Dobry den,mamicky ,viete mi poradit?Kojim uz 18 mesiacov,z toho pol roka len z jedneho prsnika a jeden mam vacsi nez druhy:(Ked prestanem kojit,napravi sa to?Budu rovnake?A viete mi poradit ako najlepsie prestat kojit,som uz z toho zufala:(Mala tak pri kojeni zaspava a ja nviem co dalej,chcem ist cim skor do prace .. . . Prosim poradte.Dakujem za kazdy prispevok.
Otazka pre mamicky co kojili
Leanusa:Ahojky, v noci nie,ale sem-tam ráno ,alebo poobede,pýta ale stále rovnako.Niekedy sa nedá odbiť,inokedy sa nechá prehovoriť a odchádza naprázdno..asi podľa nálady.Pre nás je dôležité, že spí celú noc a dokonca dobrovoľne vo svojej postieľke,takto ma neunavuje to jedno denné kojenie.Ktovie, kedy to prestane úplne...pred nástupom do škôlky, alebo školy?:))
Ahoj Linda,ako ste pokrocili?Predpokladam,ze sa uz vobec nekojite.
My este stale v noci 1 krat.
Leanusa:Ahoj,úplne nie.V noci nedávam vôbec a odvtedy spáva bez jediného zobudenia od 21h-do 7-8 rána,čo je fakt úžasné.Cez deň mu dám,keď poobede vstane-to je všetko.Minule som to porušila a dala som mu aj ráno,ale to len výnimočne a viac to nerobím,lebo potom chodil celý deň a vypytoval a nariekal.Inak je to ok.Ešte sa zbaviť plienok a máme doma hotového chlapa..ha ha
Linda:ahoj,dlho som nebola na nete,dari sa celkom dobre,ale kojim v noci len raz.Bolo vela vela placu ale je to uz lepsie.
Ty si uz prestala kojit uplne?
Leanusa:ako sa darí?
Zlatko, povedz svokre,nech kojí teda dve noci ona,keď je taká múdra.Alebo nech ju ona popestuje.Mne keď takto strašne najprv revával, vzala som si paplón a utekala do izby k staršiemu synovi a o krpca sa musel postarať tatík.Keď ma nevidel, za chvíľu sa učučkal a zaspal,jasnačka, že sa ešte prebral a aj nariekal.Nebude to ale trvať večne.Vravím ti, že odkedy v noci vôbec nekojím,normálne prespí celú noc.Nesmieš kojiť ani navečer a skoro ráno,lebo to sa im zdá ako v noci a potom budú otravovať.Dnes sme boli na návšteve kde bolo veľa ľudí,malý bol už nervózny a umrnčaný,tak som ho tam nakojila a o dve hodiny ešte raz,okamžite keď sme prišli domov zasa pýtal!Tak vidíš,už v podstate nekojíme,trošku mu povolíš a ono by sa to zasa vrátilo veľmi rýchlo do starých koľají.Stále by na mne visel a hádzal sa o zem,stačí jedeň deň porušiť ten režim.To znamená,že sme stále neni vo fáze úplného odučenia,ale len akceptuje,že sa mu dáva menej často.Ono je to také nemilosrdné,keď ho stále musíš odmietať a pozerať ako si nevie rady a je z toho nešťastý,ale veď ich nemôžeme kojiť ozaj donekonečna!Ja sa už nemám odvahu doma ani vyzliecť,som úplne vycucaná...nemám chuť si pozerať ani plavky ...čo dám do nich?
Linda:Ahoj,no ja som tiez v koncoch . . .ale s nervami,cez den nekojim ale v noci ano.Skusala som 3 noci-revala ako besna,tak som to zas vzdala,po tom co mi vletela do izby svokra,ze co to robim s malu,ze co som to za matku,ze ju nehavam revat. . .
Ako sa to tebe vlastne podarilo?Ja stale skusam tie leukoplasty,ona povie bo a hned zacne revat,ale cez den nedam,no v noci ano.Neviem ci mam este cakat,kym ju to samu neprejde alebo neviem uz co mam vyskusat.Uz ma to naozaj nebavi,cely prsnik ma po noci boli.
Leanusa:ako sa darí?dlho si sa neozvala...my sme dnes prespali noc bez jediného mrnknutia vo vlastnej postieľke.S mužom sme sa budili,že či vôbec dýcha,ale monitor blikal,tak sme boli spokojní.Kojenie je v koncoch .vôbec si to nepýta,len keď ma vidí vyzlečenú,ukazuje na ne a volá kojky.Keď sa spýtam, či chce,povie nie bo.Dávam mu raz za 24 hodín poobede,keď sa zobudí.Vtedy sa ešte potúlime v posteli a ešte drieme s prsom,ale večer som začala variť kakao z normálneho krabicového mlieka a vypije 2 dcl.Najprv len koštoval ,ale teraz si ho pýta aj sám.
Leanusa:Co toľko váhaš?Keď vydrží bez toho cez deň a pochopí,že ani v noci už nedostane,nebude sa ti toľko budiť.Chce to len hlúpe tri -štyri dni vydržať.Ja som včera volala malého keď strašne reval,že nech ide ku mne dám mu cucnúť a on,že né né bó.Normálne nechcel ,akože vždycky tvrdíš ,že tam máš bó, tak ,čo ma voláš..Smiali sme sa všetci a najmä ja, lebo viem ako som sa oslobodila.Keď zaspáva,tak má ale stále potrebu držať ma za ne a hrať sa,ale to mi tak nevadí ako keď mi sťahoval stále tričko.
Simka:Uz je zdrava,dnes sme boli na kontrole.Cez den nekojim,ale v noci aj 5 x.Co mam robit?Pockat,kym ju to samu neprejde alebo pritvrdit?myslim tym nechat ju revat