Prosim o radu, chcem zacat uzivat nejake probiotika, co by mi pomohlo? aj napriek zdravemu stravovaniu mam problem s pravidelnym vyprazdnovanim, prehanadla nechcem uzivat, a moja plet zufalo vola o pomoc - poradite aj ohladom tohto?
Ake probiotika
Ake probiotikum je vhodne pre muza, ked ma caste vypustanie vetrov? Je jedno, ci probio fix ci ine?
nedostatok zeleza mi zistili z krvi
Nedostatok železa cítiš ako ? Nedostatokželeza býva aj z mlieka a mliečnych výrobkov.
mira nic v zlom, davate mi tu rady - co si fakt cenim, kazda radi nieco ine, pridaj zeleninu - ja denne zjem aj pol kila zeleniny ak nie viacej, a sladkosti vobec nejedavam.
Ak si dospelá, nepotrebuješ budovať telo, bielkoviny potrebuješ len v malom množstve na regeneráciu buniek. Dnešná strava obsahuje prebytky živočíšnych bielkovín, čo má za následok civilizačné ochorenia - kardiovaskulárne, cukrovku, zápalové ochorenia, cysty a rakovinové nádory a ďalšie.
Želeozo získaš v dostatočnom množstve z rastlinných zdrojov bez vedľajšieho príjmu nevhodných tukov, ktoré v krvi bránia v aktivite hemoglobínu, a preto mäsožravci potrebujú viac hemoglobínu na prenos jednotkového množstva kyslíka ako tí ktorí mäso nejedia alebo jedia ryby. Okrem toho ber do úvahy, že cukor kradne z tela minerály a teda aj železo. Ak nechceš aby ti ho kradol, zváž jedenie sladkostí. Budeš mať viac vitality ako mäsožravci, ktorí sú často unavení a po jedle potrebujú spánok.
Bielkoviny (proteíny) sú dôležitou stavebnou látkou buniek nášho tela a ako súčasť enzýmov a hormónov sa zúčastňujú na životne dôležitých procesoch látkovej premeny. Bielkoviny sa nachádzajú v potravinách živočíšneho pôvodu, ako je mäso, ryby, vajíčka, mlieko a mliečne výrobky, ale aj v rastlinnej potrave, ako sú strukoviny a celozrnné obilniny. Telo vie najlepšie využiť také bielkoviny z potravy, ktoré sú najpodobnejšie jeho vlastným biekovinám. Z tohto pohľadu nie sú ani tak dôležité jednotlivé druhy potravín, ako ich vzájomná kombinácia: zemiaky s mliekom alebo vajcami, obilniny so strukovinami alebo mlieko s obilninami.
nebudem potom trpiet nedostatok bielkovin?nedavno som zaradila do jedalnicka späť kuracie mäso z nedostatku železa v krvi.
Mliečne výrobky vylúč úplne, tiež všetky stužené a živočíšne tuky. Nebrúsená ryža je proti zápche výborná, spolu s ostatnými nerafinovanými obilninami by mala tvoriť okolo 50 % celkového príjmu potravín. Musí sa domäkka uvariť, čo zamená okolo 50 minút a je výborná.