Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Táto diskusia patrí k článku: Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?

alexina

ja sice nemam skusenost, ale zachytila som na ne celkom dost pozitivneho. aj akoze ze sa oplatia z hladiska ceny aj ze su pohodlne. ze nie su take umele, ako to niektore vlozky vedia byt, ze je to az vyslovne neprijemne, ked ich mas mat v podstate stale.

Allie1

Takže sme po vyšetreniach, mamine lekár predpísal aj nejaké lieky, ale že zatiaľ, kým sa to prelieči, mala by si zaobstarať inkontinenčné pomôcky, neviem teda aké máte skúsenosti, no nám odporučil Molicare. Používali ste ich niekto?

smialala

matka010 ale niektore veci zase nevyriesis. alebo minimalne je lepsie, ked ides cez lekara. ved aj tuto pisali, ze tie pomocky ako vlozky na inkontinciu ti vedia predpisat a tym padom nemusis platit celu sumu sama.

zamkysima

ved urcite, to je v dnesnej dobe uz normalna vec. zvlast ak nie si z velkeho mesta, ze sa tam na nejakej klinike sustreduje viacero doktorov.

liah33ra

matka010 hlavne, ked nam ine neostava, tak si to vieme zariadit aj inak. Ja som napriklad ochotna aj dochadzat, pokial najdem super lekara, ktory mi rozumie a ktoremu doverujem.

matka010

To máš úplnú pravdu. Veľa záleží práve na lekárovi. Ale niektoré veci si vieme vyriešiť aj po vlastnej osi.

liah33ra

z vlastnej skusenosti viem, ze niektore taketo veci zalezia najma od lekara, teda hlavne od toho, co uvedie do zdravotneho zaznamu, potom uz asi kazda oblast ma to svoje posudzovanie, ako som sa dozvedela, tak tieto inkontinecne veci podla stupna inkontinencie.

mimila

ja si myslim, ze to tiez zavisi od konkretneho pripadu a toho, co lekar odporuci. velmi casto to nie je uplne pausalne a poistovne to posuduju podla stupna inkontinencie alebo skutocnych potrieb, takze tie sumy, ktore sa uvadzaju, su skor orientacne. urcite sa oplati vopred zistit, co vsetko kryje poistka, a poradit sa s lekarom, aby ste vedeli presne, na co mate narok. asi by nebolo ani na skodu si najskor vyskusat, co bude sediet. viete si nechat zaslat vzorky napriklad. ci sa daju zakupit v lekarni, to neviem. ale posielaju to zadarmo.