aké máte skúsenosti po vysadení antikoncepcie?

kristalova

ja som vysadila tabletky pred tromi dnami kvoli planovanej operacii - vyber mandli, zalozila som si tu tiez jednu temu, brala som diane 35, neziaducich ucinkov sa bojim jak cert svatenej vody... :/

aluska

alzbee ja som niekde citala ze ak mala zena nestabilnu hladinu hormonov pred antikou, napr nepavidelny menzes..tak s najvacsou pravdepodobnostou bude mat aj po vysadeni..a ak mala stabilnu hladinu, tak by mala mat aj po vysadeni..ale tak samozrejme asi to neplati na vsetkych

alzbee

odpovedam: ja som brala Lindynette 20...ked porovnam zivot pred nasadenim HAK a pocas jej uzivania, tak ja som zmeny mojho zovnajsku vobec nebadala-nezmenilo sa na mne nic:)) antika mi ale skratila menzes (inak je to ten, ci ta menzes? lebo moja gynekologicka hovori ta menzes a znie mi to divne:))) a samozrejme nebol tak bolestivy...a taktiez mi zmiernila predmenstruacny syndrom-neboleli ma prsia a nebola som nervozna. Takze naozaj som zvedava, ze teraz, ked neberiem, tak ci mi pride menzes kvazi nacas a ci to bude so mnou tyzden pred nim na nevydrzanie :-(( ale na kazdu zenu to vysadenie vplyva inak..zrejme zavisi od toho, aku mala hladinu hormonov pred jej uzivanim...

odpovedam

OMG. Uz sa aj ja zacinam bat. Skoda, baby, ze nepisete, aky preparat ste uzivali. Ja mam momentalne Yasminelle, uzivam druhy blister a po par mesiacoch idem vysadit, beriem HAK kvoli vajecnikom, priatela nemam. Ale mat po vysadeni skaredu plet, no to ma teda nahneva, kedze sa mi vyrazka objavi len sem tam. A zmizlo vam to potom po nejakom case?

alzbee

A inak kebyze nechodim na toto forum, tak sa ani nebojim HAK vysadit..ale tu sa clovek take veci docita, ze potom sa stale len sledujem a uz to vidim, ze kazdu negativnu zmenu na mne budem pripisovat vysadeniu HAK :D :D plno veci si zacnem namyslat :D :D

alzbee

Ja som antiku vysadila po temer troch rokoch uzivania, ale zatial som bez nej len nejake dva tyzdne...uvidim, ci nejake zmeny pridu..vlasy sa mi mastnili aj pred a pocas uzivania HAK, taktiez aj vyrazku na tvari som sem-tam mala, prsia som mala stale take iste a aj menzes som mavala pred uzivanim HAK vcelku pravidelny. Ale od zajtra zacinam pit dve salky alchemilky denne pocas dvoch tyzdnov, aby mi menezs nezmizol na dlhe mesiace...za vyskusanie nic nedam-snad priroda pomoze:))

zafirka

ja som vysadila po 2rokox, a hrozne sa mi zhorsila plet, tak masnu plet som v zivote nemala, akne na dekolte a chrbate hrozne, vlasy si musim umyvat kazdy den, tak neuveritelne sa mi masnia, a mam pocit, ze mi zacali aj chlpky rast na tele. objednala som sa na endokrinologicke vysetrenie, lekarka hovorila nieco o porusenej hladine hormonov, tak uvidim co ukaze vysetrenie a ked mi nepomozu tam, tak si znovu tabletky nasadim.

salatka

ja som tabletky vysdila pred mesiacom a pol a ake zmeny vidim? nemam menzes, mastna plet, vyrazky v dekolte a na chrbte ,skor sa mi zamastia vlasy ... a to je asi cele ..a este sem tam vyrazka na tvari ...

Enita

Ja som brala hak len ako kontraceptivum-nemala som problem s pletou a podobne...Vysadila som ju po styroch rokoch. Vedlajsie ucinky som nemala ziadne. Prvy menzes mi meskal asi 6 dni, potom som uz to mala vzdy nacas. Vratila sa mi bolest pri menstruacii, ako ked som hak nebrala, ale teraz ma brucho boli uz len prve dva dni namiesto pat a aj krvacam iba prve tri dni, posledne dva dni je to slabucke, takmer spinenie. Hned sa mi vratila aj ovulacia. Neviem, ci je to zlepsienie dlzky menzes a intenzity vdaka predoslemu braniu hak alebo vekom. Ked som zacinala brat, mala som 19, vysadzala som ako 23 rocna.