ahojte baby, doberam posledne tabletky a po vyše roku si dávam pauzu s tabletkami, mám sa niečoho obávať? mali ste nejaké vedlajšie učinky? dakujem
aké máte skúsenosti po vysadení antikoncepcie?
Čaute kočky.
Ja som brala HAK 8 rokov( bola v tom akurát dvojročná pauza- kedy som otehotnela a tak 7 mesiacov kojila). Vysadila som ju pred rokom. Prvé 2 mesiace nič. Na tretí sa nedostavila menštruácia, taktiež ani na ďalších 8 mesiacov. Umelo som ich vyvolávala tabletkami predpísanými gynekologom. Dostavilo sa rapídne zhoršenie pleti - tak ako píšete všetky - akné na tvári, dekolte, chrbáte a ešte aj na krku vzadu a okolo uší. To by nebolo nič. Ale moja dovtedy bujná hriva utrpela najviac. Na osmy mesiac po vysadení HAK som si všimla, že mi strašne začali vypadávať vlasy. V priebehu mesiaca som prišla o viac ako polovičku vlasov. Najhoršie čo pre ženu môže byť. Predtým než som začala užívať HAK som mala neskutočne husté vlasy na ktoré som bola aj patrične hrdá. No proste des a hruza. A mastnote pleti a vlasov ani nehovorím. Ráno ked vstanem tak by som si mohla na tej masti z tváre urobiť praženicu. Bola som s tými všetkými problémami u kožnej a tá jednoznačne potvrdila, že je to z vysadenia antikoncepcie. Všetko mi pekne vysvetlila: kedže boli ženské hormony dodávané umelo,tvorba mojich vlastných sa utmila. Tým pádom mám v tele viac mužských hormonov ako ženských. A práve mužský hormon je zodpovedný za vypadávanie vlasov a tvorenie akné. Aj tí muži, ktorí majú veľa testosteronu su plešatí. No a práve vo vlasovej časti hlavy sa nachádza testosteron, ktorý oslabuje vlasové korienky, vlas vypadne, narastie síce nový, ale oveľa tenší a ten sa tiež nedokáže udržať v pokožke. Takže tak je to.No a kedže niesú ženské hormony, nemôže byť ani menštruácia. A jednu vec mi ešte povedala, že som urobila najväčšiu chybu, že som vôbec začala brať HAK.Povedala mi ešte, že by sa to časom všetko malo upraviť, ale ona sama nevie,za aký čas by to malo byť, asi je to u každého individuálne.
Teraz ked prešiel rok od vysadenia Hak sa mi menzes konečne normálne prvýkrát dostavil. Vypadávanie vlasov sa mi zastavilo, ale zatiaľ tie o ktoré som prišla, mi znova nenarástli. Uvidíme časom. A čo sa týka akné, ešte stále pretrváva.Nezdá sa mi fér, že nemožem brať HAK, ak nechcem otehotnieť. S manželom sem tam používame kondomy, ale je to také neromantické a niekedy aj riskujeme, ale čo už....
Je to trošku dlhší príspevok, ale dufam, že som mnohým dala odpoved na mnohé otázky.
Majte sa a prajem všetkým trpezlivosť....aj ked je to niekedy ťažké
ale po case sa to isto upravi , takze drzim palce :)
Maš pravdu a ked som sa jej pýtala či by som to už nemala vysadit tak ona že netreba :( !!! no a teraz som konecne zmenila žensku a ta hned že preboha to vam ja zakazujem brat a hned to vysadite :) tak som to aj urobila :)
Majuška001: popravde sa ani necudujem ze mas nejake problemy ked si tak dlho uzivala taku silnu hak ako je diane, takato hak by sa nemala uzivat dlhsie ako rok.. ale to uz je vina tvojho lekara ktory ti ju predpisoval taku dlhu dobu. existuje vela inych ovela setrenejsich a novodobejsich hak ako je diane
Ahojte baby,
no ako tu čítam tak nie som jedina :(
Brala som antikoncepciu 12 rokov :( pred 2 mesiacmi som vysadila ... vlasy otrasne, musim si ich umývať každý druhy deň :( akne mam na tvari, na chrbate aj na dekolte :( uplne že otras :(
po menzese tak cca týžden ma bolieva vajecnik neviem ci to je ovulacia či čo :( :(
no dufam že sa to da všetko do poriadku :) inak neviem
Brala som DIANE
ja mam bohuzial po vysadeni acka zle skusenosti, zmensili sa mi prsia, zhorsila pokozna na tvari, inak bolo vsetko po starom.. po par mesiacoch som ju zacala znova brat a prsia aj pokozka zostali take iste :( hnevaju ma tie prsia mala som ich akurat a teraz ich mam velmi male, stratili svoju pevnost... prosim ak mate nejake skusenosti tak pi prosim napiste radu na veronika.strelcova@gmail.com
a kde ten YAM zoženiem??? tiež mám ten problem. Brala som rok hak a teraz som ho prestala a menzes nikde uz druhý mesiac.
to saska 8: zacni pouzivat Yam-toto je prirodny doplnok,ale velmi ucinny;da sa ti to vsetko do poriadku.
Tak snáď to bude len tým.
saska8- no to mas urcite z toho. Mas rozhadzany cyklus. Tvoj pripad je urcite lespi ako ten, kde baby po vysadeni nemaju menstruaciu aj pol roka. Treba vydrzat, po case sa to upravi. Ak nie, radsej chod za gynekologom...Ja ked neviem, co by ti na to dal. Znova len nejake hormonalne tabletky na upravu...