Prečo ešte nespíte?

lost

Noo, boliet to asi nemusi, nemalo by to az tak strasne ked uz.. a ked uz aspon nejaky ibalgin par hodin pomoze :)

ozaj, dal mi aj antibioikum, 1 tabletku ktoru som si mal dat potom, proti bolesti (na prvy den)

a k tej praci... no dal by som si to tak aby som aspon tych 24 hodin nemal pracu po zakroku :) teraz neviem ci si to mylim s niecom inym, ale niekde pisali ze 1 alebo 3 dni po zakroku nie je vhodne sa velmi fyzicky namahat, i ked.. nedava mi to velmi zmysel pri zubarskom ukone :)

milli11

Ja sa bojim tej bolesti, ked prestane ucinkovat injekcia doma. Ze rozskrabem doma steny, ako to bude boliet. Alebo nemusi?
Inak, sranda je, ze on mi hocikedy nasiel kaz na zube. A mna pritom nic nebolelo. Aj som sa zvykla dohadovat, ze, "ja tam mam vazne kaz?" Ale vrtanie uz bolelo.
Si pamatam, ked mi ina zubarka davala strojcek. To som tiez prve dni mohla jest len riedku stravu. Jaka som bola hladna a to som len sedela v skole za lavicou. Co teraz, ked mam fyzicku pracu? To mi da asi marodovat?

lost

A ak to nebude mozne vyvrtat do celuste, v docodkovom veku, uz budu pilukly ako v Matrixe :) a ked nie, len si kupim odstavovac :D

lost

jaaaaj, 28 :D:D no ja som to nasobil tromi :D:D:D

k mostiku - neriesil by som :) dal by som si to navrtat do celuste priamo :)

Ak budem mat nic len osmicky, vela nerozzuvam :) cize na to by som velmi nedal OSOBNE...

tusim ked som mal tak 19-20 tak rastli, resp mozno aj skor, no vytrhol mi ich v 21 (boli male a na 1/2 vonku). cize chudacikovia ani nevyrastli a uz som ich dal zabit :D

dufam ze zvysne dva nikdy nevyrastu :)

milli11

Nechcel si povedat 28? Ved zubov vsetkych je 32, tusim.
K tomu, preco si ich nechat. Niekde som citala, ze sa zidu, ked sa robi tusim mostik, aby sa mal kde pripevnit.
A potom som este citala, ze maju hrat ulohu pri zuvani, ked sme starsi a ostatne zuby sa nam uz pokazili alebo povypadavali. Lenze to by museli rast az mozno po 50. A mne rastli medzi 17-25 rokmi. A tebe tiez tak skoro, tusim. Cize prilis skoro vyrastli von.

milli11

Ja pri vrtani nemyslim na nic, len aby som to uz mala za sebou. A ocami beham po miestnosti a v duchu si hovorim napriklad, "zaujimavy obraz, jauuu, auuu, takato skrina by sa aj mne zisla, au, to zabolelo, nemoze jemnejsie" a tak dookola.
Neviem, ako na to prisiel, ze su male. Ale asi ich vidi, ked uz su vytlacene nad dasnom. A pamatam si aj, ked mi pred niekolkymi rokmi robili snimok a tam som mala len 1 zub mudrosti. A vazne bol o dost mensi, asi o polovicu ako napriklad 7-cka zub.
Nechapem, preco nemoze clovek potom jest mliecne vyrobky? Ja, ze clovek skor bude potrebovat vapnik. Toto by bolo pre mna tazke, ja zboznujem mlieko, syry a kravske maslo. Ja hlavne na tom zijem. Sak umriem od hladu, ako dlho ich clovek nesmie jest?

lost

"Ale nie je ich skoda?"

Toto som zabudol. Noooo, netusim :) je mozne ze ich je skoda, v tom zmysle ze 'nemam vsetky zuby; napriklad, ale neviem ci by som s 8 hryzol, mozno niektore jedla aj ano, ak sa to tam do ust zmesti, tak asi su dobre, ale isto by sa obtiazne cistili (staci si skusit s nitou cistit 7cku a predstavit si ze o 5-10mm dalej treba cistit 8cku).
Cize je to morbidne prakticke bez 8 :D:D

Ale na co ine ako na hryzanie.. No neviem, v com inom by chybali, na to som sa zubara ani nepytal (i ked teraz by som sa opytal), proste kazde + a kazde - ... :)

No ja som videl ako trpi mama s osmickami.. Cely cas ich mala OK a v 30-40 rokoch s tym mala problemy.. A tak som si povedal ze ja chcem mat pokoj a 21 zubo mi staci :) (konieckoncov 21 je super cislo :D )

lost

ked som bol napr dieta a povinne a bez oznamenia nas za usi dotiahli k skolseku zubarovy, mal som kaz tusim na prednom zube, ci netusim kde, ale bola to NECHUTNA BOLEST... tak som myslel na deda :) to ma udrzalo nad vodou..
ked som maltych13 kazov, predstavoval som si ze ta vrtacka a jej zvuk je motor lamborghini ktory coskoro budem mat :D
no a teraz.. ani neviem, musim nast nieco nove a realnejsie :D mozno americky usmev :D

lost

A ako vie ze su male (alebo ze mozu robit problem) ak nema snimok :)
Veris mu ? ;)

No ja som tam dosiel vramci "za skolou" ak si spravne pamatam, prisiel som domov a nikto nic na mne nepoznal :)

Ale je mozne ze som mal lahky pripad (vytrcal tak z polovice a trapil sa s tym 30sekund). Ale povedal mi ze ak bolest, tak skor taka ze clovek citi tlak (nie priamo tupu/ostru bolest) ale malo by to byt len v prvy den.
No a potom ti zakaze cokolvek mliecne, hlava by mala byt vyssie ako srdce prve tri dni a este rozne ine obmedzenia a prikazy :)

Avsak jedine co mi potom prekazalo je ze sa tam zasekava ryza a sem tam to ste krvacalo (teda sliny boli do cervena, etremne malo, ale predsa). :D

Akoze, on je velmi dobry zubar (m.lehotsky, poznate niekto?) ale aj tak som najskor mal strach, napr ked som vede lze bude vrtat, alebo ked mi vypadla plomba (moj najdrahsi pelendrek v zivote), ale tak posedel som si tam 50minut!!! ale tak krasne to vymodeloval atd, minimum bolesti (mam nejake citlive zuby), ale tak dalo mi to ten strach bokom, cize uz by som sa nebal ani tak velmi :)

Cize neviem, ak sa ta spyta ze ktory chces aby vybral ako prvy:
- od najhorsieko po najlahsi (ma to vyhodu ze horsie uz nebude :)) )
- od najlahsieho az po najkomplikovanejsi (moze to mat vyhodu, ze nadobudnes doveru k zubarovi a strach sa tiez zminimalizuje, co moze pomoct pri komplikovanej osmicke)

kazdopadne, ked uz ide do bolesti (aj napriek umrtveniu atd) ja osobne vzdy myslim na to ze cas nezastavi ani moj zubar a raz to skoncit musi, a este to, ze ked to dorobi, tak budem mat dokonale zuby s dokonalym oslepujucim usmevom a bude to super :D
cize predstav si ze si s buducim priatelom niekde na vyletnej lodi a usmejes sa a jedine co vnimas su dokonale zuby, na tu bolest si potom uz ani nespomenies :)

milli11

lost, snimok mi este nerobil, to az neskor, zatial sa budem rozhodovat. On hovori, ze tie zuby mudrosti su dost male, mensie v porovnani s ostatnymi zubami. Ale nie je ich skoda? A ako si to potom prezival, kedy si isiel do skoly alebo roboty? Bolelo to potom, neskor doma? Ja planujem, aby ma tam objednal po nocnej, aby som bola taka unavena, zeby som chcela len spat a vobec neprotestovala.