Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?

Príspevok v téme: Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?
usiko

AHOJTE. MAM TAKU OTAZKU.....NA KTORY POKUS, RESPEKTIVE PO KOLKYCH MESIACOCH OD ZACIATKU 'SNAZENIA' STE SA DOPRACOVALI K TEHOTENSTVU? A PODARILO SA VAM TO SPONTANNE ALEBO ZA POMOCI NEJAKYCH LIEKOV /LUTENYL.../ ALEBO INYCH HORMONOV? KOLKOROCNE STE OTEHOTNELI?

NEROBIM SI ANKETU, ALE S MANZELOM SME ZACALI A MAME UZ VIACEJ PO 30, TAKZE BY SOM CHCELA VEDIET, CO OCAKAVAT.....CI CAKAT HNED ALEBO JEDNODUCHO ANI NEOCAKAVAT SKORE TEHOTENSTVO A TAK...VED VIETE....

DAKUJEM
---------------------
Poradňa - Neplodnosť / sterilita www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

tiramisu

My sme uz preberali vsetky arumenty, casto sme debatovali o detoch, pozerali kadejake vedecke studie na DVDcku o detoch, myslim, ze vieme o nich viac nez dost, aj take veci, ktore netusia mamicky s tromi detmi. No a aj sme to rozoberali z kazdej strany a vzdy sme skoncili debatu s vysledkom, ze nevieme, ci ich mat alebo nie a ja som mu len pred niekolkymi dnami povedela, ze ja chcem, sama som sa nepoznavala, ako som mu o tom rozpravala. Co sa tyka tej zdravotnej stranky - vsetky nase kamosky a zname rodili prvy raz ako 36-38 rocne, takze to nie je padny dokaz. Moj jediny argument je, ze tuzim mat dieta, naraz sa to vo mne zobudilo a neviem preco. Takto som mu to povedala, ze neviem vysvetlit dovody preco ano. Nechcem ho nikde tlacit, lebo bez toho, aby to chcel 100% aj on, by som urcite do nicoho nesla. Necham to zatial tak, uvidim, s cim pride. Rozmyslat nad tym urcite rozmysla, poznam ho.

isabella

na jednej strane chapem samozrejme aj jeho, ale musi chapat aj on teba, chlap bude tak ci tak pre svoje dieta zo zaciatku menej podstatny a aj tak sa mu nebude moct venovat tolko co ty, kezde ty budes na materskej a on nie, skus mu to nejak zdovodnit zo zdravotneho hladiska, ze by to bolo lepsie... argumenty si lahko najdes a nech to zvazi aj s ohladom na teba...
moja buduca svokra robi v zdravotnictve a ta by ti taktiez uz neradila dlho cakat ;-)
si inteligentna zenska a so spravnymi argumentmi mu das aspon chrobaka do hlavy a ktovie, mozno nam za nejaky cas napises, ze sa uz snazite o babatko ;-)

tiramisu

Aha - a povedal, ze chce aj on, akurat, ze este nemame vytvorene podmienky a on by chcel, aby sa tomu malemu mohol venovat a nie behat medzi projektami na dome a citit sa, ze nas zanedbava.

tiramisu

Dakujem, si zlata, ze mi pises. My sme spolu uz roky a kedze som predtym nemala ziadne materinske pudy, tak mi bolo lahko tvrdit, ze deti mozno ani nechcem. A viem, ze keby nemal mna, on by deti snad ani nikdy nemal, mozno muzi nemaju taketo citenie, ze potrebuju dieta, neviem. Nasa mamka tiez musela zajst za ockom, ked nas chcela:) Ja ale viem, ze on by bol skvely otec, to dieta by miloval najviac na svete, aj keby som hned otehotnela, tesil by sa. Je velmi starostlivy, laskavy, milujuci. Je mudry a v zivote kadeco zazil, mozem sa nanho absolutne spolahnut. Mna vlastne aj prekvapilo, ako zareagoval, ked som mu to z nicoho nic povedala, tak nepanikaril, ani nebol sokovany. Mozno si potrebuje na tu myslienku len zvyknut. Predtym nemal tusenie, ze chcem dieta.

isabella

tak, nechcem byt zla, ale do tej 30ky by to bolo pre teba najzdravsie a najmenej rizikove a on snad tiez nechce na stuzkovej svojho dietata vyzerat ako stary otec...
neda sa mi to hodnotit, kedze do vasho vztahu nevidim, ale musim ti dat zapravdu a ak citis, ze je na dieta cas a on odmieta, tak to uz moze podla mna byt z jeho strany akasi pohodlnost, ked si tak zvykol zit...
moje sesternice maju muzov obe o 10 a o 11 rokov starsich, ale deti mali ked mali ti chlapi uz okolo 30-35, neviem presne a uz aj tak je na nich vidno, ze su z tych deti viac nervozni(btw, to nie su moje slova, ale slova mojej tety)
neviem teda, ale moze na tom nieco byt, svoj pud nepremozes a ani tuzbu po dietatku a on by ta mal pocuvat a skusit sa do teba vcitit a nie ta hned zahriaknut, ze nie... ono sa to urcite tazko riesi, ale ja dufam, ze sa coskoro dohodnete ;-)

tiramisu

Vej hej, o to mi ide, ved ani nevieme, ci sme plodni... No a to cakanie, keby islo o hocico ine, tak v poriadku, ale ako sa mam zbavit myslienky na dieta? Ja som inak rozumna a chapava, neviem, preco mi naraz tak "siblo". A vcera som povedala nieco o dietati, myslela som to zartom a on sa na mna normalne osopil s tym, ze ved sme sa o tom uz rozpravali. Ano, ja som povedala, ze chcem dieta a on mi vysvetlil, preco nie. Na druhej strane prerabka kuchyne a kupelne (okrem ineho)je robota riadne hlucna s kopcom prachu, tak ho chapem.
Ja mam 28, on 39. Ja viem, ze mam cas porodit do 35ky, ale nechcem sa teraz roky zhryzat cakanim.

isabella

a kolko mate rokov? 2-3 roky je naozaj moc, ked uz teraz tuzis po dietatku, ked si este tak vezmes, ze sa nemusi hned ani podarit... ved vidis tu baby, co sa im nedari a ja medzi nimi

tiramisu

Rozpravali sme sa a s utiahnutim nie je problem, uzivili by sme aj mensiu skolku. Akurat ide o to, ze manzel chce mat vsetko "na poriadku" - prerabame dom a pokial nebudu hotove dolezite projekty, tak sa vyjadril, ze musime pockat - 2-3 roky. Pre mna je len tazke to cakanie.

isabella

tiramisu, to si musis poriesit s nim, hlavne sa porozpravat, zistit ci na to mate dobre zazemie a ci ste schopni to utiahnut, ak ano, tak potom je to len o tom ako presvedcis partnera, resp. mala by si zistit jeho vseobecny postoj k tomu ci chce mat alebo nechce mat deti

tiramisu

Ahojte, mna zase trochu trapi to, zeby som uz chcela dieta, prislo to na mna ako blesk z jasneho neba (este pred par mesiacmi sme nevedeli, ci by sme deti vobec chceli) a partner este nechce:( Snazim sa na to nemysliet, ale nejaka ta myslienka sa vzdy votrie.