VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

bingham

Kaciatko:

No ti si riadna truba, ved ja len reagujem na tvoje sproste poznamky...

A mimochodom kazal ti niekto do tejto temy prispievat?, pretoze keby si tak nerobila tak booozeeee chraaan aby som na teba reagoval

Ja mam pocit ze ty si sama... mozno keby si chodila von medzi normalnych ludi tak by si bola ina, ale takto - vysledok vidime - zakomplexovane dievca co nema priatela, teda jedine ze sem spolu neprispievate napr. s damianom:-)

kaciatko7

okrem toho, ja nepotrebujem do takych tem prispievat, kedze moj osobny zivot je v uplnom poriadku...ty sa asi citis sam, kedze mas neustalu potrebu si so mnou dopisovat. ja sa vsak bez toho uplne zaobidem.

kaciatko7

Bingham, nemam problem pisat do hocijakej temy pod svojim nickom, takze zas su to len tvoje domnienky, nic viac. vies, ja take nieco, ako menit si nicky, naozaj nepotrebujem.

bingham

Kaciatko dufam ze sa neurazis ale v kategorii sex... a v teme som teda tehotna som si dovolil na tvoju otazku reagovat, len neviem preco prispievas pod inym nickom ?

kosa

bingham,

ty mas pocit? ako to ze nevjes ?...

:)

neni je dolezite ci je kosa zena ci je muz,

ide o to ze mame vedomosti ohladom zdravja, a ludja ktori nas citaju a nasleduju mozu sa vyljecit.

a nasa gramatika je cisto slovenska.

nepouziva germanizmy, co sucasna savincina (teda slovencina ustanovena SAVkov) jednoznacne je.

je vela zmjen potrebnych na SK ( okrem ucenja sa demokraticnosti prejavu, vsak....-to nepatrilo Tebe bingham,)treba menit vsetko:
ved SK pouziva madarsky statny znak...paradoks.

je mnoho veci, bingham, a ak otvoris Tvoje oci, tak vynimocnost Tvojho suhlasu so mnou sa stane v Tvojom zivote beznostov, a budes prospjevat a napredovat.

ide len o to, ze Ty musis chciet.

kaciatko7

ked odporcom dojdu rozumne argumenty, aj gramatika im je dobra...
AKO kto pise, nie je podstatne, CO kto pise, je ovela dolezitejsie
(dufam, ze tam nebola ziadna pravopisna chyba)

karioll2

ako vies,ze je zena?ja neviem co je.
tak ok,pisala v tom zmysle,ze neurobil admin dobre ked mi sem zamedzil pristup,a ze sloboda slova a tak,preto