Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Táto diskusia patrí k článku: Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?

Allie1

Myslím, že hlavne si vekom uvedomujeme, čo nám to cvičenie prináša. A nie je to už pre nás taký strašiak a len povinnosť. Aspoň na sebe to pozorujem tak.

miza

Aha, aha, že si necvičila len priamo tie cviky, čo sú na to určené, ale ste to mali takto zahrnuté do cvičenia? Tak to je super si myslím. Ani nevieš a aké užitočné veci robíš ešte aj popri cvičení. Ono už od určitého veku inak k tomu človek pristupuje.

daninka25

Ženy, ja som začala už roky dozadu chodiť na pilates a tam sme precvičovali panvové dno. Ono sa to nezdá, ale je to fakt paráda. Samozrejme z jedného cviku sa hneď všetko nespraví...

mamita1

Ja predpokladám, že keď si pozriem nejaký cvik, ktorý je ešte aj vysvetlený, tak nie je taký problém ho zopakovať správne :-D Ale tak asi nie každý je taký. Čiže niektorým rovno treba odporúčať návštevu odborníka.

Allie1

To by si sa čudovala, akými úplne banálnymi cvikmi alebo naťahovaním sa, si dokáže človek pohoršiť, natiahnuť sval...

liah33ra

sachovanka skoda, ze vela ludi si to takto neuvedomi a uz riesia az problem. vtedy je ale podla mna dobre vyhladat aj odborne poradenstvo, ak to je teda uz zle zdravotne, aby si clovek cvicenim viac neublizil.

sachovanka

Myslim, ze je to presne tak, ako pises – idealne je zacat, kym je clovek uplne zdravy, lebo potom sa to cele berie jednoduchsie a telo lepsie reaguje. Ale zaroven si myslim, ze aj pri mensich tazkostiach sa da cvicit, len uz opatrnejsie a s rozumom, skor pravidelnost a jemnejsie cviky nez nieco intenzivne.

Lupienok554

Ono je idealne, ak s cvicenim zacne normalne zdravy clovek, lebo pokial uz pridu nejake zdravotne komplikacie, uz sa to aj horsie lieci, aj sa tazsie cvici a ta rekonvalescencia trva ovela dlhsie.

brohnislav

Ale to môže normálne aj zdravý človek cvičiť také niečo, nie? Akože keď aj iba v rámci nejakého toho denného pohybu...