Cukrovka 1.typu a invalidný dôchodok

eng

Esmi,

diabetik má nárok podľa kategorizácie zdravotníckych pomôcok. Od 1.apríla 2010 platia podmienky podľa materiálu č. OPP0110-26958/2009-OL z 24. februára 2010.

Kompletný materiál si môžeš stiahnuť zo stránky: www.health.gov.sk . Priamy link na zozipovaný material pozostávajúci zo 4 súborov je na adrese: www.health.gov.sk .

V súbore s názvom "cast_2_limity.rtf" sú množstevné a preskripčné obmedzenia a v excelovskej tabuľke "Zoznam_201002.xls" je zoznam všetkých pomôcok podliehajúcich kategorizácii s cenami za aké sú v predaji (stĺpec AKC), cenou úhrady zo zdravotného poistenia (stĺpec UZP) a cenou doplatku pacienta (stĺpec DOP).

Pre diabetikov sú v oboch prípadoch určené pomôcky z kategórie D (ako diabetik).

hybe

a pri tom je jeden v dedine viditelne postihnuty zo ztp preukazom dokonca aj z doprovodom,teda postarky dobre vedia ze ma ten preukaz,ale on vobec nevedel o tejto vyhode neplatenia koncesionarskych poplatkov,tak sa to dozvedel nedavno az odomna :)

hybe

ano to je pravda z tou ne/informovanostou,mne na pošte ked mi vyplacali jednu časť,tak mi hovorili,ze oni nevedeli ze mam ten preukaz ztp,ze keby boli vedeli tak by som nemusel platit uz od kedy ho mam,lebo ta vyhoda pre ztp je vraj od nepamati,tak mi povedala na nasej dedinskej pošte

miškovamama

Hybe
Som rada, ak som pomohla. Zálony sú totálne neprehľadné, chaotické a niet sa čo diviť, že nevieme často, na čo máme nárok. Preto vítam takéto debaty a verím, že ak sa ktokoľvek dozvie niečo, nenechá si to pre seba.
Pekný deň.

hybe

miškovamama takze podarilo sa to,celkovo mi vratili za tv a rozhlas okolo 5000sk mozno o trochu viac (nemam pri sebe blocky) a to len vdaka internetu a tebe ze si tu raz spomenula,ze jedna z vyhod je aj neplatenie a pripadne vratenie kompezacnych prispevkov...dikes

a.adriana

no eng,si trošku krutý,ale v podstate si to vystihol.Verím,že major69 sa len zle vyjadril,keď sa pýtal na ,,výhody,,.Každý pri prianiach želá veľa zdravia,ale až keď ho stratíme,uvedomíme si,že to je naozaj to najcennejšie. Choroba ťa vždy určitým spôsobom obmedzuje, a žiadna nemá žiadne výhody. Preštuduj si toto fórum,je tu už veľa popísané o zťp a invalidnom dôchodku.Obom vám želám,všetko dobré!