Otazka pre mamicky co kojili

Príspevok v téme: Otazka pre mamicky co kojili
leanusa

Dobry den,mamicky ,viete mi poradit?Kojim uz 18 mesiacov,z toho pol roka len z jedneho prsnika a jeden mam vacsi nez druhy:(Ked prestanem kojit,napravi sa to?Budu rovnake?A viete mi poradit ako najlepsie prestat kojit,som uz z toho zufala:(Mala tak pri kojeni zaspava a ja nviem co dalej,chcem ist cim skor do prace .. . . Prosim poradte.Dakujem za kazdy prispevok.

linda30

Uspíme ho na rukách a šup s ním pekne do postieľky, ale akonáhle sa po polnoci preberie, už ho vyberáme a berieme k nám.Je to taký zvyk, za ktorý si môžme sami.On sa postaví a volá - mama mňam.Vôbec by neprestal vrieskať, keby sme ho tam nechali.Je to už teraz jediný spôsob ,aby sme spali ďalej.Lenže akonáhle vie, že ma má pri sebe, podvedome ,zo spánku si mrmle mňam mňam a vyhŕňa mi pyžamo.Keď sa otočím na brucho a poviem, nemám mňam, tak mi vylezie na chrbát a násilím sa dožaduje.Teraz spím skúšobne tretiu noc u staršieho syna v detskej a muž k nemu vstáva.Dá mu čaj, ale krpec sa s ním vadí, hľadá ma a volá.Ešte to bude ťažké a je to asi nadlhšie.

linda30

Ďaleko sme nezašli.Keď je doma muž, vstáva v noci k nemu on, od neho si vezme trošku čaju a spí ďalej.Akonáhle "zacíti" mňa, vykrikuje a zavíja.On vlastne zo spánku stále piští MŇAM MŇAM aj keĎ sa iba otáča na druhý bok.Je to veľmi silný zvyk a musela by som byť naozaj dôsledná a nedať mu ani cez deň ani v noci.Cez deň sa dá oklamať a odpútať mu pozornosť niečím iným, ale v noci som taká unavená a pohodlná, že mu tú pusu jednoducho tým prsom zapchám.On sa ale potom budí každú chvíľu a chce ma "držat". Ráno som ako mátoha a cítim sa stále hladná.Skúsim pritvrdiť a ozvem sa papa a dik za záujem.

nirak

Ahojte!Suhlasim s poslednym prispevkom,neoducat nasilne.Ja mam doma 28 mesacnu zavislacku a velmi kvitujem ze mame dudi hlavne ked je chora a nic ine nechce.Chodim aj do prace a niekedy mam toho uz naozaj dost.Ale raz ju to urcite prejde.Drzim palce aj Tebe!

alaska

leanusa-ja som mala tiez takeho zavislaka :-) Nevedela som si predstavit, ze sa mi podari ho odstavit. No a zrazu v 22m to slo same. Dovtedy pytal skoro stale, nechcel skoro nic jest, no je fakt, ze od 18m spaval celu noc bez toho, aby sme ho museli nechat plakat. Proste sa najprv odstavil v noci. Cez den to slo u nas tak, ze som mu razne povedala NIE a NONO, ked ma cchel vyzliekat. Kojila som len 2x denne na vybranom mieste a inde som mu proste nedala. A hned to pochopil, ked videl, ze som odhodlana (oni to vycitia). Zrusila som zaspavanie na prse, ale uspavala som inak. Kojila som rano po zobudeni a po obednom spanku. A on to uz zrazu nepotreboval. Zachutili mu take hotove terapackove mliecka od Milupy a Hipp, ale dostat ich len v rakusku. napr. v Bipe, alebo Bille)
Nie su zrovna lacne, no porovnatelne s nasimi UM. 3 dvojdecove krabicky stoja okolo 1,20 eura. Su so slamkou, takze sa syn nenaucil ani na flasku, ci dudel.
Este mozes skusit zakysane mliecka, ci ochutene napr. Rajo antiviro. Um mi nechcel pit syn nikdy, napinalo ho z nich, az na toto hotove zarobene Milupino, alebo hipp. (este ma rad aj Nestle alete)
Ked zistil, ze to kojenie vlastne nepotrebuje, pretoze ma istotu svojho mliecka v chladnicke a dostava ho po spinkani, nie pred, tak ho to sameho preslo a uz nepytal. :-)
No istotne by to neslo v 18m!! Kazde dieta ma ten vek, kedy je ochotne sa odstavit inokedy, zvycajne okolo 20m-2 rokov to ide najlahsie. Tak drzim palce, nech to vyjde aj u vas!!
Co sa tyka prs, tak u mna nic moc :-(( Ostali take ako pocas kojenia, akurat sa trocha zmensili.

linda30

Ano, včera som vyskúšala ten váš slávny lekvár,najprv na mňa znechutene pozrel, potom mi priniesol kuchynskú utierku že UUU -akože UMYJEME a keď som povedala, že to sa nedá umyť padol na kolená a zúfalo si búchal hlavu o zem.Muž aj s druhým synom(11) sa rehotali, vraj čo ešte mienim vymýšľať a syn mi vravel, mami to je nechutné choď si to okamžite umyť a daj mu prso ja ho tu nebudem počúvať herca divadelného.Baby vymyslite niečo iné, prosím... :))

leanusa

Linda30:Fuha,to je teda fuska ti poviem.Moja tiez ziaden cumel,ziadna flasa,ziadne ine mlieko:(
Skusala som to s lekvarom.Vysledok?Mnam.Takze no coment . . .:(

linda30

Milá Leanuska,presne viem,ako sa cítiš.Kojím už 17-ty mesiac a vieš koľkokrát som sa pokúšala prestať?Som unavená,vyčerpaná a vykojená.Kamošky mi vraveli, že malé si samo v roku povie BLE a nebude ma chcieť.Prvé dieťa som kojila necelé 4 mesiace a tentokrát som plánovala vydržať takých 6.Lenže tento môj "KOJKO" ako mu už celá naša rodina hovorí , sa rozhodol, že ma bude "trápiť" asi až do začiatku povinnej školskej dochádzky.Do 1 roka nevedel ani potiahnuť z fľaše,a ani sa to nemienil naučiť.Ani na cumeľ sa nechcel "upnúť".Takže kojím ráno, v čakárni u lekára "na stojáka", brzdím auto a kojím za volantom, keď krpec zakričí MŇAM MŇAM.Niekedy ma až bolí brucho, keď mám niečo vybaviť po úradoch a viem, že tam budeme chvíľu čakať a on ma začne pred všetkými vyzliekať a keďže je veľmi dobre jazykovo vybavený, bude vykrikovať na celú chodbu MAMI MŇAMI DAJ KOJKI.Lebo keď nedám, skacká ako šaško na gumičke, hádže sa o zem a inak násilne si to všetkými silami vynucuje.Okrem takýchto "kojacich dní" nán samozrejme ešte "kojacie noci".Vylieza z postieľky a aj "cez mrtvoly" si ma nájde a sťahuje mi pyžamo, len aby sa dostal k svojej "droge".Ešte si myslíš, že máš problém?!Mám 46kg a zúfalo túžim pribrať!Skúsila som to s cittrónom ako ti tu radia baby,ale potešil sa . že MŇÁM-akože díky mami za novú chuť.Skúsila som aj v noci spať v inej izbe a s malým bol v noci muž.Celé noci reval a ráno aj celý deň bol zlý, mrchavý a muž zaspával v práci postojačky.Podľa mňa by to išlo len v prípade ak by sme ho dali babkám ,ale na dni aj noci, čo bohužiaľ u nás nejde.Boli síce aj dni kedy sa mi aspoň denné kojenie podarilo obmedziť len na dva krát,ale čím dlhšie to trvá, tým má to dieťa silnejšiu potrebu vás "vlastniť" a určite to nie je o jedení, ale len o zvýšenej potrebe kontaktu s mamou.Na jednej strane mu ho nechceme odoprieť, ale asi to má mamu i dieťa napĺňať a nie vyčerpávať až na dno fyzických i psychických síl.Budem sa pokúšať robiť to pozvoľna a postupne, len sa obávam, že to nebude mať konca.Počula som aj o tom , že rázny krok zo dňa na deň môže u dieťaťa spôsobiť koktanie,alebo pomočovanie, čo sa prejaví až v neskoršom veku a to by som fakt radšej robila "dojku"ďalší rok...