ta vasa ticha domacnost isto nepotrva dlho ;-)

usiko

no caute,

paloma negra, no tak to ti gratulujem, tolko zien by chcelo mat dvojcata....tesim sa s tebou....

no, my mame momentalne tichu domacnost, takze tento mesiac to presvihneme...nevadi, budu dalsie.....

paloma negra

Baby, hlavne si netreba nikdy zúfať, ani jeden doktor nie je Boh a vonkoncom nevedia všetko a tak aj v prípade nezdaru netreba vzdávať nádej. Ja som mala podchvílou nejaké gynekologické problémy, na vyšetrenia som kašlala, všetko som riešila väčšinou Canestenom a aj to len do ústupu ťažkostí.. S manželom sme fungovali na plodných a neplodných dňoch. Vždy som si myslela, že budem mať problém otehotnieť, dokonca mi to povedala aj jedna DR., kvôli divným výsledkom hormonálneho skríningu. Podarilo sa nám hneď na druhý mesiac ako sme začali a bez akýchkoľvek problémov som vynosila dvojčatá (3,0 a 3,5 kg)a to pritom to, že čakám dvojčatá mi lekár povedal až v 5. mesiaci (predtým ich na USG nevidel) a dokonca mi nikdy ani nevedeli povedať čo budú!!!! A to som žila v druhom najväčšom meste na Slovensku. Preto treba lekárov brať v duchu - možno má pravdu a možno mi pomôže, alebo sa o to postará príroda! Držím palce a hlavne žiadne stresy!