Vysoký krvný tlak!

RNG

Pochybujem. Na jedy telo reaguje zvysenim tlaku, ale je to mozne, ked je na to dost vyskumu.
Ja , hoci citam bylinarsku literaturu, verim pozitivne len viacnasobne dokazane lekarmi na velkom mnozstve ludi uzavery. Opakovane dlhsi cas.

tinusska

rng - ja viem, ze tema je vysoky tlak.. citala som vsak knihy ludoveho liecitelstva... aj to imelo biele je na vyrovnanie tlaku. takze pomoze aj ludom s vysokym tlakom aby ho mali normalnejsi.

RNG

Tema bola vysoky tlak.
Tinusska, mnohi ludia maju geneticky nizzsi tlak. Mne kedysi lekari ardili pit denne cervene vino alebo brat strichninove pilulky(jed na potkany) na zvysenie tlaku. Samozrejme dal som prednost vinu a cigaretam, nikotin ucinne zvysuje tlak, tak ako alkohol.
Nie ze by som to odporucal, cigarety davaju do tela nikotin aj vo forme nikotinu nikelnateho=karcinogen a dechtu=karcinogen plus nedokonalym palenim davaju do tela CO, ktory blokuje funkciu cervenych krviniek prenasat kyslik(permanentne)
S cervenym vinom je ale situacia rozdielna. Mensie mnozstvo alkoholu stimuluje telo a cisti zily ale hlavne to, ze cervene vino obsahuje vyluh zo supiek a kostiek hrozna mu dava znacne antioxidacne vlastnosti.
Vacsina lekarov dnes potvrdzuje, ze poharik-dva su uzitocne, ovela viac skodlive.

tinusska

hej, je jedovate, ale pri mojom nizkom tlaku, ze sa doktor cudoval, ze ako zijem. mozerny proste... a odvtedy je dobre... pijavala som ho asi mesiac kazde rano nalacno... a od vtedy ani neviem, ze by som mala nejake vyrazne problemy s tlakom.

RNG

Pozor s imelom, je jedovate. Vytazok z neho sa pouziva v Europe(iscar, iscador) na liecenie rakoviny.
Ked prirodne veci, tak take, co nemaju ziadne postranne ucinky.
Len farmacia s kludom pouziva prirodne jedovate latky.
Teda spravne
Doplnky potravy, nie otravy.

RNG

Nedostatok sodika je tiez problem(hyponatremia), ved si mozno pamatate rozpravku Sol nad zlato, ha ha ha.
V minulosti bola sol velmo vzacna, napr vojakov platili solou(soldier), vyplata sa nazyva dodnes salary. So sa rozvazala od morskych vyrobcov po solnych cestach, jedna vedie aj cez Slovensko.
Morska sol pre to, lebo je zdrojom stopovych prvkov, ktore v rafinivanej soli chybaju. Tak isto v nasej strave, lebo pri intenzivnom polnohospodarstve sa z poli vyvaza uroda a s nou rozne prvky, a doplnuje sa len dusik, fosfor a draslik, na ine(Zn, B, Mg Mn,Cu,J.,Cr,Mo, a ine dnes dokazatelne potrebne pre ludske telo v urcitych hladinach)sa zabuda.

katka44

Ahoj ASTERIX, ak máš ešte stále pretrvávajúce problémy, napíš mi na mail, ozvem sa Ti. Tiež mám vysoký krvný tlak, ale už som to stiahla na polovičnú dávku liekov a to cca za pol roka! Určite sa Ti ozvem. Katka

tinusska

ja som si tu zelinku ako som ju odtrhla umyla, pokrajala a na salku som dala asi kopcom plnu cajovu lyzicku a nechala asi minutku vyluhovat... a prislo mi na um aj imelo biele. to je tiez na tlak.. a ten mi pomohol viacej ako ta kapsicka... je aj chutnejsia.... spytaj sa nan v lekarni...