ahojte kočky ,
u nás tichá domácnosť zvykne fungovať asi pol dňa .
v noci som sa prebrala a počúvala som ako malá dýcha - normálne ste počuli chrápať 6 mesačné dieťa?
myslela som na vás , že sa snažíte o bábatká. Dnes som bola v nemocnici a kolegyna išla z operačky vo vozíku niesla čerstvo narodené dievčatko 35 týždeň také bolo malinké ešte celé biele od mazu iba tak narýchlo poutierané .
Kočky skúste to takto:
1. chodťe za vaším gynekológom a povedzte mu že chcete bábo.
2. ako dlho sa snažíte
3 . spermiogram manžela - vysledok musí byť pohyblivosť min. 75 -80 % !!!
ak chcete prirodzenou cestou.
4. nech vás pošle na endokrinologické vyšetrenie - možno máte problém so štítnou žľazou a preto sa NEDARÍ.
5. dajte si odpichnúť krv na toxoplazmózu - prenáša pes , tularémiu - prenášajú hlodavce a toxokarózu - prenášajú mačky = možno pre to sa NEDARÍ
6. ak máte pravidelný cyklus - nedajte si antikoncepciu nebo vás to hormonálne tak rozhádže , že až , až ...
ako mňa a rok mi trvalo kým som sa dostala späť do svojich kolají.
7.podľa WHO - svetová zdravotnícka organizácia - " za sterilný pár sa považuje ten, ktorý jeden rok mali nechránený pohlavný styk a nedošlo k otehotneniu "
8.U nás na Slovensku je in - vitro ešte poriadne tabu.
Prečo? lebo každý muž si myslí ak tam pôjdem hneď sa bude robiť umelé oplodnenie , čo je poriadna hanba a budem ponížený . opak je pravdou .
nieje hanbou ak sa niekto dá vyšetriť a vie na čom je psychicky sa ukludní a potom dôjde k želanému výsledku . viem to z vlastnej skúsenosti . sesternica sa vydala začiatkom 9O rokov a bocian nechcel priletieť. Keď doma panikárila tak teta jej povedala " okamžite idete OBAJA k lekárovi lebo obom dám po papuli !!! aj tak bolo horko tažko sa rozhodli ísť k lekárovi obaja boli v poriadku a boli ešte mladý ukludnili sa
a výsledok 2001 - Martinko , 2002 - Marek.
9. Na klinike Gyn - fiv. sr.o Záhradnícka 42 Bratislava tel. číslo na recepciu : 02 / 50 10 29 00 tu sa objednáte - ak vám váš lekár nechce dať odporúčanie kludne chodťe sem odporúčanie nemusíte mať ! Len chodte tak že ste mali pohlavnú zdržanlivosť aspoň 4 dni z dôvodu, že hneď vás vyšetria aj manželovi hneď budú robiť spermiogram.
nieje to hanba !!! ani poníženie chcete bábo a ono je doležité doležitý je cieľ !!! My sme pred tým ako sme tam išli prešli sme 6 týždnovou kúrov u akupunkturistu nieje to ošmajtlík ale vojenský lekár a moj starý sa dal pichnúť kočky asi viete aj kam len aby sme mali dieťa a pichali ho 2x týždenne po dobu 6 týždnov.
VŠETKY ZÁKLADNÉ VYŚETRENIA SÚ ZADARMO !!!
- gynekologické
- ultrazvuk - vaginálny
- stery z pošvy
- onkocytológia ( sklíčko )
po tom ako dostanete menzes od 2 - 4 dňa ráno do pol osmej na krv - hormonálny profil
- spermiogram
on nieje obyčajný tu sa vyšetruje
- genetický tvar hlavičky ( nesie genetickú informáciu - modré oči, hnedé vlasy dievča , chlapec ... )
- množstvo
- pohyblivosť
10. ostatné vyšetrenia sa hradia
nie sú to malé sumy všetko nájdete na www. novedieťa.sk
11. To ostatné je priechodnosť vaječníkov ( 1500 SK )ale ak si to dáte urobiť u vás doma výsledok vám platí a tak vám to hradí poisťovňa ak je výsledok negatívny tak laparoskopiu netreba ak je pozitívny tak - laparoskopia stojí 7000 - 8000 SK detto - ak doma hradí poisťovňa výsledok vám akceptujú ak tam tak cvakáte .
vyšetrenie urológa ( manžel ) - 300 Sk
12.Ak sa už ozaj rozhodnete ísť na umelé oplodnenie zdravotná poisťovna prepláca 3 cykly umelého oplodnenia v čom je 70% liekov a narkóza ostatné hradí pacientka.
Vek pacientky do dovŕšenia 39 rokov.
po 39 si myslím ak je žena a muž zdraví sa dá ale všetko sa platí čo nie sú malé sumy. Iba narkóza stojí 3OOOO SK.
Ostatné vám napíšem inokedy ak viem poradím ahojte Morzsi.