mam ich dost a su strasne hlupe, preto sa ich pytam tu, prosim o pochopenie, som strasne nervozny clovek a potrebujem byt vzdy na vsetko stopercentne pripravena, inak som nervozna ze neviem co ma caka. tak teda:
ked porodim, budem moct mat potom nohavicky? viem ze sa daju kupit dake speci sietovane, ale ja mam doma dost starych volnych, ktorych sa rada zbavim, mozem mat aj take?
ked mi daju klistyr, budu to robit v sprche? nebudem potom zanechavat nejake stopy?
ked budem rodit daju mi na to nemocnicnu koselu, alebo budem mat svoju vlastnu? po porode budem mat babatko stale pri sebe?
naucia ma v porodnici kojit, prebalovat a kupat?
momentalne mi nic viac nenapada, ale isto sem este daco dopisem, zatial budem vdacna za akekolvek odpovede.
hlupe otazky okolo porodu
ajusa, radsej si od... ten klystyr ako by som sa mala pri porode ved vies co, hlavne ked tam bude moj chlap, to by asi nebolo velmi esteticke, staci ze ma bude vidiet takuuu... cervenu, zosuverenu, opuchnutu, ako zo mna ide nas potomok... ale ked on to tak strasne chce... dufam ze ho to netraumatizuje. ozaj, nepotrebuje on na to mat ziadny kurz ani nic take vsak? lebo na predporodnu pripravu sme nechodili.
dakujeeem! a este posledna (dufam) seria hlupych otazok: na cestu domov ste si brali aj perinku/zavinovacku? lebo: ak ano, ako ste to potom riesili s autosedackou (ked je raz babo v zavinovacke tak sa neda priputat do sedacky)? a musi byt dieta za kazdu cenu v autosedacke? nemozem si s nim sadnut dozadu a drzat ho na rukach? myslim kvoli policii, clovek nikdy nevie a na pokuty nemam.
a bude teraz, pripadne zaciatkom oktobra (niekedy medzi tym by som mala porodit) babetkovi stacit na cestu domov body (dlhy rukav aj nohav), rukavicky a ciapocka, pripadne na to svetrik, nebude mu zima? ja viem ze uz sa uplne hovadiny pytam, uz koncim...
vsak ja si to odlezim aj bez nohaviciek, ale ked sa budem potom suchtat na vecko, tipujem ze sa mi zidu...
dakujem este raz za odpovede, hned som kludnejsia, ak mate este nejake prakticke pripomienky z ktorych ste boli vy zmatene a myslite ze sa zidu vediet, tak prosim piste. juj fakt som pokojnejsia, ked si to viem lepsie predstavit z tej praktickej stranky...
ale musi byt riadne neprijemny ten klistir, ked si predstavim to cele okolo toho :/
Klystir je relax oproti tomu co ta caka pri porode a hned po.. a neboli vobec, ak si myslela to ..
A kojila kazde dve hodiny? :)
Moj manzel sa narodil v decembri 1980 a jeho sestra vo februari 1980. :) Neviem ci kojila, ale urcite nie.
jaaaj ... ale to musi asi aj boliet :(
Klystír je násilné vyprázdnenie čriev,do konečníka Ti zavedú hadičku a nalejú tekutinu,tá spôsobí,že Ťa preženie.Aby si mala pri pôrode prázdné črevá.
hejke
mala by byť, ale nie vždy je:) A ja som toho svetlím príkladom (mamka ma čakala, keď kojila moju staršiu sestru). tak tak...
..ochranena..
Jasne, to su tie lochie, ocistky. Menzes urcite, nie, ved to ani logiku nedava.. :)))
Zene ktora koji sa neskor obnovuje cyklus. Ked koji intenzivne kazde dve-tri hodiny, je ochrfanena pred dalsim otehotnenim.