Je tu niekto, kto schudol na eliptickom trenazeri?

Príspevok v téme: Je tu niekto, kto schudol na eliptickom trenazeri?
moj_nazor

Chcela by som sa spytat na poznatky tych, ktore fakt schudli pri cviceni na eliptickom/cross trenažéri - als.orbitrek.. Ak ste schudli:

- v akej casti dna ste cvicievali (rano, poobede, vecer),
- kolko min ste priemerne cvicili a kolkokrat tyzdenne,
- obmedzovali ste stravu? resp. zmenili stravovacie navyky?

Dakujem za Vase poznatky a skusenosti :)

Dudka6

@moj_nazor ja som tak schudla 18 kíl a na otázku či som zmenila stravu, tak rozhodne - chcela som šikovne a pomerne rýchlo schudnúť a tak som sa stravovala s týmto medium stravovacím plánom www.ketodiet.sk Išlo to celkom pekne (y)

Milok

najviac som schudla ked som s detmi začala jazdit na novom bicykli. Kila zo mna krasne leteli a doteraz som ich nenabrala spet

Vlados

Nn, nemylim sa. Ked dam odpor na vyssie ,ale tocim pedalmi pomalsie, tak sa unavim rovnako rychlo ako ked dam nizsi odpor a vyssie otacky. Ci sa unavis a kedy sa unavis, zalezi vyhradne na tepovej frekvencii. ( ak odhliadnem od fyzicky)
Kazdy ucel sportovania , ci chudnutie, ci cvicenie na vydrz, ci cvicenie na rozvoj max sily, ma svoje optimalne rozpätie tepovej frekvencie, ktore musis dodrzat, inak nebudes cvicit efektivne. Ak idem chudnut, tak je hlupost sa vyhnat na 90% max tepovej frekvencie a odpalit sa za 15 minut.
Napr.ja som normalne cvicieval na orbitreku az 2 hodiny bez pauzy a vobec som sa necitil unaveny, lebo som isiel na chudnutie, takze organizmus bral energiu z mojho tuku. A vobec nezalezalo aky odpor nastavim.

lamax

Nepochopili sme sa, tu nejde o to či formujeme svalstvo alebo zhadzujem kilá.. ale nie jedno či cvičím s nastaveným odporom trebárs na 8 z 10 dielnej stupnice ako keď to mám nastavené na 3.. to zvládnem takto krútiť aj 2 hodiny v pohode keď to ide skoro na voľnobeh,čiže nemáš pravdu nie je to jedno ,skôr sa unavíš na 8ke ako na trojke a to je fakt. Len tým vyvraciam tvrdenia čo tu trepali poniektorí že zvládajú 60min vkuse denne ale logicky nejdú na záťaži napr 8-10 ale povedzme 2-3 prip Max do 5

Vlados

Lamax, sorry, ale mas trosku pomylene nazory.
Nezalezi na nastaveni odporu, ani na tom aku teoreticku rychlost ti ukazuje . Aspon ked je cielom schudnut. Zaklad je drzat svoju tepovu frekvenciu v takom pasme, kde je organizmus, po spotrebovani rychlej zasoby energie, schopny pokryt vydaj energie spalovanim tuku, a zaroven tuto tepovu frekvenciu si schopny udrzat co najdlhsie. Napr v pripade mna to bolo rozpätie cca 135 az 140.
Nastavenie odporu a tym padom aj rychlost pedalovania ma vyznam pri naberani svalov, pripadne formovani postavy, pripadne trenovania vydrze.

lamax

tak ale momentik poniektori tu pisete ze cvicite na orbitreku cca az 60 min denne, to sa mi akosi nezda a zvlast nie na babu, ked ja mam po cca 10-15 min pomaly dost ..zrejme idete na volnobehu resp. tam mate minimalny odpor nastaveny na tom kolecku ,to by davalo zmysel, ja mam to dost zatiahnute(aj ked zas neprehanam aby sa dalo aj slapat)-orbitrek mam ten teleshopingovy a idem tak cca 17-18 km/h na displeji v priemere a pulz niekedy aj cez 160 ,raz vyskocil az na 170 :) ale potom po par minutach cvicenia padne nizsie, resp kusok klesne..

Vlados

Dlho som cvicil na eliptickom trenazeri , je to super. Ked je tvojim cielom chudnut, tak by som si, rovnako ako ja, kupil merac tepovej frekvencie. Jednak sa neodpalis prilisnou snahou hned na zaciatku a jednak sa nebudes ulievat. Ja som drzal tep na 135-140 , a kazdych 5 minut som kratkodobo vyletel cez 155. Cvicil som 60-120 min denne vecer pri telke. Stravu som cez den vobec neobmedzoval, ale vecer ano. Polovicna porcia o 19.00 a potom uz nic.
Pridal som viac zeleniny a ovocia. Paprika, rajciny, cibula, nadrobno nakrajat, trocha olivoveho oleja, trocha tvrdeho syra na kocky. A olovrant hotovy.
Inak, zaciatky na eliptaku su tazke, nenechaj sa odradit, ked prvy tyzden zvladnes len par minut. Telo si musi zvyknut.

snowman

caute co takto orbitrek platinum z tv products mate ho niekto? stoji cca 120e.. som pocul ze vela ludi sa stazuje ze vrzga robi hluk a ze sa postupne rozpadava.. ..rozmyslam aj nad modelom sapphire thunder II. vyzera mohutnejsi a je az do 150kg ale zas je o dost drahsi cca 225e
..inak mam 103kg cca a potrebujem sa dostat na 90+- to je moj prvotny ciel.. asi zacnem 2x po 5 min a budem postupne pridavat..
..a inak ked uz kecate o zdravsej strave ktore zeleniny mate na mysli pri pravidelnej konzumacii vramci kazdodenneho stravovania?