Dobry den,mamicky ,viete mi poradit?Kojim uz 18 mesiacov,z toho pol roka len z jedneho prsnika a jeden mam vacsi nez druhy:(Ked prestanem kojit,napravi sa to?Budu rovnake?A viete mi poradit ako najlepsie prestat kojit,som uz z toho zufala:(Mala tak pri kojeni zaspava a ja nviem co dalej,chcem ist cim skor do prace .. . . Prosim poradte.Dakujem za kazdy prispevok.
Otazka pre mamicky co kojili
Pridám sa k tomu kojeniu mám 4ročné dvojíčky a kojila som ich 2,5 roka v živote tím detom nedáte nič zdravšie ako materské mlieko.A ked sa rozhodnete prestať tak žiadne priloženie už nesmiete a to musíte zvládnut VY a nie to dieťa.
bolelo,ale hlavne že to zaberá.V noci sa to ale nedá,lebo keď spí nechápe,čo je bo akurát vrieska,kým nedostane.Ale funguje to aspoň cez deň a to je fajn
Linda:No to s tym leukoplastom som pisala ja:))
Len skoda,ze v mojom pripade to nezabera:(
A ked si si to odlepila,nebolelo to?Lebo mna strasne,jajaj:(
Leanus počúvaj, zalepila som si ich s leukoplastom ako to tu niekde nedávno radili baby a neuveríš,ale tuším to zaberá.Sem tam príde za mnou a povie bo bo a ukáže na ne.Ale včera večer bol z toho zúfalý, reval hrozne,ale to už sa mu chcelo spať,tak som si jeden odlepila, troška mu dala cucnúť a bol náramne spokojný,že vyhral.Dnes zatiaľ neplače a nerobí z toho vedu.Ešte som mu od rána nedala.Nad ránom samozrejme dostal 2 krát,to len aby sme sa vyspali.
Linda:Dobre,tak mi potom daj vediet ako sa ti to podari,nech sa inspirujem:)
ja neviem,ale dúfam, ze sa to nejako vykryštalizuje a nejako to samo prirodzene prejde do jari.No zatiaľ to tak jednoducho nevyzerá.Budem s tým musieť seknúť zrazu,lebo všetky postupné kroky zlyhali na plnej čiare...:(
Linda:A ako dlho predpokladas ze budes este kojit?Mne sa to zda v mojom pripade ze donekonecna:(
SEERA si dobre primitívna.
pre lindu30: ja mam kamosa ktory ma 23 a ten ma brata kotory ma 12 , a obdivujem aky uzasny vztah ma k tomu bratovi, pomaha mu, uci sa s nim, je mu skoro ako oco, a povedal ze hoc s nim trieska puberta aj tak ho lubi...ja ked budem mat deti tak tiez chcem asi taky vekovy rozdiel...:)lebo ja mam o 2 roky starsieho brata a nevidim v tom ziadnu vyhodu ...
Prvého som kojila len 4 mesiace,tak si ani nevšimol, že má zrazu fľašku.A ten rozdiel-no najprv som sa toho bála,lebo mi každý vravel ako ho ten starší bude mať len na príťaž a nebudú mať k sebe blízko.Ale podľa mňa sa naučil niečo , čo mu poslúži v budúcnosti.Nebude z neho ten otecko,čo má problém okúpať a prebaliť vlastné dieťa.A vidí tiež,koľko pozornosti mu treba venovať a aké triky použiť,keď chceme ,aby drobec urobil to,čo chceme my,ale aby neplakal a urobil to sám dobrovoľne.Je viac zodpovedný a samostatný ako keď bol jedináčik.Prvé m2-3 mesiace boli ťažšie,žiarlil a nevedel ako sa k malému chovať.To ale pominulo a teraz je ten veľký brat,ktorého bábo fakt počúva s otvorenou pusou a sa cíti dôležitý,že čo všetko ho naučil on.Uvidíme o5 rokov, či budem stále taká optimistka.Starší bude mať 16 a bábo 6-a to je asi to obdobie, kedy budú mať fakt rozdielne životné obdobia a potreby.Budem sa ich stále snažiť viezť k tomu,aby jeden druhého rešpektovali,aby si pomáhali a mali k sebe pekný vzťah.Staršiemu stále opakujeme, že raz tu bude pre brata už len on,a má naozaj vždy pri ňom stáť.