Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Táto diskusia patrí k článku: Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?

Kiara6

Asi pred dvomi rokmi som prechladla na zastávke, keď som dlho čakala na autobus. Nesedela som síce na studenom, ale aj tak ma nejako ofúklo. Vtedy som začala pociťovať pálenie pri močení a už sa to len zhoršovalo. Tak som vyhľadala lekára.

miza

Ako u vás vznikli tie problémy? Alebo kedy? Ako ste to pociťovali? Môže to začať aj tak, že máte potrebu stále chodiť cikať?

Kiara6

Mne sa páči, ako to majú súkromní lekári nastavené. Jasné, nie je to presne na sekundu, ale nehromadia sa im zbytočne pacienti v čakárňach, je tam príjemne a hlavne nehrozí zbytočné množenie vírusov.

smialala

zancicka ja no tak to ano. to sme sa nepochopili. ale mas pravdu. v tomto pripade by system objednavania na ozaj stanoveny cas mal velky zmysel.

emmi7

alexina dá sa to zistiť, či sú niekde dlhé čakacie doby, alebo či vôbec majú nejaký systém objednávania. Ja som mamine napríklad objednávala z netu vzorky na inkontinenciu a sebe som zas menštruačné nohavičky, keď mala jedna firma uvádzaciu cenu.

syliwiana

Ak by si to zacala riesit, ako si to nazvala, s obvodnym doktorom. Tak ten potom posiela bud ku gynekologovi alebo na urologiu. Uz asi aky je ten problem, to vie on lepsie rozlisit.

zancicka

smialala prvotná návšteva je vždy u obvodného lekára, lebo k veľa odborníkom treba aj odporúčanie. ja som skôr myslela to, keď ide človek priamo iba na kontrolu s chronickým ochorením, vtedy čakať medzi chorými alebo dokonca vonku v mrazoch, je úplne iný level.

smialala

tak asi by sa to malo v prvom rade riesit s obvodakom a potom ten ta posle uz kam bude treba. ale mna sa aj gynekolog pyta, ci nemam taketo problemy. predsa len aj po porode, aj vekom, no kadejake mozu byt priciny. toto je napriklad za mna velmi dobre, ze si vies zadarmo objednat na skusku tie pomocky. tym padom nemusis nikde vyckavat, kym sa ti dostane pomoci a vies hned v case riesit situaciu.

liah33ra

alexina nieco sa da. Ked ides k lekarovi a vidis ciselka, alebo vies, ze teda byva plna cakaren do poradia, tak si vyhladam ineho z oboru, ktory potrebujem. Aspon tak som to robila ja. Nejde to u vsetkych lekarov tak jednoducho, ale nakoniec sa vzdy dopracujem k aspon prijatelnejsiemu systemu.