Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo ešte nespíte?

ojka

fuha, koľko káv si si dnes dala? (: nuž na niektorých ludí ma ten kofein očividne opačné učinky.... (; takže dnes dúfam, že do štvrtej rána buntošiť nebudeš :D

lleilla

ojka samozrejme,vzorec na celkovú očakávanú potrebu obežných aktív v podniku,kto by nevedel :D....ja nezvladam sem hodit nic ohurujuceho,mozno inokedy,dnes vysoka hladina kofeinu v krvi a nejak ma to dnes tlmi:O)(aspon versik som dala:P)

ojka

lleilla, to bol vzorec na celkovú očakávanú potrebu obežných aktív v podniku :D tak daj aj ty sem niečo mudreho, čomu si sa v poslednej dobe venovala? (:

AdamKrt

lost Dnes 23:16:

nic z toho co popisujes s tym nesuvisi. Pocitace maju napajanie standardne z 230V na 12V /u nas/. Vstup je vacsinou 12V, potom tam mas 3.3V a 5V. USB vyzaduje 5V. Pre zdroj to neni problem dodavat 5V a nejaky 1-2A keby to aj zralo je uplna malina. Vtip je ale v tom, ze tie porty sa napajaju z maticnej dosky a nie priamo zo zdroja a tam to ide cez rozne filtrovane obvody, ktore su napajane z kondenzatorov a tam uz taky velky prud nejde. Casto to poddimenzuju. USB klucenky Ti budu fungovat, tlaciaren i skenery budu fungovat. Ale vsetky zariadenia, ktore pracuju na hranici, cize 0.5A na port, alebo 1A na 2xUSB porty, tie mozu mat problem pri nejakom pokese, zakolisani.

Pozri, nema vyznam o tom spekulovat. Ak si chces pomoct, poznas riesenie. Pozicaj si taky aktivny USB HUB s externym napajanim a vyskusaj si to. Pozor jedine aktivny. Pasivne napajane z USB portu Ti nepomozu, bude to len horsie. Ale ak nechces ten HUB, tak skus tie PCMCIA/ExpressCard USB karty... Tam sa obchadza napajanie inym sposobom a to vo vacsine zabera tiez. Pri dlzkach kabelaze 3-5m USB kabla blbli OBCAS i niektore USB tlaciarne a PCI USB karta to poriesila. Robim s tym dlhe roky a toto nesklamalo.

ojka

lleilla, mám chuť tu chodiť aj ja niečo múdreho, napr.: Po = Sz*It*(1-Zz)+Sn*In
:DDD lebo to ich v a w mi akosi nič momentálne nehovorí (-:O
lost, tak dik za indície, tie sa hodia akurat tak do kuchyne :D ledaže by si mačkal nejaké čudlíky,aby si tu elektrinu zapojil (-:O no ja neviem.... asi je už moc neskoro na to, aby som rozmýšlala... (-:O

AdamKrt

lost:

mal som iny modem, ineho providera, tiez dvojportovy a robil mi to iste. Na drahom manazerskom notebooku DELL, niekdedy to slo paradne, inokedy to odpajalo aj 10x, inokedy sa to nechcelo chytit. U notebookov je bezne, ze maju rozne setriace rezimy, ale blblo mi to i na beznom pocitaci. Vypol som napr. i vypinanie setrenia energie na USB portoch, USB modeme i ovladaci USB hubu... Mozes aj to skusit.

Je jedno, ze mas notebook na zdroji, tiez som ho mal. Zroj nenapaja priamo USB porty. Tie su napajane z maticnej dosky. Ak ma zariadenie dobre napajanie, neblbne to. U tych dvojportovych je to tak, ze ono to pracuje tak na hrane. Staci mensi pokles napatia a uz to blbne, odpaja... To iste som videl nedavno na novom i starom USB modeme /jeden i dvoj portovy/ u znameho, ked si kupil notebook. Na starom to neblblo, na novom jeden z nich nechcel chodit, druhy som mu rozbehal, ale i tak mu to odpajalo, nastasie neprerusilo internet, len stale otravovalo s hlaskou, ze to pripojilo, odpojilo.

Ver, ci never, mam to vyskusane na vela konfiguraciach. Je to sposobene slabym napajanim USB portov.A ked sa tam da USB HUB s EXTERNYM napajanim poomocou adaptera zo siete, tak to pojde. Hovorim o externom napajani modemu. To, ze to budes mat napajany aj notebook, je viac menej jedno.

Je to stary a znamy problem tychto zariadeni, podobne sa chovaju aj niektore USB HDD, ked maju dlhsi kabel, alebo slabsie napajanie. Do pocitaca sa da dokupit rozsirujuca PCI karta, ktora to poriesi. Do notebooku mozes kupit jedine USB Hub s externym napajanim, alebo by si musel kupit 2 portovu USB kartu /PCMCIA ci ExpreessCard podla toho co mas/ a napajat to odtial.