Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nechcem mať deti, no a čo?

sumsumienka

Ja tiez nechcem deti. Bojim sa, ze by som sa o nich nevedela postarat. Nevyrastala som v idealnej rodine, nechcem, aby moje deti dopadli tak, ako ja. Ale cudzie deti mam rada. :D

Nicoll

Ja si myslim,ze rozhodnutie mat ci nemat deti je uplne intimna zalezitost kazdeho cloveka a pokial sa niekto rozhodne nemat deti nevidim na tom nic zle,odsudeniahodne a tiez si nemyslim,ze takyto clovek straca zmysel zivota,pretoze kazdy z nas moze vidiet zmysel zivota v niecom inom,niekto ho vidi prave v detoch,iny v praci,niekto ako napr.ocas pisala miluje zvieratka preco nie,ja osobne na tom nevidim nic zle.
Pokial si clovek uvedomuje,ze by nebol dobrym rodicom,ze by nezvladal vychovu a ze k detom nema vztah tak je podla mna zodpovednejsie dieta nemat.

ocas

nechapem preco by to malo byt sebecke ako napisala januskax. ved je to jeho rozhodnutie ktorym nikoho neobmedzuje ani nikomu neublizuje, tym padom to sebecke byt nemoze. my s partnerom tiez nechceme decka, leze nam to na nervi ked to furt skuci a otravuje zivot kamkolvek sa clovek pohne. ale za to zboznujeme zvierata a planujeme mat vela stvornohych chlpatych deticiek :))kazdy si svoj zivot zariadi podla seba a neznasam tie nazory trapnych mamiciek ktore odsudzuju slobodny zivot bez deciek. a myslim si ze castokrat by taky zivot prijali ovela radsej.

blondula

ja si zivot bez deticiek predstavit neviem.sice vedia vrieskat tak,ze az pomaly migrenu clovek dostane,ale aj tak.ludia,co deti nechcu prichadzaju o vela :-( ale respektujem ich.je to ich rozhodnutie !

jasna

No toje na kazdom,ci deti chce,ci nie.kazdopadne nevieme co nam osud pripravi.Dieta sa moze vydarit a nemusi.Zivot bez neho co snim moze byt pozehnanim ci peklom.U niekoho je fakt lepsie,ked ich nema,u niekoho dobre ked ich ma.Ja ich tiez nechcem.Dovody-zdravie,,,,,,,,ani to tak niak necitim a mozno je to tak aj najlepsie,ale co chcu mat deti,prajem aby sa tesili a neuprednostnovali jedno dieta pred druhym,ako som to mala ja,moze to cloveku ublizit na cely zivot a privodit prave dane problemy

monica gazpio

Ono, skôr nemôžem mať deti z dôvodu, lebo mám psychiatrické ochorenie, aj keď telesne možno som schopná ich počať a porodiť, ale len počať a porodiť NESTAČÍ, treba sa o dieťa starať, ale o to by nešlo, ja sa ledva postarám s mojou chorobou so seba, neviem si predstaviť, že by som mala deti, asi by pri mne trpeli. Viem, aj zdravotne postihnutí majú deti, napr. obaja ľudia slepí a všetci majú vidiace deti, alebo ľudia cukrovkári majú všetky deti zdravé, ale psychiatrické ochorenie sa nedá rovnať s cukrovkou. To o čom skutočne to ochorenie je, by vedeli rozprávať moji rodičia a brat. Pokiaľ ja viem, nikto z mojej rodiny, ani zo strany otcovej a mamkinej nemal túto chorobu, takže ja neviem, ale moji rodičia vtedy boli úplne zdraví. Jedna nemenovaná psychiatrička sa vyjadrila, že aj takí ľudia sa môžu ženiť, vydávať, mať deti, ale zrejme ona reálne nemá skúsenosti s touto chorobou, to má iba naučené z kníh. Ale táto choroba sa do veľkej miery dedí, hlavne, ak ju majú obaja rodičia. Výchova detí, to je stres, a mne stačí, ak je trochu väčší, a už je zle. A keby som mala muža a dve deti, tak by som musela min. polku života chodiť po kadejakých psychiatrických inštitúciách. Podľa môjho názoru, treba zvážiť, zdravotné aspekty, či som schopný(á), vychovať dieťa, a kto nechce dieťa NECH NESEXUJE, alebo keď už, tak sa chrániť pred neželaným otehotnením. Kto chce, nech má deti, nikoho neodzudzujem, obdivujem rodinu s viacerými deťmi, ktoré sú čisté, upravené, najedené, atď, ale ak rodičia majú veľa detí, ale potom nemajú čo jesť, a chodia otrhané, hladné, špinavé, tak palec dole. Osobne si myslím, že človek má mať toľko detí, koľko JE SCHOPNÝ UŽIVIŤ a dať im materiálne, kultúrne a duchovné potreby a nie že narobia napr. 5 detí a potom musia napr. rozmýšľať, či môžu ísť na lyžovačku za min. 100 EUR, alebo hocijaké iné platené športovisko. Dá sa športovať aj lacno, ale to je závislé na počasí.

taktio

a keby nemali ich rodicia deti, tak co? zivot sa nezruti...ani by nevedeeli, ze by mali byt:) taki co deti nechcu, nech ich nemaju, inak budu detske domovy a hniezda zahchrany stale plne.. Kazdeho osobna vec, vysostne osobna...

inak vo fitku vanze deti nemaju co robit, ved na to su detske kutiky, ochotni manzelia, stari rodicia...