hlupe otazky okolo porodu

Príspevok v téme: hlupe otazky okolo porodu
bublik

mam ich dost a su strasne hlupe, preto sa ich pytam tu, prosim o pochopenie, som strasne nervozny clovek a potrebujem byt vzdy na vsetko stopercentne pripravena, inak som nervozna ze neviem co ma caka. tak teda:
ked porodim, budem moct mat potom nohavicky? viem ze sa daju kupit dake speci sietovane, ale ja mam doma dost starych volnych, ktorych sa rada zbavim, mozem mat aj take?
ked mi daju klistyr, budu to robit v sprche? nebudem potom zanechavat nejake stopy?
ked budem rodit daju mi na to nemocnicnu koselu, alebo budem mat svoju vlastnu? po porode budem mat babatko stale pri sebe?
naucia ma v porodnici kojit, prebalovat a kupat?
momentalne mi nic viac nenapada, ale isto sem este daco dopisem, zatial budem vdacna za akekolvek odpovede.

dd

bublik, vsak ak to nebude zvladat, nemusi sa zrovna divat, ako ide hlavicka von :D..moze stat pri Tvojej hlave, drzat Ta za ruku a podporovat Ta..ale nech je pripraveny na vsetko :D, aj na to, ze ho mozes v tych bolestiach vyposielat kade-tade (samozrejme mu treba povedat, ze to nie je tak myslene, len pri tom porode sa to moze stat, citala som o tom v casopisoch :))..
inak drzim prsty, nech Ti to vyjde co najlepsie a nech mas co najlahsi porod a vsetko je v poriadku! :)

bublik

no jo, dakujem za odpovede vsetkym co pisali k veci, taska uz je pobalena (este dnes do mesta kupit posledne malickosti) a mozem rodit jedna radost. ked som to vcera povedala priatelovi, myslela som ze bude stresovat, ale cuduj sa svete, potesil sa, dal si svoje posledne pivo a od teraz uz sme "vzdy pripraveni" :-) asi mi sibe, ale uz sa tesim! a bude sranda vidiet ako to zvladne moj chlap, ci sa im tam nepolozi... suselka by mozno nechcela vidiet nikoho rodit, no ked to on chce tak pre mna za mna, budem rada ze je tam so mnou niekto kto ma podrzi. tak drzte palce a este raz dakujem :-)

dd

a este jedna vec, ked som tu tak citala jasnenku..mne dcerku po porode vzali do vedlajsej miestnosti na okupanie a meranie apgar skore, doniesli mi ju o chvilku na salu spat, chvilinku po zasiti..tam som ju mala nejaky cas, ale potom ju zobrali na novorodenecke, mna potom previezli na izbu, sprchovala som sa, atd..asi tri hodky po porode, ked uz som lezala v posteli na izbe mi ju opat doniesli s tym, ze ked budem si potrebovat oddychnut, mam dcerku doniest na novorodenecke, ze sa o nu postaraju, kym si trocha oddychnem a budu mi ju nosit len na dojcenie..ja aj ked som bola unavena priserne, kedze som nespala cca vyse 30 hodin, nechala som si dcerku pri sebe az do vecera, iba na noc som poprosila spolubyvajucu z izby, aby ju tam odniesla, lebo som uz bola totalne ko..ale potom som ju uz mala pri sebe az dokym jej zistili zltacku, to bola opat den-noc pod modrou lampou, nosili mi ju len na dojcenie..zalezi to vsetko od porodnice, kde budes rodit, ako to tam maju zauzivane..

dd

bublik - ja som tiez na predporodnu pripravu nechodila a zvladla som porod :) a manzela som velmi chcela pri porode, pretoze som sa porodu priserne bala(nemam "zaludok" na take doktorske veci a vsetko co sa toho tyka..raz ma presvedcila sestricka u obvodacky, ze mi bude brat krv v sede, vyzeralo to, ze je to vsetko ok, este aj v cakarni som sedela 15min. a az potom som sa zlozila v obchode..len som stihla mamke povedat, mami je mi zle a uz som padala) a manzel aj chcel byt pri porode..ale nakoniec nam to nevyslo, manzel dorazil do porodnice za nami tak 10min. po porode, takze som si to cele "odskakala" sama, ja, taky bojko :D.a z porodnice sme sli v autosedacke.rodila som pred dvomi rokmi v juni, vtedy akurat zacal platit zakon o autosedackach..dcerke som obliekla take dupacky, ako overal boli, k autu som ju zniesla v zavinovacke a tam som ju odbalila a zapla do autosedacky vylozenej este plienkami :)..potom sme sice asi 4jazdy autom absolvovali tak, ze som sedela vzadu a dcerka bola zabalena v perinke a drzala som ju na kolenach vo vanicke od kocika, ale neodporucam..urcite je bezpecnejsia sedacka.drzim prsty, nech Vam vsetko dobre dopadne a pobal sa cim skor :) ja som bola pobalena asi mesiac pred terminom a ked to prislo, nemuseli sme doslova o polnoci stresovat, co este treba do tasky a co nie :).vela zdravia zelam!

jasnenka

Klistir je super vec. Mne bolo parádne, keď ma prefúkli...a či nebudeš zanechávať stopy? To ťa pri tých bolestiach ani len nenapadne...a bude ti to fuk aj keby si im to tam osrala.
Čo sa týka košele, sú nemocnice, ktoré ti dajú nemocničnú, parádne otrhanú, alebo máš honosnejšie nemocnice, ako napr.Šaca, tam si musíš priniesť svoju. To sa predom opýtaj toho, u koho budeš rodiť. A pýtaj sa aj to, či ti dieťa dajú, alebo ti ho budú nosiť priamo na mieste toho, u koho budeš rodiť...a podľa toho sa rozhodni, či tam chceš rodiť, alebo nie. Kojiť ťa nenaučia nikde, nerob si ilúzie, budú na teba kašlať, ibaže niekomu priplatíš, bude za tebou chodiť a ukazovať ti ako sa prikladá dieťa. Podľa mňa je lepšie, keď ti dieťa berú a nosia každé tri hodiny, alebo keď to potrebuješ, lebo po pôrode si unavená a dobre padne, keď ti na chvíľu pomôžu, okúpu, prebalia. V niektorých nemocniciach tvrdia, že je dobré, aby dieťa bolo s matko. Podľa mňa sú len lenivé a zbavujú sa svojich povinností...Prvé dieťa mi nosili každé tri hodiny, druhé som musela v Šaci podpísať, že ho budem mať pri sebe. Či som chcela, alebo nie. Hodia ti ho a staraj sa. Mne bolo veľmi zle po pôrode, každý tam na mňa "sral" a malý mi skoro spadol z postele, aj tak mi nepomohli. a to som aj sestričkám nosila dezerty.

karioll

bingham
ja mam po 40,ja sa tu nepotrebujem realizovat.chcel som pomahat ludom,kedze ked som sem nahodou zabludil a cital tie zmesky laickych nazorov,polopravd,"rad"uplnych magorov,pomyslel som si,ze by bolo vhodne sa podelit zo svojimi vedomostami.ale aby ma kazdy den niekto urazal,tak to nie.admin ma nepodrzal.ako som ti pisal v tej tvojej,dost nestastne zalozenej teme(pozri ako tam kacatko vyvadza),este zajtra pomozem tej babe a koncim.majte sa tu pekne,aj s ojkou,zuzic,jajkafr a ostatnymi normalnymi slusnymi ludmi.

bingham

Karioll a ojka:

musim povedat, ze vy ste jedny z mala ludi co sa snazi odborne, ale najma so zdravym rozumom pomoct ludom na tomto fore.

Karioll: to ze sa tu ludia spravaju ako zvierata s tym nic neurobime, ale na druhej strane ti ich musi aj luto - ved sa pozri ake su zlate, take hlupucke...

Ja osobne a mnoho dalsich triezvo uvazujucich ludi, je rado ze sem prispievaju ludia ako ste vy

ojka

karioll ja som to už celé čítala, preto sa len pozastavujem nad tým ako môže niekto niečo také napísať a útočit na všetky strany,a mat miestami dosť , nechcem sa nikoho dotknuť,dosť blbé poznamky, ja už neviem , komplexy nekoplexy, alebo či sa to niekomu pači, že tu je skoro všade také napätie...

ojka

už aspon z úcty k zakladateľke diskusie, by ste si mohli niektoré poznamky odpustiť a rozmýšlať nad vhodnými slovami. Mi netvrďte,že dospelí ludia sa nevedia aj slušnejšie spravať...