Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Táto diskusia patrí k článku: Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?

sinka

hej, na zaciatku clovek casto ani nevie, co vlastne potrebuje, tak skusa, co ma doma. ale akonahle sa to stane castejsie alebo silnejsie, tak tie klasicke intimky uz nestihaju a moze sa stat trapas… a to nechce asi nikto ? molicare ked si pozries, tak oni maju viacero veci aj vlozky aj nohavicky ako spodne pradlo... zalezi co si vyberies, samozrejme aj v zavislosti od intenzity uniku mocu.

Ma_rika

to je asi tiez uplne individualne, ak som len doma za pocitacom, tak jasne, dam si cokolvek mam po ruke, ale ak by som mala ist niekam von do sveta, asi by som uz volila nieco na to urcene, nech sa mi nestane daka nehoda....

simikplan

akoze ja chapem, ze je to iny typ tekutiny, ale myslim si, ze ked je to len v tych zaciatkoch, tak staci aj taka.

barborica

Obyčajná? Na únik moču? Tak to musíš potom sakra často meniť alebo máš ten únik úplne mini minimálny...

christa366

Asi by som to riešila až keby bolo fakt že zle. Pár kvapiek ešte nikoho nezabilo, to sa stane bežne aj zdravému človeku občas :D:D

prieskumnicka

- simikplan - Ale vyberies si aspon to, ako to budes riesit a vies sa rozhodnut aj pre niektore z tych hygienickych pomocok :-)

simikplan

prekazat to moze kazdemu, tak je jasne, ze je to proste nieco "navyse", ale ked clovek musi, tak si zvykne na vsetko, niekedy si jednoducho nevyberies...

brohnislav

A preto je dobré, že je toho viacej a každý si vie vybrať podľa toho, čo mu najlepšie vyhovuje. Pri každom produkte sa aj uvádza, kedy ho je dobré používať, podľa intenzity tých únikov moču. Vieš si to hodiť aj do tašky, batohu, keď niekam ideš a vymeniť aj počas dňa alebo aj pre ležiacich pacientov sa v ponuke niečo nájde. Takže ono fakt záleží, kto čo potrebuje a komu čo vyhovuje.