uz dlhsie nad tym rozmyslam..nebavi ma stale sa trapit, chlavne koli chalanovi, snazim sa aby bolo vsetko ok,aj tak to jenaprd..v skole same stresy,cloevek si mysli ze aspon doma najde klud, lenze samozrejme mat takych uzastnych rodicov ako mam ja,tak sa najradsej zahrabat hned pod zem..nebavi ma to, absolutne tento zivot..boo to dobre, donedavna, neviem co sa deje..ak to bude takto pokracovat...bola som taka stastna.
Chcem sa zabit
citim sa tak trochu ako keby som pozerala nejaky film...neberiem to vsetko prilis vazne, pokial sa da.
beskyd, mna fascinuje obrovske mnozstvo veci, prirodou pocinajuc, ako to vsetko funguje a je prepojene, az po ludi, vztahy, historiu, vyvoj. bavim sa na ludoch, stale ma dokazu prekvapit.
lost, v tomto si ako ja :) tiez cakam , pozorujem a trochu tak masochisticky cakam na koniec sveta. nenecham si to predsa ujst :)
v podstate tiez len tak prezivam, naucila som sa trpezlivosti. svet sa meni, pridu situacie ktore treba riesit a ani nevies ako prezijes cele roky.
proste som si povedala ze sa nebudem trapit. ak nieco nemozes vyriesit, nema zmysel sa tym trapit. musis si vybrat, bud sa budes trapis, alebo sa zabijes, alebo sa proste nebudes trapit.
no mna celkom fascinuje kam sa az clovek dostane, na Mars? za nasu galaxiu?
hmm.. zaujima ma napr ci ze mtrafi nejaky meteorit.. asteroid...
ako dlho bude vsmir existovat
:D:D:D
no a ja chudak mam smolu :D:D aj keby som zil 100 rokov, nic sa nedozviem :D:D lebo je to priserne kratka doba :)
i ked z mojho pohladu je to dlha doba :)
ale ked cele dni clovek nic nerobi (ako ja tieto prazdniny), tak je zivot depresivny.. mozno aj v tom je kusok kluca.. nieco robit.. lebo kazdy den vencim psa,, tak isto, az mi to pride divne ze "coze? kto som vlastne? co tu robim? aky je moj zmysel? ved som ako babka v divadle, neviem o com to cele je..."
ono verim ze tie startovacie veci sa neskor zmenia na nieco podstatnejsie, ale ktovie na co :) (tie PC/bike/filmy na nieco "vyssie" udajne t ma byt napr rodina, ci take nieco, alebo ktovie, mozno budem farar :D )
hmm, cim je fascinujuci?:) skus uviest priklad, dva, tri:P myslim fascinujuci z pohladu toho, kto ten zivot zije a vnima.
zivot je fascinujuci len sa treba vediet spravne pozerat
... avsak ani teraz neviem preco zijem :)
vlastne cele dni su rovnake.. 1. vstat 2. vyvencit psa 3. najest sa 4. ist do prace (ak mam) 4. prist domov 5. vyvencit psa 6. najest sa 7. surfovat po nete 8. snivat co bude zajtra 9. spat :)
ono ain neviem preco zijem, preco by som nechcel prestat zit atd.. ale dovod aspon jede nz nich by mohol byt "cakam na nieco lepsie" a/alebo "so mzvedavy co bude zajtra" .. repsektive.. ono clovek nikdy nevie co prinesie buducnost.. moze to sice byt horsie, no nie je vylucene ze to bude lepsie.. (napr, vyhras loteriu, alebo si najdes pracu snov, alebo sa ti zlepsi fyzicky stav, zdravie, alebo najdes lasku snov, alebo hocico ine, napr zmier v rodine, pozitivnejsi pohlad na svet)
ono svet vyzera byt kruty, ale ked si clovek vezme, kedy nebol? to je vykyv... to je ako vykyv mien eur/usd, vykyv cien, raz hore, potom dole, potom nizsie a potom prudko hore , ale nie je vylucene ze to bude naopak... :)
cize vlastne zijem len pre zvedavost :D
respektive: stale mam co stratit (nic konkterne, no malicko drobnosti vytvori jednu velku vec, napr: pes, PChry, filmy, hudba, dialnice, slnko, co nove zajtra vymyslia vedci, jedlo, kamosi-i ked vela ich nie je, ale sem tam sa da zabavit..) kazda jedna vec z tohto je vlastne "nudna" a "prizemna" a "prmitivna" ked sa to tak vezme..
no napr Federer sa ma, on mozno zije pre tenis :) a mozno nie.. netusim..
ani sam sebe nedokazem zadefinovat, ze preco zijem a preco by som v tom mal pokracovat, no mozno jediny dovod je Zvedavost :D:D
aj ked je den tazky, musim sa nejak najest.. aj ked je chladnicka prazdna.. ale tak nevadi :) kaslem proste na to :) snazim sa to opravit, ale nedam tomu sancu ma zdeptat, lebo ak ano, uz by som bol na titulke :D no mozno ani tam :DDDD
proste negativne veci pridu, vzdy a asi kazdemu.. ale je len na mne ako sa k tomu postavim (vid ukradnuty bike, za to som dal 1000e, takmer vsetko co som mal a to som bol este asi 18~19rocny, ale nezanevrel som na svet preto, len som poriadne znenavidel zlodejov, az tak, zeby som mu zlomil ruku, ak by to skusil do tretice :D ale idem dalej... lahko prislo, lahko odislo :))) )
no vacsinou ludia ktori tuzia po smrti nemaju potrebu byt tu toho spoluucastnikom:) tiez by ma dakedy zaujimalo ze o co by som vlastne prisiel, heh.. ake zvlastne veci sa deju?
natusa42
vazne som to hladal :) ale v BA som sam nikdy nebol v tom case a to som zil v PK..
co ma nastartovalo?
to je tiez zlvastne.. no nikdy som nebol oblubeny, ci spolocensky, ci bohaty, ci zdravy, ci vlastne nic..
tak postupne som sa tulal netom a pozoroval... roky som len pozoroval cokolvek.. a potom som kecal s velmi vela ludmi a pocuval ich zivoty.. kazdy mal vlastne nejaky problem, o ktorom som sa avsak nedozvedel hned (tajili to) ale neskor.. a kazdy vlastne bojoval.. a neskor som zacal mat aj nejake tie hobby.. napr bicykel (strasne som to chcel, no rodicia nemali $$$ a ani ja, ale raz mikupili, ten aj ukradli, potom som si nasetril sam, tiez ukradli)
to cloveka dost nastve a potom bojuje dalej..
ale nie len bike, ono mozno ma zo zacaitku motivovali praveze tie materialne veci (no mal som predsa len 16, v tom bode zlomu), ze novy PC, notebook atd...
ale skola nesla lepsie len tak pre nic za nic :) vlastne isla tak isto zle ako dovtedy (to bol dovod tej mapky). a..
no casom som si uz tak zvykol na ten zivot, ze ani by som ho nechcel opustit :)
chvilku som sa potom bal od srmti, napr ked bola taka divna situacia.. (paranoja ze sa vlak vykolaji atd), ked som uz zacinal serioznejsie planovat buducnost..
proste som chcel vyskusat co najviac veci.. (zit sam-bez rodicov.. skusit ake je to pracovak, skusit ake je to lyzovat, hrat tenis, bicyklovat sa, jazdit ako blazon, pozerat nekonecno filmov, hudby, a v neposlednom rade cestovat)
ono je to extremne prizemne, no zatial neviem co ine mohla byt "rozbuska" v zmene toho zivotneho postoju..
to be continued..