Je tu niekto vôbec, čo ešte nespí, či to tu zasa len ja tak dlho buntoším? A prečo ešte teda nespíte ak nespíte? ((-:
Prečo ešte nespíte?
15. 10. Svetový deň bielej palice (Svetováúnia nevidomých – WBU)
www.zdravie.sk
- takúto ekšn schvaľujem, takže zvýšte pozornosť na cestách.....
15. 10. Svetovýdeň vidieckých žien FAO)
-konajú sa rôzne aktivity a podujatia zamerané na posilnenie postavenia a vzdelania vidieckych žien vo viac ako 100 krajinách sveta....
A ako sme na tom my?
lost, alebo potom bol zlatý priemer, čiže 9...
veru, čoraz viac cítiť tie teplotné rozdiely.... teraz je taká ozajstná slnečná krásna jeseň, všade same farby, šuchotavé listie pod nohami....
wow, dnes rano bolo veeelmi osviezujuco :D
rano si idem pri kamennom namesto, tam kde je tesco, tam su dva teplomery, tie digitalne na stoziaroch, a jeden ze 8C a druhy ze 10C :D
tak podla mna bolo 8+10=18C
ale uz to bolo na hranici unostnosti :)
po teplom KFC sa vydat von a cakat nehybne na elektricku bolo dost, potom 20 minut na bus.. som isiel smer letisko, som uvazoval ze uteciem niekam do teplych krajin :D
A vecer som v lese uz mal aj mikinu :) aby sa nepovedalo :) ale pocasie bolo v nej viac nez prijemne, teplucko :D
(na bicykli asi aj tereba vecer v lese :D)
dakujem Tak, si zlatá....
ahoj zuzic, veľmi si ma potešila, odovzdaj prosím, že aj môj pozdrav k nemu letí....
ojka pozdravuje ta denz
Ahojte, Ojka mam tu nieco pre Teba, ako sa mame, ....
ahojte
datelinka, osobné a zdravotné problémy....
ale dnes vás tu hádam už prídem nachvíľku postrašiť....i ked vyspat sa už na poriadok by nebolo tiež od veci...
ojka, ty? ty si dovolíš nebyť tu celý deň aj noc? hádam si ok :-)
dobrú noc všetkým.
no zabudli ste na metabolické teplo? v závislosti od prijatej potravy môžete subjektívne mať v rovnakom prostredí pocit tepla alebo chladu. preto ľudia so slabou výživou, alebo diétujúci pociťujú neustály chlad, aj keď sú teploty príjemné, preto v lete nemáme potrebu požívať kalorické jedlá. samozrejme ak organizmus vykonáva nejakú aktivitu, produkuje sa ďalšie teplo svalovou hmotou.
lost, ak zvykneš chodiť v košeli v chladnom počasí, máš výraznejšiu vazokonstrikciu, teda sa ti účinnejšie bráni organizmus tepelným stratám stiahnutím periférnych ciev.