Zdravim vsetkych byvalich fajciarov....
Rad by som bol,ak by ste dali svoju skusenost s odnaucenim od tohto zlozvyku...
Ma niekto skusenost aj s liekom CHAMPIX??
Dakujem :)
Ako sa odnaučiť fajčiť
well, mali sme v rodine prípad, keď chlap - tuhý fajčiar nemal žiadne zdrav. problémy a zrazu prišiel s bolesťou chrbta k doktorovi a to už oli metastázy v celom tele z rakoviny pľúc... ešte aj na smrteľnej posteli fajčil a to sa ledv hýbal...
tak-drzim mu palce nech to vydrzi:)
Ja fajcim od 16tich rokov a.......to uz je asi na odnaucenie moc. Neviem ale skusim to znova niekedy:)Zatial ani nemam tuberacky kasel ani nic.....zrejme mam dobry organizmus.Ostatnych co poznam a fajcia ovela kratsie a menej ako ja maju s tym kaslanim velky problem.
btw, je dobré odvykať si postupne, znižovať počet vyfajčených cigariet, je to menší šok pre telo, podľa mňa sa s tým lepšie vysporiada... je pravda, že chlapi majú pevnejšiu vôľu a dokážu zrazu prestať zo dňa na deň aj zo 40 c/deň, lenže to je podľa mňa z extrému do extrému a prijatelnejšie pre telo je postupne znižovať až na povedzme jednu denne a potom úplne skončiť, poprípade jednu týždenne atď...
... nuz kolega nefajci asi mesiac, ci definit neviem, ...
len vôľa, motivácia, poprípade náhrada - nie jedlom, kvôli pribratiu, ale napr. veľa veľa žuť a zamestnať si ruky.. to najhoršie príde po dvoch týždňoch, keď sa telo prečistí od nikotínu a začne aj ten fyzický absťák byť silnejší... psychický je od začiatku, človek zrazu nemá čo robiť s rukami alebo si chce zapáliť z nudy, popr. keď sa naserie. ale až po tých dvoch týždňoch je to najťažšie, väčšinou, ale treba to vydržať... ono potom človek má chuť stále, možno aj niekoľko rokov, ale už to tak nepotrebuje... dobrou motiváciou môžu byť napr. ušetrené peniaze.. keď už všetky nepôjdu namiesto cíg na žuvačky :D:D:D
... Denzlik ahoj, ja mam kolegu, ktory prestal fajcit pod hypnozou, stoji to 200 eur, co povies, ... stoji to za to, ... , alebo silna vola, co je zadarmo, ...
ja fajcim uz od 11 rokov zacala som len 5 az7 cigaretami denne a potom aj 1 krabickov denne cem stim prestat al nejde to teeraz ma 15 a fajcim ale uz ni az tolko vela zase iba 5 7
Ahojte, ja som tiez prestala zo dna na den .. aj ked som sa odhodlavala uz dlhsie, no na koniec som si vzdy nasla vyhovorku .. po navrate zo zahranicia so si povedala dost a fungovalo to .. uz nefajcim pol roka a ked som si nedavno chcela zapalit na skusku, skoro som sa zadusila a vobec na to uz nelaka
ja som prestala z dňa na deň:)