Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ake probiotika

sade8

presne kazdy radi nieco ine.
ja sa teda vzdat kyslomliecnych vyrobkov nemienim samozrejme iba biele....mne pomahaju su vyborne, ludia ani nevedia o co prichadzaju ked to nepiju.
ja jem aj tu zeleninu aj vselico zdrave, ale aj tieto vyrobky a co?
tak vy si papajte len tu kyslu kapustu.

aja05

mira nic v zlom, davate mi tu rady - co si fakt cenim, kazda radi nieco ine, pridaj zeleninu - ja denne zjem aj pol kila zeleniny ak nie viacej, a sladkosti vobec nejedavam.

- mira

Ak si dospelá, nepotrebuješ budovať telo, bielkoviny potrebuješ len v malom množstve na regeneráciu buniek. Dnešná strava obsahuje prebytky živočíšnych bielkovín, čo má za následok civilizačné ochorenia - kardiovaskulárne, cukrovku, zápalové ochorenia, cysty a rakovinové nádory a ďalšie.
Želeozo získaš v dostatočnom množstve z rastlinných zdrojov bez vedľajšieho príjmu nevhodných tukov, ktoré v krvi bránia v aktivite hemoglobínu, a preto mäsožravci potrebujú viac hemoglobínu na prenos jednotkového množstva kyslíka ako tí ktorí mäso nejedia alebo jedia ryby. Okrem toho ber do úvahy, že cukor kradne z tela minerály a teda aj železo. Ak nechceš aby ti ho kradol, zváž jedenie sladkostí. Budeš mať viac vitality ako mäsožravci, ktorí sú často unavení a po jedle potrebujú spánok.

Denz

Bielkoviny (proteíny) sú dôležitou stavebnou látkou buniek nášho tela a ako súčasť enzýmov a hormónov sa zúčastňujú na životne dôležitých procesoch látkovej premeny. Bielkoviny sa nachádzajú v potravinách živočíšneho pôvodu, ako je mäso, ryby, vajíčka, mlieko a mliečne výrobky, ale aj v rastlinnej potrave, ako sú strukoviny a celozrnné obilniny. Telo vie najlepšie využiť také bielkoviny z potravy, ktoré sú najpodobnejšie jeho vlastným biekovinám. Z tohto pohľadu nie sú ani tak dôležité jednotlivé druhy potravín, ako ich vzájomná kombinácia: zemiaky s mliekom alebo vajcami, obilniny so strukovinami alebo mlieko s obilninami.

aja05

nebudem potom trpiet nedostatok bielkovin?nedavno som zaradila do jedalnicka späť kuracie mäso z nedostatku železa v krvi.

- mira

Mliečne výrobky vylúč úplne, tiež všetky stužené a živočíšne tuky. Nebrúsená ryža je proti zápche výborná, spolu s ostatnými nerafinovanými obilninami by mala tvoriť okolo 50 % celkového príjmu potravín. Musí sa domäkka uvariť, čo zamená okolo 50 minút a je výborná.