Nechcem mať deti, no a čo?

janab

hej sú ľudia, čo nemajú radi deti a keby nemali radi deti ich rodičia, tak na svete nie sú ani oni..
..ale určite je príťažlivejší život bez detí, pretože zodpovednosť len sám za seba..určite menej starostí...
..a možno sú aj tí ľudia v živote šťastnejší...ktovie.

Ajinka02

janab: ja som citala vsetky nazory teda myslim ze som necitala len 4 a 6 stranu ostatne mam precitane. Lenze su ludia ktory nemaju radi deti ale je to ich vec a ich nazor ale ja som si nevsimla ze by to dievca co napisalo ze jej deti lezu vo fotku na nervy zverejnilo svoj vek. Moj osobny nazor je taky ze ked su tie deti male naozaj male tak tam naozaj nemaju co hladat ale je to len vec nazoru i ked mne je to v podstate jedno do fitka nechodim.Idem spat bru noc vsetkym. :)

janab

Ja plne akceptujem názor, že niekto nechce mať deti..úplne..každý má slobodnú vôľu, ale čo ma irituje je, že nejaká pubescentka tu bude vypisovať ako jej vadia decká v posilnovni..tak nech si to nechá pre seba..nikdy..opakujem..nikdy som nevnucovala svoj názor iným..stále zvyknem používať slová "podľa môjho názoru".."môj osobný názor"..takže treba čítať aj ostatné príspevky a možno budeš v obraze...a jasné, ked niekto nechce niečo v živote, tak to mať nebude..slobodná voľba..úplne..súhlasím.

Ajinka02

janab ncitam tvoje prispevky ale neda mi zareagovat. Su ludia, ktory jednoducho deti nechcu aj ked maju 40 rokov tak sa tu nesnaz prosim ta vsetkych hadzat do jedneho vreca mlady pubertalnych vyrastkov. Jednoducho su ludia, ktory si vedia ten zivot naplnit aj inak ako detmi a nehovorim teraz o roznych ozierackach a burlivom sposobe zivota. Nie kazdy potrebuje do svojho zivota deti. Ja v buducnosti chcem deti len celkom presne nerozumiem preco tu niektory ludia nevedia akceptovat nazor inych a to ten ze nechcu deti.

janab

Nathalia09 :

..a prečo, ved ešte môžeš mať dieťa..41 je síce už rizikové, ale ak by priateľ chcel, tak prečo nie?. Trochu to bude obmedzujúce, ale ked odoberú plodovú vodu a všetko bude o.k...a si zdravá, nevidím dôvod prečo by si nemohla ešte rodiť..

..tak veľa žien by chcelo mať deti a nemôže ich mať..tak veľa ženám zomrú deti a sú poznačené tým na celý život..a tak veľa žien sa s láskou trápi s postihnutými deťmi, lebo muži väčšinou utečú..

..je iná doba ako kedysi a kedysi žena po 30-tke bola starou dievkou a každý ju skoro opľul..na ocot..dnes je všetko drahé ,takže mladí majú sami čo robiť, aby sa postarali o seba a nieto ešte o rodinu,deti..založiť si rodinu môžu len tí,ktorí sú zabezpečení a vedia, že sa to min.20 rokov nezmení..avšak túto istotu nemá nikto na Slovensku..takže mladí ľudia radšej volia cestu slobody ,žiť navoľno spolu, žena porodí, zostáva slobodnou matkou a muž?..možno sa zdekuje,ked prídu problémy, alebo zostáva a rieši život so ženou..

..veľa mladých žien sa bojí rodiť a byť matkami, lebo si nevedia predstaviť ako sa postarajú o dieťa, ked oni samy sa o seba postarať nevedia...asi tak.

janab

KickaTT:

si ešte mladučká, lebo sa staráš len a len o svoje telo a zaujíma ťa len možno s kým večer bude sex...rubrika či mať ,či nemať deti sa týka zrelých a dospelých žien, nie pubescentiek, ktoré nemajú vyvinutý cit pre materstvo...ak sa dožiješ šťastného vzťahu s mužom , tak potom ti dôjde, že tak ho strašne miluješ, že s ním chceš mať niečo spoločné - potomka..ale na dieťa treba vek, zodpovednosť a veľa,veľa lásky dať iným, nemilovať len a len seba...

..a čo sa týka ,nenávidíš deti, lebo sama si dieťaťom..ak nie výzorom, ale dušou určite..možno raz budeš matkou..navrhni v tom fitku, nech tam založia materský kútik, kde by maminy mohli deti dať a mohli sa tak starať o seba ako ty moja zlatá...

...si sebecká a zlá a nervozna..takže kľud, ...nikto ti slobodu neberie a ak ti fitko za drahú permanentku robí nervy kvôli deťom, tak chod do iného...ľudia čo nemajú radi deti, ...??!!!--no coment.

nathália09

nečítala som všetko,ale ...
ja mám už 41,vzala som si vdovca ktorý ma 2 dospelé deti.Keby som mala menej aspon o nejaké 2-3 roky,velmi by som chcela malé.
lebo by bolo iba naše.
Tak rozpráva on iba o svojich deťoch,aj vnúčatách,a mna to aj trápi-lebo stále len o nich.
Ja to nezmením,už sa nič nedá robiť,musím sa s tým zmieriť-aj ked je to ťažké,velmi ťažké.
On má už pred 50.

kickaTT

je to tema pre tych co nechcu mat decka tak moc nechapem naco sem vypisujete tii co ste z nich tak namakko...ja osobne neznasam deti...a neznasam ked mi zavadzaju napr vo fitku naco ich tam matky vlacia ked je tam vyslovene napisane za z bezpecnostnych dovodov nech ich tam nepustaju a navyse je tam aj detsky kutik...clovek si zaplati drahu pernamentku a potom aby sa este obmedzoval a stresoval kvoli cudzim stencom....

januskax

smajka, janab, pekne ste to napisali :) Pri citani prispevku Michala_PU sa mi az chlpy na rukach jezili :(( Tie sebecke dovody preco nemat deti ... uf, nemam slov. Ale beriem to, ze je Michal este mladucky a preto taky nazor :)
Mne sa syn narodil v 27 rokoch. Uzila som si s nim odmalicka teda dost - bol jedovate babo, takmer vobec nespal, bol nadmerne zivy atd. A napriek tomu vsetkemu som stastna, ze ho mam.