lompaska - Napríklad preto, lebo nie sú na to určené? Klasické menštruačné vložky nie sú navrhnuté na zachytávanie moču. Inkontinenčné pomôcky majú iné zloženie, špeciálne absorpčné jadro, ktoré moč rýchlo viaže, zadržiava ho vnútri a zároveň neutralizuje zápach.Napríklad pomôcky MoliCare sú na to priamo určené, majú rôzne typy podľa úrovne úniku moču. Niektoré verzie vyzerajú ako bežná spodná bielizeň, takže sú aj diskrétne :)
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
preco to nie je dobre? nie je to jedno?
Darla111 - A teraz niečo používaš? Či ako to riešiš? Čo viem, tak si dávajú aj normálne vložky pri inkontinencii, ale že to nie je moc dobré.
Ja by som si práveže kľudne aj nechala poradiť, pretože zatiaľ odskúšané nemám ani jedno...
A chcela by si také jednorazové alebo také, čo je na viacej použití?
Myslela som tie pomôcky pre mužov, že som ešte nezachytila. Pre seba riešim, predtým, než som tento problém nemala, tak jasné, nemala som dôvod hľadať také veci.
Darla111 no pravda, ono sa robia kadejaké takéto "pomôcky". A že si to nezachytila, tak to je asi len dobré pre teba, lebo také niečo nepotrebuješ :D
A to aj pre mužov sú takéto veci? Tak to klobúk dolu, ja osobne som to vôbec nezachytila ešte.
tak to je super, ze mas vobec odhodlanie to riesit, vacsina chlapov by to nechala asi tak. ten moj napriklad o urologovi nechce ani pocut. nikdy tam nebol, ani neplanuje ist. povedal, ze jedine, ak by mal niekedy nejaky problem, tak iba vtedy, ale aj to pochybujem:) zeny toto maju inak, aj co sa prevencie tyka jednoznacne.
Podľa mňa celkom dosť :-D Či myslíš, že mimovoľný únik moču sa chlapov netýka? Po 40tke je to bežné a tú mám už dávnejšie aj tak za sebou a skúsenosť s inkontinenciou ma žiaľ neobišla :-D
Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?