Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?

Príspevok v téme: Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?
usiko

AHOJTE. MAM TAKU OTAZKU.....NA KTORY POKUS, RESPEKTIVE PO KOLKYCH MESIACOCH OD ZACIATKU 'SNAZENIA' STE SA DOPRACOVALI K TEHOTENSTVU? A PODARILO SA VAM TO SPONTANNE ALEBO ZA POMOCI NEJAKYCH LIEKOV /LUTENYL.../ ALEBO INYCH HORMONOV? KOLKOROCNE STE OTEHOTNELI?

NEROBIM SI ANKETU, ALE S MANZELOM SME ZACALI A MAME UZ VIACEJ PO 30, TAKZE BY SOM CHCELA VEDIET, CO OCAKAVAT.....CI CAKAT HNED ALEBO JEDNODUCHO ANI NEOCAKAVAT SKORE TEHOTENSTVO A TAK...VED VIETE....

DAKUJEM
---------------------
Poradňa - Neplodnosť / sterilita www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

slavina

Nuž ja som otehotnela extrémne rýchlo a síce,hneď ako sme sa rozhodli,že chceme bábätko,prišli prvé plodné dni a hneď som otehotnela a to pri prvom dieťati a aj pri tomto druhom tehotenstve to tak bolo,pamätám si,že bola streda,keď sme sa bavili o tom,že je na čase splodiť dieťa,na weekend mi vychádzali plodné dni,tak sme vypadli s manželom pod stan do lesa no a o 7 dní som si už robila tehotenský test s pozitívnym výsledkom..Za to moja švagriná sa snaží už 2 roky a stále nič a ten jej blbý doktor jej stále tvrdí,že to príde prirodzene a stále jej nedal nič na podporu,je už z toho zúfalá,funkčný má len jeden vaječník,má 30 rokov,ja neviem na čo ten doktor čaká...A ona je už taká vystrašená,že nevie čo má robiť a doktora zmeniť nechce,lebo v jej okolí sú vraj už len horší...

tiramisu

isabella, dufam, ze ste to teda stihli pred odchodom do prace:) Drzim palce.
biba2 ja sa pozorujem uz 6 rokov, odkedy som vysadila hak. Mam velmi pravidelny cyklus, aj ked sa nepozriem do kalendara, vzdy ma zacne boliet jeden mesiac pravy druhy mesiac lavy vajecnik presne na 14ty den cyklu. Intenzita bolesti sa rozni, niekedy ma to boli slabucko iba par hodin, ale vacsinou si vajecnik citim par dni. No a su take mesiace, aj ked sa mi to nestava casto, ze si musim dat aj ibuprofen, ano, je to normalne, zhodou okolnosti mam vzdy preventivku na gynde uprostred ovulacie a lekarka mi tam potvrdila, ze ovulujem ostosest. Povedala mi aj to, ze o dieta je najlepsie snazit sa este predtym, nez ma chyti ta bolest vajecnika, lebo vajicko je vtedy uz na odchode.

biba2

Tiramisu, tak teraz som zostala trochu zaskočená. To tak môže bolieť ovulácia, že si musíš dávať analgetiká? To je tak normálne? Myslela som, že to len tak cítiť alebo že to tak pobolieva, ale keď si si dala ibuprofen tak to musela byť silná bolesť. Dr. povedal že je to tak ok?
Isabella vidíš ako je to s tou ovulkou. Myslíme si, že vieme kedy je a pritom kľudne môže niekedy prísť o pár dní skôr alebo neskôr.

isabella

biba jasne, doktorovi pojdemm pekne zdvihnem telefon a objednam sa, sak som uz aj pred tyzdnom chcela no pokazde som zabudla, len chcem pockat este par dni, bo uz mi to pelne kleslo a vyzera to tentoraz naozaj na ovulku... uf... odhlahlo mi :-DDD len aby to ovulka stihla skor nez ten moj odide do prace :-DDD
tiramisu, si zlata a tak neboj urcite sa coskoro o babatko posnazite aj vy :-)))

tiramisu

isabella, ja by som ti tu ovulaciu s laskou darovala. Vcera pri veceri som dostala silne bolesti laveho vajecnika, az som si musela zobrat dva ibuprofeny, aj som si poplakala, ked som sa lucila s vajickom, ktore nemalo co oplodnit. Ja viem, znie to strelene. Su situacie, ked som nestastna z toho, ze musim este stale cakat.

biba2

Ahojte,
tak ja zatiaľ nič. Idem zajtra na krv kvôli tej endometrióze. Že na onkogynekológiu - no pomoc. Ale už som pokojnešia. Isabella, to nemôžeš predsa na 100% vedieť, že máš anovulačný cyklus. Neplaš sa zbytočne. Zájdi za tým dr., povedz že sa snažíte už dlhšie ak máš pochybnosti a chceš aby ti urobil nejaké vyšetrenia. Nestresuj sa zbytočne :-)

isabella

anosa, viem si predstavit, ta tuzba je naozaj velka, ja sa snazim na to cele nemysliet ale akosi aj tak kazde rano vstavam s meranim teploty a momentalne myslenim na to kedy to ta moja ovulka pride, bo sa bojim, ze mam teraz anovulacny cyklus, ale tak snad nie a stupne... ale ak sa za par dni neukaze tak evidentne je ten cyklus bez ovulacie, teda ziadna snaha nepomoze...
tohoto som sa bala ked som minuly mesiac zacala merat, ale vtedy pekne prisla :-(((

anosa

isabella,mas pravdu... do istej miery to urcite beriem inak a mam to lahsie kedze jeden poklad uz mame...ale ten pocit tuzby je velky i pri snahe o druhe dieta...neverila by som, ze ta tuzba moze byt taka silna.
Nam by to celej rodinke velmi prospelo, mame iste tazkosti, ktore by nam tie dalsie radosti a starosti pomohli lahsie znasat.
Ja mam uz po ovulke a tento mesiac menzes pride urcite. Ja sa snazim to sledovanie vytesnavat z hlavy lebo je to teda na psychiku dost narocne.Cakat kazdy mesiac a nakoniec nic z toho a zase cakat a tak dokola. A rok prejde, zacne druhy...no fuha...a tiez mam uz po 30tke...

isabella

tiramisu, no to je super, uz sa aj tesim :-DDDD aj ked stupajucemu veku asi ziadna zena nie je rada :-DDD
no, tak moja teplotka sa drzi zatial pekne dole, ale uz to dlho nepotrva a bude ovulka a potom uz len pekne cakat ci sme trafili vajko, alebo nie...
teraz to beriem celkom v pohode, ale ak pride menzes aj tento mesiac, urcite ma to bude zasa mrziet