Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?

Príspevok v téme: Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?
usiko

AHOJTE. MAM TAKU OTAZKU.....NA KTORY POKUS, RESPEKTIVE PO KOLKYCH MESIACOCH OD ZACIATKU 'SNAZENIA' STE SA DOPRACOVALI K TEHOTENSTVU? A PODARILO SA VAM TO SPONTANNE ALEBO ZA POMOCI NEJAKYCH LIEKOV /LUTENYL.../ ALEBO INYCH HORMONOV? KOLKOROCNE STE OTEHOTNELI?

NEROBIM SI ANKETU, ALE S MANZELOM SME ZACALI A MAME UZ VIACEJ PO 30, TAKZE BY SOM CHCELA VEDIET, CO OCAKAVAT.....CI CAKAT HNED ALEBO JEDNODUCHO ANI NEOCAKAVAT SKORE TEHOTENSTVO A TAK...VED VIETE....

DAKUJEM
---------------------
Poradňa - Neplodnosť / sterilita www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

biba2

Presne tých nepriechodných vajcovodov sa bojím. Ale ja som v živote žiadny zápal dole nemala. Ani nebývam veľmi chorá. Tak potom z čoho?

mamula

Ahojte,ja mam dve deticky. S prvou dcerkou som otehotnela aleasi az po 2rokoch.My sme sa babau nebranili,takze ani ochranu sme vobec neuzivali. Potom mi urobili laparoskopiu, odtsranili zrasty, prefukli vajcovody a otehotnela som hned mesiac po zakroku. Inak by sa nam to nepodarilo asi ani do dnes. No a druhy krat to uz slo tiez hladko, na prvy krat.
Takze, v mojom pripade bol problem naozaj v tom, ze som mala nepriechodne vajcovody a vela pozapalovych zrastov.
Drzim vam palce dievacta, zelam vam, aby ste sa dockali vytuzeneho dietatka.

biba2

Dúfam, že nie. Nemôžem dať vyšetriť manžela, keď ja som u dr. ešte nebola. Ale v každom prípade ho tento mesiac navštívim, nech mám istotu.Už si všetko namýšľam.

isabella

jaj, babeny, ja som zasa trocha stratila elan, ze by to malo teraz prist, najprv som sa citila, ze mozno uz aj ano a teraz neviem vobec povedat, ze co... njn, tak asi zasa nic... ja to asi risknem a nastudujem si tu symptotermalnu metodu, mam k tomu literaturu, to by potom mohlo byt jednoduchsie...
biba2, ja si myslim, ze nejake vazne problemy nebudes mat... priatel/manzel sa dal vysetrit ci je ok? ved nemusi byt chyba v tebe a vlastne tam nemusi byt ziadna chyba, ked len 4 mesiace, si myslim...

biba2

Usiko, ja to všetko viem, ešte mám aj vyštudovanú BIO. Preto píšem, že mám pocit akoby som už nevedela nič. Som si istá, že všetky 4mesiace sme mali sex, keď som mala ovuláciu. Aj podľa hlienu, aj podľa vypočítaných plodných dní - ovuláciu som mala vyrátanú podľa seba a keď som bola na preventívke a dr. mi robil sono, mi to ešte aj potvrdil - akurát mi praskalo vajíčko. Preto sa toho tak desím - veď keď boli spermie vo mne počas ovulácie a nič! Tak chyba musí byť niekde inde. A ja neviem kde. Akurát som si našla fórum o endometrióze a je mi do plaču. Pretože tie bolesti mám naozaj silné, síce nie mimo menšt., ale teraz ma aj pichalo v boku. Mám strach. A pritom som v živote nemala zápal ani vaječníkov, ani močových ciest. Ved ja som bola na prvom gyn. vyšetrení v 29 rokoch, lebo som nemusela, nič mi proste nebolo, žiadny problém, tak prečo je teraz?

Veronika1603

tak ja sa pridam, ja som pocula ze zena je najviac plodna ked ma najredsi(vodovy)hlien-vytok...neviem ako to slusne napisat proste tak ako citate,tak skuste sa vtedy milovat a po milovani aspon 5 min lezat,ziadne wc...nam sa tiez podarilo na prvy sup,maly ma uz 3 roky drzim vsetkym palce

usiko

biba,

nebude to endometrioza, neboj sa, to su ine bolesti...kamoska ma endometriozu a zazila som tie jej bolesti ked bola u mna, isla na zachod a nasla som ju zvijat sa na zemi v zachode, hned som volala jej mame, a prisli pre nu......to su ine bolesti.....

...a stou ovulaciou, kontrolujes si hlien? najdi si na googli kedy je aky hlien a vies kedy ovulujes......ale lekar povedal, ze to vraj nie je 100 percentne..teda ze ty si to sama niekdy nevies na sto pro urcit....

...tak ti drzim velmi palce, aby vam to vyslo cim skor.....viem co je ked ta cas tlaci a okolo citas same clanky ake mlade by mali byt prvorodicky...tak tento vek my uz nestihneme, ze?

biba2

Isabella, ďakujem ti, potešilo ma to. Ja tiež rozmýšľam, že určite to príde, keď na to budem pripravená, chcem byť trpezlivá, ale nedá sa. Teraz mám veľmi silné menšt. bolesti, silné ich mávam vždy, ale občas to býva extrémne. Ešte aj mi meškali tak vieš ako som sa tešila. Mala som virózu, možno preto, len teraz sa jedujem, že mi to zas rozhádže cyklus. Neviem či sa mi posunie aj ovulácia. Ja už mám pocit, že neviem nič a pritom som si bola istá, že viem kedy mám ovuláciu. Bojím sa, či nemám endometriózu, keď mám také bolesti, vtedy je to problém s tým otehotnením. Ale určite pôjdem tento mesiac doktorovi a poviem, že sa snažíme už trištvrte roka. Ja už proste nemám čas, ešte aj toto ma tlačí. Bohužial skôr sa nedalo.

isabella

biba2, uplne ti rozumiem, akosi sa na to mysliet neda, aj ked vies, ze by to bolo najlepsie... ja ti budem urcite drzat palce... na prvy sup, alebo skor to stastie maju tie, co o to ani tak velmi nestoja... zakon schvalnosti... :-(