Skola ma dokaze fakt strasne stresovat . Hoci som uz v poslednom rocniku na strednej . Poctivo sa ucim vsetko co treba no aj tak mam pocit ze to neviem aj ked si to prejdem . Ked profesor ide skusat ja mam pocit ze mi srdce vyleti z koze. Dostavim sa pred tabulu a totalne z tej tremy a strachu horim . Lebo citim taky stres, ze mi stupne tlak . Uz to trva roky , myslim ze by som s tym mala daco robit. Lebo ja ako keby od kazdej odpovedi zavisi moj zivot sa chovam . Ostatni spoluziac su pred tabulovu alebo ked hovoria z miesta v pohode a ja uz citim uplne teplo ked mam hovorit alebo sa prejavit. Stava sa mi to len v skole!!!! Akonahle sa mi vyucpvanie skonci opadne zo mna to hnusne napatie a uz som aj v pohode ani nie som cervena. Dost ma to stve lebo to vyzera blbo a nechcem to .. L( Vzdy si poviem ze uz to bude fajn , ved som sa to ucila. No u mna to je proste reflex ze ked hovorim nieco v skole som cervena. Len v skole!!! Preco?? L( Je to dost ponizujuce... byt taaka ..
Nie je to niekto taky podobny????
Stres, trema, starch v skole
pag myslis, ze toto je ten spravny sposob? Nemyslim si, ale tak kazdy sme iny rodic, mame ine metody evidentne. Akoze je fajn, ked dieta berie skolu hrou, ked nema stresy, ked do nej ma ist, ale zase flakat to nie je OK!
Ja som zbieral známky v detstve, ale poštové:-) Tam si Divočina?
Ja som svojmu synovi v piatom ročníku povedal, že nech sa školou nezaťažuje, riadil sa podľa toho. Jeho práce v žiackej knižke vyzerajú asi takto: jedna, dva, tri, štyri a k poslednej známke sa prepracoval tak, že napísal na hárok svoje meno a nenapísal tam nič, lebo potreboval päťku do zbierky. Ako, ono to vyzerá to pekne, teraz by mal ísť hore briežkom ... ale nepôjde, lebo už si začal zarábať svoje prvé peniaze, nakoľko ja mám predsa len nižšie IQ ako on, vždy mi dobre poradí, to musím uznať. Ale začať sa učiť právo v puberte? Haló? Ja som mu k tomu po hodinovom rozhovore, keď som to prestal zvládať, povedal len toľko: a začal si rímskym právom? Nie, ja sa učím odbor právo z anglicky písanej literatúry/// Musím si zvýšiť dávku. Bye.
anezka toto co si ty pisala to by sme chceli asi viacere, aby to nebolo stresove, aby to bolo fajn, len fakt je to pre mna novinka, ostala som prekvapena, ze proste vitaminy a takto mozu ovplyvnovat taketo veci, patrisienka ved toto toto :) ale tak ja som si ani nemyslela, ze viem vsetko, ale toto som netusila vobec
naty myslíš, že toto má niečo spoločné s týmito problémami, ktoré nás tu trápia?
Ahojte,
Chcela by som vás poprosiť o spoluprácu na výskume, ktorý sa zaoberá tým, ako sa ľudia k sebe správajú v ťažkých chvíľach a ako sa naučiť podporovať samého seba namiesto kritizovania sa.
Výskum sa začína vyplnením dotazníkov, ktoré sú samozrejme anonymné. Následne Vám budú každý deň po dobu dvoch týždňov zasielané meditačné a vizualizačné cvičenia. Po ich ukončení, zmeriame ich efektívnosť opätovným vyplnením dotazníkov. Aby sme zmerali efekt cvičení aj z dlhodobého hľadiska, dotazník Vám bude zaslaný aj po dvoch mesiacoch.
Link na dotazníky:
Ďakujem za každú odpoveď
V prípade otázok ma neváhajte kontaktovať na emailovú adresu natalondrejkova@gmail.com.
S pozdravom a prianím pekného zvyšku dňa,
Bc. Natália Ondrejková
Ústav aplikovanej psychológie, Fakulty sociálnych a ekonomických vied, Univerzity Komenského v Bratislave.
ano - dava sa jedna kapsula denne a obsahuje take mnozstvo ako treba, ze netreba ich davat viacej :)
Simranka aj ja som mala dost zvlastne pocity, ked mi o tomto baby pisali a ja som absolutne nechapala ako mozu mat vitaminy vplyv aj na stres, na jeho zvladanie a tieto veci. No evidentne to, ze som mamicka este nehovori o tom, ze viem vsetko :)
Modroocka diky, ze si mi to napisala, aj ake vitaminy obsahuje. S davkovanim je to ako? V jednej tablete sa nachadza tolko vitaminov, kolko by dieta malo denne dostat alebo?