Dnes som ukoncila milenecky vztah so zenatym muzom, viem, ze tato tema tu uz bola prepierana, ale ja mam momentalne pocit, ze mi ide vyskocit srdce z hrude...A este k tomu je to moj kolega:(, chcem ho nemilovat, ale neviem to, ukoncila som to, ale je mi na umretie...Ani neviem, co vlastne chcem pocut, mozno baby, ktore sa takto rozisli s milencom z vlastnej iniciativy skuste nieco napisat.
Milenecky vztah-da sa to vobec skoncit?
:-D to bolo dobré sway- aj keď ja to ľuďom poviem :-D
ale zas ani mu nebudem hovoriť, že je pekný a robí mi dobre pozerať sa na neho, keď to tak nie je. Obvykle zostaneš ticho a pomyslíš si svoje.
slobodna: citujem: " take ako ty, co sa biju do prs "..
a aby som ti este nieco ozrejmila. nemyslim si, ze je partner moj majetok. nemyslim si, ze ho mozem ovladat, disponovat nim, alebo manipulovat. ale myslim si, ze kazdy ma pravo vyberu - s cim dokaze alebo nedokaze zit, ma pravo vediet, aby sa podla toho mohol zariadit. ak ma partner podvedie, ok, jeho volba, jeho rozhodnutie. ja to znasat nemienim - moja volba, moje rozhodnutie. logicky zaver=rozchod a kazdy si ide svojou cestou sam.
ty ak to chces a si ochotna znasat - tvoje rozhodnutie, tvoja volba. tvoj zivot.
je to len o dohode vo vztahu. ak sa dohodnete na vernosti, toho sa treba drzat. a ak sa dohoda porusi, podla toho sa treba zariadit. nevzniknu tak negativne pocity ako krivda, nespravodlivost.
celu dobu hovorim, ze je to cisto len a moj nazor. ak mas iny, prosim, ja ti ho neberiem. preco by som mala?! je to tvoj zivot, ja ho za teba zit nemozem, nebudem, nechcem. mam totiz svoj.
rozumiem ti
Ked ides do obchodu,na postu,popripade cestujes mhd a vidis zenu/chlapa s fakt nechutnym ksichtom,ktory ta obtazuje.Bezis mu to povedat?Nieco ako prepacte,ale nemozem sa na Vas pozerat?:-)Urcite nie,nebudes mu vesat na nos svoje negativne pocity.A urcite sa snazis byt casto mila,aj ked to tak necitis kvoli urcitemu taktu a ocakavanemu spolocenskemu chovaniu.Nemam pravdu? Je cudne,ze si myslis,ze vobec neklames...Podla mna,si si len urcila nejaku pomyslenu hranicu,co je uz vela a za tu nechces ist.Ale ved uvidis ake pocity ti zivot prinesie a mozno aj samu seba prekvapis ako sa zachovas:-)Ja som sa akurat naucila,nikdy nehovorit nikdy.
akože rozumiem ti neviem o čo ti ide, keď z môjho príspevku patrila iba prvá veta tebe, tak zas nebuď moc vzťahovačná :-)
iste sway, súhlasím, ale myslím, že slovo sa dá vždy pretvoriť tak aby z neho nebola ani pravda ani lož, niečo medzi tým, resp. niekedy platí - mlčať je zlato.
Aké sú podľa teba tie dôležitejšie veci? To by ma celkom zaujímalo :-)
slobodna: nuz, ked si ty nedas tu namahu rozumiet mi (alebo sa pokusit), preco by som to mala robit ja?! :)
z mojej strany ti preukazujem uctu uz tym, ze citam vsetko a snazim sa tomu rozumiet tak, ako to bolo asi myslene. aj ked nie vzdy to ide.
nedorozumenia vznikaju prave v takychto pripadoch. a potom sa uz tazko napravaju, vysvetluju.
slobodnaa suhlasim,no netreba zabudat,ze pravda a klamstvo su iba slova..Zit v "pravde" je asi rovnaka iluzia ako zit v "klamstve".Ani jedno sa totiz nepocita:-)A obe veci vytvaraju peknu,niekedy nepeknu realitu..Odvahu treba setrit na doelzitejsie veci:-)
Urobila si dobre.
Vydrz to. Je to normalne, ze to boli. Mozno je to bolest z prerusenia zvyku, z pocitu vlastnej neuplnosti, z deficitu nehy, kontaktu ... Bolest patri k zivotu a takuto si vychutnaj, je oslobodzujuca.
Podakuj osudu za chvile lasky a stastia, ktore si prezila a bud v duchu hrda na seba, ze si vykrocila zo slepej ulicky a prestala si si ublizovat takymto vztahom. Drz sa.
sway: nie, nema to vyznam. naucila som sa aj negativne povedat tak, aby to nechavalo priestor na respektovanie individuality a individualneho pristupu ( mne to nemusi vyhovovat, inemu moze ).
problem nastava iba vtedy, ked si z toho dotycny vyberie iba to (zvacsa negativne), co chce pocut.
rozumiem ti: sorry ale nechce sa mi to všetko čítať :-)
swayka klamstvo je zbabelé :-)ale každému vyhovuje niečo iné.
slobodna: skus si prebehnut ocami par mojich prispevkov nizsie. a potom skus este raz :) hlavne to s tou castou, kde sa bijem do prs, ze sa mi to nikdy nestane.
vyriesit k obojstrannej spokojnosti v mojich ociach znamena neklamat, nepodrazat sa. povedat na rovinu a nechat priestor, aby sa druhy mohol podla toho zariadit. vztah nikdy nie je o tom co chcem JA.