uz dlhsie nad tym rozmyslam..nebavi ma stale sa trapit, chlavne koli chalanovi, snazim sa aby bolo vsetko ok,aj tak to jenaprd..v skole same stresy,cloevek si mysli ze aspon doma najde klud, lenze samozrejme mat takych uzastnych rodicov ako mam ja,tak sa najradsej zahrabat hned pod zem..nebavi ma to, absolutne tento zivot..boo to dobre, donedavna, neviem co sa deje..ak to bude takto pokracovat...bola som taka stastna.
Chcem sa zabit
Zalezi na tom, co si myslite o obdobi po smrti. Nemyslim, ze je to koniec. Nieco za tym bude. A nemusi to byt zrovna Boh.
Neznasala som svoj zivot. Neznasala som svoju pracu. No mam v sebe uzasny pokoj a harmoniu. A to vsetko vdaka skvelemu rozhodnutiu absolvovat psychoterapiu a jednej skvelej veci, ktoru som sa tam naucila - relaxacia. A mam velmi rada imaginacie. Moj zivot sa velmi nezmenil. Vsetko je po starom. Len ja to uz vnimam inak. Bola som nahnevana, ze si nemozem splnit svoje sny, ale neviem, ci ma osvietilo, nasla som spojenie medzi svojou pracou a mojimi snami. Neskutocne ma to bavi a tesim sa na kazdy jeden den v praci. Viem si vychutnat den, rannu kavu. S pokojom v dusi. Harmonia - to vsetci hladaju. Clovek nemusi mat konkretny zmysel zivota. Ani ja ho nemam. Iba som tu a robim si radost.
Viem o com tu vacsina z vas hovori. Poznam tie neskutocne stavy. Boliestky z minulosti, pritomnosti. No zivot ma naucil, ze vsetko sa vyriesi, vzdy sa da zmenit smer zivotnej cesty. Nenahanjte sa za zmyslom zivota, ten mozno ani neexistuje. Len si skuste uzit kazdy nadych, kazde zmurknutie, kazdy ton hudby, spevu vtakov, kazdy usmev, ktory vam niekto daruje, kazde podanie ruky, vazit si inych. Vela z vas sa tu stazuje, ze nema priatelov. To ich az tak potrebujete? Podla mna je velkou chybou svoje najdovernejsie informacie rozpravat priatelom. Ja o takych priatelov nestojim. Pre mna je priatelom kazdy, kazdy kto mi poda ruku, alebo sa potrebuje na nieco opytat, poradit. A ak uz chcete mat priatelov, tak kym budete depkovat, ziadnych si nenajdete. Vyrieste si svoje problemy, a potom najdete aj ludi, co s vami radi stravia cas. Tolko moje filozoficke okienko ;)
A čo sa týka tejto témy . Myslím že každého z nás už niekedy napadlo zabiť sa . Alebo aspoň to že toto by bolo najľahšie a možno aj najlepšie riešenie . Ale ja si myslím , že každé zlyhanie , zlé obdobie proste všetko je len jedna skúška , ktorú musíme zvládnuť ! a potom príde vykúpenie . Niečo iné lepšie alebo len poučenie z danej sitúácie aj to je veľa ... Aj ja momentálne zažívam také obdobie tiež osm rozmýšľala o zabití Potom som si začala ubližovať a keď som ležela v kúpelni totálne bez síl , so slzami v očiach pochopila som že ej to chyba a povedala som si dosť a teraz bojujem aj keď to nie je ľahké proteže si rposte myslím že
Každý jeden človek je tu z určitého dovodu . Každý jeden z nás by mal niečo dokázať a je somarina dať tomto živote Game over len koly ťažkej pasáži . A po smrti by sme už aj tak nemohli pochopiť čo sme vlastne stratili...
no neviem beskyd ako ti to popisat, mna fascinuje ze zivot vlastne existuje :) je to zazrak a chcem tu byt a divat sa na to. niekedy sa citim ako mimozemstan.
boze aky smutny nick. prosim ta, zmen si ho.
jajka, denne alebo na dakej pravidelnej baze sa dokazes tesit z historie, vyvoja a zo vztahov ludi? uplne vazne?
Lost zbožnujem tvoje názory na tento život vlastne na všetko . Fakt ťa uznávam a niektoré tvoje reakcie mi fakt dávajú veľa :-)
neviem lost , to je taky divny zivotny pocit, proste ja uz od mala cakam kedy umriem :D som neverila ze sa dozijem 20ky, fakt.
a mozno aj tym ze stale cakam ci dnes umriem tak si viem ten zivot uzit.
ja to beriem tak...ze zabit sa mozem kedykolvek. a kym je to este znesitelne, budem tu. a nebudem na samovrazdou mudrovať.
a blbe je ze je to absolutne NEZVRATNE.. ten co odisiel, uz nikdy nikomu nema sancu povedat ci to bolo spravne rozhodnutie... je to ako ruleta... ale len s tym ze clovek je "all in" a ziadne "rebuy" neexistuje...
schvalne.. ten kto sa chce zabit, alebo chcel, bol by ochotny stavit vsetko hmotne co ma + zdravie za to aby vyhral nieco ?
(tu mam komplikacie vytvorit scenar.. neviem co sa da smrtou vyhrat, ale hypoteticky povieme ze 20nasobok stavky)
tj, ten kto sa chce zabit.. ci by stavil vsetko na com makal.. ak prehra... bude zit povedzme 100 rokov v 2x horsom akom je..
samovrazda nemusi byt ZISK BEZ RISKu...
zvacsa kazdy ma nieco stratit, aj bezdomovec ktoreho hlada 10 exekutorov...
moze stratit nadej, zvedavost (chut po poznani, objavovani, uceni, atd) :)
v neposlenom rade sa da zit aj pre beznu skodoradost :D:D
ved coskoro krachne euro... bude tu 10tky miliov ludi co stratia tooolko, ze ta skodoradost by ma spravila najstastejsieho cloveka vo vesmire :D
dovod by sa mal vzdy najst :)