Uvítam akékoľvek Vaše názory. :)
Nechcem mať deti, no a čo?
pockaj mozno raz ked stretnes lasku svojho zivota tak ti zacnu tikat biologicke hodiny :)ale plne chapem ludi co nechcu mat deti, v dnesnej dobe ked mozes cestovat po svete alebo sa chces naplno venovat nejakej muze alebo proste len mat zivot bez zavazkov tohto typu-preco nie? je to tvoj zivot a nikoho do toho nic...
deria. nikto ti tvoj pohlad na vec neberie. nemozes vediet, ake je psychicky narocne po dietatku tuzit a nemat ho. to nie je o cudzej krvi. to je o tehotenstve o pute s babatkom este ked je v brusku. preco by som si mala adoptovat? to si mozem aj psa kupit. nikdy to ale nezabije vo mne tuzbu mat svoje dieta. ja nehovorim ze laska k zvieratu je menej hodnotna. pre mna, ako pre zenu tuziacu po dietati je to menej.
Macka26, nikto sa tym nechvali, dotycna pise iba svoj nazor, tak ako ty. A preco prikvacene za vlasy? Ja mam podobny nazor. Radsej zachranujem zivoty ubohych zvierat, tyranych prave ludmi, nez prispievat k populacii. Svet je aj tak zvrateny, hodnoty pomylene a okrem toho existuje dost zien, ktore tuzia rodit a vidiet sa vo svojom dietati. Okrem toho, milovat svoje dieta je prirodzene, je to tvoja krv ale ovela slachetnejsie je milovat cudzie deti, ktore su odkazane na pomoc, lebo ich nezodpovedni rodicia splodili a nestaraju sa o ne. Su v tom tak nevinne, ako tie zvierata. Nic zle neurobili a nevedia preco ich nikto nemiluje. Takisto nechapem, ked zena kvoli tomu, ze nemoze mat deti psychicky trpi. V domove ich je dost, ktore tuzia po materinskej laske. Co im brani v adopcii? Mnohe nie su ani toho schopne, pretoze by to nebola ich krv, nieto este pomoct zvieratu. Ja nelutujem, ze som do takeho egoistickeho sveta neporodila dieta.
to ze niekto deti nechce, akceptujem, je to na rozhodnuti kazdej zeny. ale chvalit sa tym , ze psovi aj posledne a dieta nie. tak to mi pride trochu prikvacene za vlasy, ale je to vlastne kazdeho vec
Tiež súhlasím s tým, že si máš žiť podľa vlastných predstáv a nenechať si do toho kecať od okolia. Nikto iný ako ty tvoj život žiť nebude.
Ach potom je to tak ako v jednom príspevku,čo som tu nedávno čítala,že rodina naliehala na ženu mať dieťa a ona na ich naliehanie otehotnela aby dali pokoj,no o materinský cit sa určite nejdenalo. Ja to nechápem.Ak to tak žena necíti, je lepšie aj tak porodiť a potom sa o to dieťa nestarať resp. starať sa ale neľúbiť ho? Nie každá žena dokáže prechovávať materinskú lásku.
Podľa mňa by bolo vhodné začať sa na ženy pozerať ako na človeka nie ako automat na deti. Ja osobne tiež po dieťati netúžim ,síce mám len niečo cez 20, no zatiaľ cítim ,žeby som sa radšej starala o 10 zvierat ako o dieťa. Nuž,nie každý to má v sebe.Nie každý je predurčený na vychovávanie ďaľšej generácie.
A niekto tu písal ,že "rozdanie sa" kvôli psovi je choré ???
Myslím ,že je 100krát lepšie keď niekto napr.zachráni psovi z útulku život a stará sa o neho,ako keby mala rodiť ako na bežiacom páse,no prechovávať k tým dieťom chlad ,lebo to tak proste necíti.
A ešte ma napadlo,že niektorí nezvládajú zodpovednosť za svoj život, čo by bolo ešte keby mali zodpovednosť za dieťa?
Eva531
velmi mudro a pekne napisane, suhlasim
Eva - ten je z roku 2009
a okrem toho sa titi pytala vseobecne na nazory, nebolo to o tom ze konkretne ONA nechce deti... :)
titi899 - zi si svoj zivot tak, ako ty chces, tak, ako sa tebe paci a nenechaj sa inymi ludmi ovplyvnovat iba preto, lebo maju ine predstavy o tvojom zivote, ako mas ty sama a ty mas mozno pocit, ze ta za tvoje nazory a za tvoje zivotne plany kritizuju. Nechaj ich, nech si hovoria, co chcu, jednym uchom dnu a druhym von, ale UROB SI PO SVOJOM! Nemozu byt predsa vsetci ludia rovnaki, nemozu mat vsetci rovnake nazory a rovnake plany do buducnosti. To proste nejde. Ak mas pocit, ze ti zivot bez deti vyhovuje, ak mas pocit, ze ta osud predurcil na nieco ine ako na rodenie deti (napriklad kariera, ci praca v cestovnej kancelarii a sprevadzanie turistov na zajazdy, pripadne vstup do klastora, ci dobrodruzny zivot spojeny so striedanim prac v cudzich krajinach a ich spoznavanim...), tak zostan bezdetna, ak to tak sama citis. Je sice pravda, ze vacsina zien aspon po jednom dietati tuzi, ale to este neznamena, ze musis zakonite tuzit aj ty. Dolezite je, aby si bola v zivote stastna a stastna budes vtedy, ked zostanes sama sebou a ked si pojdes za svojim cielom, nech uz je akykolvek. ...(necitala som ziadne prispevky, reagujem priamo na prvy prispevok zakladatelky temy)...
no ty mas asi dost obmedzene tie hodnoty ked si myslis ze clovek ktory nechce decko nema hodnoty. zivot a hodnoty to nie su len decka, sa zobud.
no jo - lebo nejake nehoda/choroba... cokolvek Ti tu postavicku pokaslat nemoze? Ako nic proti, nech ludia deti nelaju co nechcu ale mysliet si ako to maju pod kontrolou len preto ze nebudu mat dieta je smutna...