Dnes som ukoncila milenecky vztah so zenatym muzom, viem, ze tato tema tu uz bola prepierana, ale ja mam momentalne pocit, ze mi ide vyskocit srdce z hrude...A este k tomu je to moj kolega:(, chcem ho nemilovat, ale neviem to, ukoncila som to, ale je mi na umretie...Ani neviem, co vlastne chcem pocut, mozno baby, ktore sa takto rozisli s milencom z vlastnej iniciativy skuste nieco napisat.
Milenecky vztah-da sa to vobec skoncit?
rozumiem ti
ty nikdy neklames?Nikdy nic netajis? Inak som dievca.
sway: nemyslim si to. klamstvo neriesi nic. iba viac zamotava, nechava na pochybach, v neistote. v trapeni. lepsi je chirurgicky cisty rez. oddelit chore od zdraveho. klamstvo je iba chore tvariace sa ako zdrave. a vysledok... skor ci neskor cele " zhnije ".
ublizil si uz tak ci tak. a nechavat v tom je iba zbytocne predlzovanie agonie.
ako vravim, kazdy nech si vyberie to svoje. ja tak zit nechcem. a mozem len dufat, ze mam/stretnem niekoho, kto o tom zmysla rovnako. nic viac sa robit neda.
rozumiem ti: nič a nikto mi v tom nebráni :-) Ale neviem si dosť dobre predstaviť vyriešiť to k obojstrannej spokojnosti :-)
Také ako ty, čo sa bijú do pŕs, že sa im to nikdy nestane obvykle práve tak dopadnú a preto sa radšej do pŕs nebijem, pretože nikdy neviem čo mi život prinesie. Podľa mňa je nevera dosť náročná, či už časovo, citovo, fyzicky, finančne, vyžaduje veľkú dávku herectva. My s partnerom takéto veci neriešime, iste, nebudeme sa jeden pred druhým s tým chváliť, ale obaja vieme čo máme doma a obaja vnímame realitu a nezatvárame pred ňou oči. Nie som naivná v tom, že by mi bol môj partner verný, ale nemám dôvod to riešiť, pretože mi dáva vždy a všade to čo potrebujem, som u neho na prvom miesto, vždy sa ku mne vráti a to isté platí aj naopak. Nemám pocit, že aj keby mi bol neverný, tak o niečo prichádzam. Takže to neriešim, netrápim sa vecami, ktorými je zbytočné sa zožierať, nezatváram pred nimi obidve oči ale iba jedno očko. Neveru vo vzťahu si s cudzím chlapom predstaviť neviem, ale viem si ju predstaviť s niekým koho dobre poznám a mám rada. Neznamená to, že sa to stane, možno áno, možno nie, závisí to od mnohých okolností, ale určite sa nebudem pred svetom tváriť ako svätuškárka a očakávať za to obdiv, je mi jedno čo si o mne myslia iní ľudia, každý nech si žije podľa vlastného svedomia a vedomia. Obvykle ľudia neveru odsudzujú iba preto, lebo majú strach- strach, že niečo stratia. Človek nie je majetok, aby sme ho vlastnili, tým, že je to môj partner či manžel, neznamená, že je to moje duševné či fyzické vlastníctvo, bohužiaľ mnohí sa tak správajú a keby sa tak nesprávali, starali by sa každý deň o svoj vzťah, partnera, pretože by pochopili, že nič nie je isté a nemenné.
rozumiem ti ak mas niekoho rada,tak ho chranis od toho co by mu malo ublizit.A ked ide o lasku a sex,ludia su sebecki.Len malokto sa dokaze "delit" o partnera a malokto dokaze byt uprimne verny cely zivot..Cize jedinym riesenim toho,aby bol aj vlk syty aj koza cela je klamstvo.A je to smutne.
mam otazku: co, alebo kto vam brani v tom, prist za partnerom/kou a povedat mu priamo, stretla som niekoho kto ma zaujima, bude z toho mozno aj viac. A kto a co vam brani ferovo to s partnerom vyriesit k obojstrannej spokojnosti?! A v takomto pripade je potom mozne hovorit o nejakej nevere?! nie je nahodou toto sposob ako takemu niecomu predchadzat?!
je velmi lahke alibisticky vsetko zvalovat na biologiu, prirodu. zriekat sa osobnej zodpovednosti. kazdy je totiz sam zodpovedny za to, co robi. za svoje ciny, rozhodnutia. nikto iny. a sam musi znasat aj nasledky.
na zaklade mojich skusenosti som prisla na to, ze je lepsie a z dlhodobeho hladiska efektivnejsie odstranovat priciny a nie dosledky.
takze ano, ono sa to deje. a kazdy je sam zodpovedny za to, co si vyberie. a sam nech si znasa aj nasledky. len na to su uz ti, co podvadzaju zbabeli. z pohodlnosti, chamtivosti... cohokolvek.
ps: ak ste si to este nevsimli, nevera vo volnej prirode neexistuje. existuje len sezonne parovanie za ucelom rozmnozovania, otvoreny vztah - kde sa hra s otvorenymi kartami, kazdy vie, na com je(divoke kone, primati) a partnerstvo na cely zivot (labute).
niejetotak:
ja ti to mozem zhrnut, ako ludia reaguju na taketo veci :)
su styri zakladne skupiny nazorov
1. zeny-odporkyne (tzv. jedno_vreciarky):
ich zakladnou charakteristikou je presvedcenie, ze ludia nie su zvierata, a dokazu svoj sexualny pud ovladat.
na tvrdenie, ze ludia proste nie su monogamni, reaguju vetou: "nehazd vsetkych do jedneho vreca"
2. zeny-realistky:
tie chapu, ze napatie medzi pudmi a rozumom ma vselijake vykyvy a rozum nie vzdy vyhrava.
3. muzi-odporcovia:
skoro vzdy ide o muzov, ktori nie su schopni mat dlhodoby vztah, pripadne takych, co ich zeny manipuluju.
4. ostatni muzi:
ti sa v takychto diskusiach nevyjadruju, jednak preto, ze chapu, ze to sa len zeny vykecavaju (cize je zbytocne cokolvek napisat) a jednak preto, ze su alebo chcu byt neverni a povazuju to za normalne.
Well: nuz, ale nie nahodou od toho sme ludia, aby sme svoje pudy vedeli ovladat, ked uz sa tak vehementne bijeme do prs, ze stojime vysoko nad vsetkym?! nad zvieratami, nad prirodou... a vsetko je tu len pre nas?!
Niejetotak: ja. stalo sa to raz, a moj rocny vztah tym aj skoncil, z mojej iniciativy. sklamala som, zradila som jeho aj seba a nemala som pravo upierat tomu cloveku co chcel a ja som mu uz nemohla dat. len tak to bolo fer. takze ak si myslite, ze moralizujem, alebo som svata, vasa vec. Nemam -nast, ani prvych -dsat. Vsetko, co hovorim je moja doterajsia skusenost.
Tym moja ucast na tomto fore skoncila. S ludmi sa totiz neda, aj ked si obcas naivne myslim, ze snad uz ... Prajem len to najlepsie kazdemu z vas.
Milá Well,plne s tebou súhlasím,každý sa robí svätým,ale povedzme si otvorene,za koho sme ochotný dať ruku do ohňa.Je to všetko o okolnostiach a Tebe milá rozumiem ti ďakujem za názor,naozaj som to nemyslela zle,ale ukáž mi prstom,kto sa otvorene prizná k takémuto niečomu.Išlo mi o konkrétne postrehy ľudí,ako sa budú tváriť,čo napíšu,pozri toto sú úprimné odpovede,aj keď som ich získala malým klamstvom.Ešte raz ďakujem tým,ktorý sa vyjadrili k tejto téme.
Vies.......take veci sa deju utajenym sposobom vacsinou.Obcas to vide najavo ale je o zlomok vsetkeho. Neverim,ze aj tebe sa to jedneho dna nestane.......teda aspon ta moznost a chut.Mozes tomu odolat ale myslienkou budes tam.
Ludsky sexualny pud je velmi podobny zvieraciemu a len myslenim sa da ovplyvnit.
Zeny su na tom lepsie ako muzi.....
Je to sexualna tuzba a spoznanie niecoho noveho v podstate.Podla mna neexistuje muz ktory by aspon v myslienkach netuzil obcas po inej zene. A najdu sa aj take zeny a nie je ich malo.
V podstate je to normalne a to ze je to nieco nemoralne a skazene ......to si vymysleli ludia ako ,,zakon".
Well: preco obesit? lebo stratis nadej. vieru, ze to ide aj inak. a v tom momente umries,.. mozno nie tvoja fyzicka schranka, ta toho znesie vela. ale byt zivou mrtvolou = umriet. z mojho pohladu.
neboj, vidim a vnimam, co sa vo svete deje. a ver mi, ze niekedy maju moji blizky co robit, aby to u mna nezaslo pridaleko, aby som sa pre cudzich netrapila. ale nastastie existuju vynimky. je ich velmi, priam zalostne, malo. ale tym, ze su, pre mna stale existuje nadej. a ja zit tak, ako ti ******, nechcem. a to mi staci, aby som nic take ani nerobila. viac uz ovplyvnit neviem.
ku katolickej cirkvi sa vyjadrovat radsej nebudem. schvalne pisem cirkvi a nie viere. dufam, ze chapes a vidis ten rozdiel.