aké máte skúsenosti po vysadení antikoncepcie?

Tessy06

ja som tiež brala HAK 2 roky hlavne kvôli hroznému akné a nenormalnym krčom v PMS... pred pol rokom som HAK vysadila a všetko sa vrátilo do pôvodného stavu... teraz si dávam kvapky GYNEX, ktoré upravujú hormonálny systém, ešte ich neberiem dlho, ale dostala som včera menzes a normalne som bola prekvapena, lebo žiadne krče a akne len mierne..očakávam že nabudúce už žiadne :D

alzbee

cysty :-( chapem, ze topiaci sa aj slamky chyta..cystam sa sice vobec nerozumiem, ze preco vznikaju, ale napada ma, ze zrejme to ma nejaku pricinu, preco vznikaju. Mozno musis precistit svoje telo..kazdopadne, uzivat donekonecna umele hormony nie je zrejme dobry napad a hlavne, ked chcete s priatelom babatko. Budem vam drzat palce, aby sa vam podarilo:) kazdopadne, treba vraj po vysadeni HAK pockat, kym zena dostane trikrat prirodzeny menzes a potom sa o babo pokusat. Vyskusaj pit nejake bylinkove caje...priroda ma velku moc:) Tu som jeden nasla www.shopy.cz Budem drzat palce:)
A k tejto teme dodam-uz som sem pisala davnejsie-ze odkedy neberiem HAK, co je druhy mesiace, tak mam cyklus zhruba 31 dnovy, cize sa tesim, ze mi nerapluje. Dokonca ani krvacanie nemam silne a aj bolest brucha sa da vydrzat. Ale stale pijem alchemilku dva tyzdne pred ocakavanym menzesom, tak mozno mi aj ona pomaha:)

cysty:-(

Vcera som na to myslela cely vecer :-( Uz som rozmyslala, ze pojdem navstivit nejakeho liecitela, alebo skusim akupunkturu. Neviete si pedstavit, ake to bolo, ked mi naposledy zistili tu cystu. Mala som take bolesti, ze som odpadavala pri kazdej menstruacii. ´3 mesiace po sebe som bola v nemocnici pokazde co som dostala menzes. Mala som tlak 60/40 a rodicia ma nasli bezvladne lezat na toalete, ked mi praskla... Bojim sa vysadit tabletky az tak moc, ze ak to aj spravim, asi neotehotniem od stresu :-(

salatka

aby som to doplnila .. tak som sem naposledy pisala pred 2 mesiacmi ..takze odvtedy mi menzes prisiel a zaital ho mam kazdy 30 den, takze som spokojna a normalne som to ani necakala..dokonca mi ani nebyva tak zle, ako ked som brala HAK... no ale mastne vlasy ostali a teraz mam znovou trochu vyrazky v dekolte .. ale da sa ... inak som v phode a nemozem sa na nic stazovat

bonn

Ahojte, ja som po 5 rokoch tiez vysadila HAK, neberiem ich nieco vyse polroka..., menstruaciu mam nepravidelnu tak ako pred branim HAK, meska aj 2 tyzdne, PMS sa mi tiez vratilo..., zacala som ju brat kvoli otrsnej pelti, vlastne ma zachranila este pred viacerymi jazvami, ale aj pocas bratia som mala nejake tie pupaky.a po vysadeni mam pocit ze sa mi plet dokonca zlepsila, pridali sa sice male pupaky na dekolte, ale tvar mam taku istu ako pri brani HAk niekedy aj ovela lepsiu...akurat sa vyhadzem ked nieco "zle" zjem, alebo ked sa mi "nedokaze" spustit menstruacia...., ale riesila som to tym, ze som zacala hned po vysadeni pit zihlavovy caj kazde rano, a sypany nie sackovy, pomaha to na precistenie, a este som mala jedny tabletky a tie mi tiez pomohli, precistili organizmus, takze to akne nemusi byt zavisle len na hormonoch, skuste vyskusat aj co sa tyka zaludka, stravy a tak...., a tiez som objjavila komzetiku ktora mi nateraz sadla, mozno ju budem musiet zmenit, ale zatial je fajn, pokial mate velmi mastnnu plet, skuste konopne mydlo, to je aj na skarede formy akne, mne zabralo na jeden cas, aj priatelovi, ale kazdemu sadne nieco ine, treba skusat a hladat......

cysty:-(

Ahojte. Beriem HAK uz 10 rokov. Nasadil mi ich lekar, pretoze mi v 16 rokoch nasli cysty, odvety som mala pokoj. Vysadila som ich 3 roky dozadu, lebo som nemala priatela. Nechcite vediet ake som mala problemy. Zla plet, vlasy, akne. Predtym som mala plet ako babo, zrazu dekolt, chrbat a brada posiata velkymi bolakmi- hnisavymi vyrazkami. Moja kozmeticka nechcela verit, ked som za nou prisla, hned sa ma pytala co sa to somnou deje. Musela som chodit 2 x do mesiaca na cistenie pleti, aby sa mi to nezapalovalo. Po 5 mesiacoch som skocila v nemocnici so 7 cm cystou. Plakala som kazdy den. Moje hormony sa zblaznili. Aka som bola hlupa, ze som ich este ako mlada nevysadila po par mesiacoch :-( Teraz mam vazny vztah. S priatelom uvazujeme nad babom. Problem vsak je v tom, co zasa nastane ked vysadim lieky. Mam neuveritelny strach. Bojim sa, ze nastanu tie iste problemy s cystami a akne. Pritom sa tesim na obdobie planovania a tehotenstva. Neviem co mam robit, som zufala. Lekar mi povedal, ze je velka pravdepodobnost, ze sa to zopakuje znova, lebo to mam od mlada... Poradte pls!