Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?

Príspevok v téme: Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?
usiko

AHOJTE. MAM TAKU OTAZKU.....NA KTORY POKUS, RESPEKTIVE PO KOLKYCH MESIACOCH OD ZACIATKU 'SNAZENIA' STE SA DOPRACOVALI K TEHOTENSTVU? A PODARILO SA VAM TO SPONTANNE ALEBO ZA POMOCI NEJAKYCH LIEKOV /LUTENYL.../ ALEBO INYCH HORMONOV? KOLKOROCNE STE OTEHOTNELI?

NEROBIM SI ANKETU, ALE S MANZELOM SME ZACALI A MAME UZ VIACEJ PO 30, TAKZE BY SOM CHCELA VEDIET, CO OCAKAVAT.....CI CAKAT HNED ALEBO JEDNODUCHO ANI NEOCAKAVAT SKORE TEHOTENSTVO A TAK...VED VIETE....

DAKUJEM
---------------------
Poradňa - Neplodnosť / sterilita www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

isabella

biba, neviem ci je to len moj pocit, ale asi to na teba privelmi dolahlo... keby sa dalo tak ti poslem nejaku pozitivnu energiu, nech sa to da lahsie zvladat...
ved aj nam tie mesiace utekaju a teraz je to len nahoda, ze dvakrat po sebe bude pocas mojej ovulky doma, lebo mam pocit, ze vsetko predtym sme premeskali... aj ked dokaz na to samozrejme nemam, lebo neviem kedy presne ovulka bola

biba2

drobcek veď presne. Načo mám čakať, keď mám endometriózu a tiež sa už snažím vyše pol roka. Myslím, že je to dosť pravdepodobné, že ak je tam endom. tak sú upchaté aj vajcovody, inak by som podľa mňa už otehotnela. Preto mi bolo do plaču, že hneď mi to nenavrhol, načo mám čakať. 7-ho idem na folikulometriu, mala by tam byť ovulácia, ale čo keď muž nebude doma jedna vec a druhá, že ak sú nepriechodné tak ma môže švacať od rána do večera a od večera do rána...

drobcek30

Ahoj Biba, nedá mi nereagovať...viem, čo prežívaš, lebo prechádzam niečím podobným. Chcem Ti len povedať, že určite na tú laparoskopiu choď, o to viac, že Ti diagnostikovali endometriózu. Môžeš mať upchaté vajíčkovody a to sa môžete potom snažiť koľko chcete. My sme sa s manželom snažili vyše roka, potom som sa konečne odhodlala ísť na laparoskopiu, kde zistili, že mam tú endometriózu a spriechodnili mi vajcovody. Ak by som to nepodstúpila, tak neviem, čo mi je a čakali by sme úplne zbytočne. Teraz, keď sú voľné, tak máme skúšať a malo by to pomôcť. Tak držte palce.

isabella

aha, no samozrejme pristup niektorich lekarov je strasny, ale ja napr. si na svojho gynekologa nemozem stazovat... mala som jedneho debila predtym, ale odkedy som ho vymenila som uplne spokojna...
helenka, to je pekne, ze sa vam to takto podarilo, ja som si hovorila, ze keby chcem mat babo este do konca roka 2010 tak by som musela teraz otehotniet, uvidime co to da, moj sa teraz vrati na moju ovulku domov... ale ked si meriam teplotu, tak mi to teraz nejak nevysvetlitelne skace dost hore, tak neviem, ze co to znamena, ale snad ziadny problem...

biba2

No vieš Isabella aj mne to všetko príde obťažujúce. Chceme bábo, ale ja tiež neznášam chodiť po doktoroch a vyšetreniach. Mám k tomu taký odpor, celkovo k zdravotníctvu.Ale k tomu prístupu, aby bolo jasné.
Helenka takéto správy sú super, vždy ma to veľmi poteší. To je dosť drzé povedať, že nikdy nebudeš mať deti, proste povedať niečo definitívne, ako keby boli poniektorí dr. bohovia...

111helenka

ahojky...mne doktori povedali,že deti mať vôbec nebudem,mam oper.vaječnik,cisty,a ak sa mi podarí,tak budu postihnute... mam tri krasne zdravé deti a otehotnela som hneď ako som si zmyslela..To myslím uplne vážne. Na prvé pokusy. Dokonca tretie som neplanovala,mala ochranu a UPS... otehotnela som vtedy v 27rokoch... držím vam paste...)))

isabella

biba, tvoj muz by to ani omylom nemal brat ako obtazujuce, predsa chce to dieta aj on a nemusi si vsetko obehavat zena, aj on by sa mal snazit zistit ako je na tom zdravotne... moj s tym napriklad problem nema, len chcem najprv ist doktorovi a zistit ci som po stranke moznosti otehotnenia ok a keby hej a nedari sa on by sa siel dat vysetrit...
hlavne hlavu hore biba, neber to ako nieco definitivne a rozhodne nie si bezcenna... :-)))

biba2

Ale tak ty sa s tým netráp, asi si musíme každý preskákať svoje :-)
S tým spermiogramom motal aj ten môj dr. Len neviem ako na to zareaguje muž. Je to obťažujúce a ani neviem kedy by tam išiel, lebo akosi nie je čas.