Dobrý deň, prosím Vás o radu týkajúcu sa liečby chronickej nádchy a nadmernej tvorby hlienov. Od bábätka mám problém s nádchou a hlienami, mám slabšiu imunitu, dennodenne upchatý nos a zväčša dýcham ústami (aj v spánku). Pokiaľ ma chytí choroba ťažko sa mi dýcha aj ústami, nakoľko mi hlieny stekajú do ústnej dutiny a často ich musím vykašliavať aj keď nie som chorá. Už ako dieťa som vyskúšala mnoho nosových sprejov, no nič nezaberalo. Mala som 3x vyberané nosné mandle, čistenú sliznicu a mnohokrát prepychovaný nos, to zabralo max. na mesiac. Potom ma moja obvodná lekárka poslala na alergiológiu, kde som zbytočne chodila 5 rokov a brala kopu liekov,napr. Xyzal, Aerius, ... nezabralo. Ďalej ma poslali na vyšetrenia soli v pote - Cystická fybróza kde bola hodnota na hranici s nábehom na túto chorobu. Momentálne užívam prírodný prostriedok - Sinusan, ale výrazné zmeny nieje vidieť. Viete mi prosím Vás poradiť akú liečbu mám zvoliť? Ďakujem :)
Nadmerná tvorba hlienov a chronická nádcha
Mas pocit ze ja by som menil nicky ?
lenze ja nemam za potrebu menit nicky, ked mam potrebu sa k niecomu vyjadrit, tak sa vyjadrim. ci sa to tebe paci alebo nie.
bingham, nastuduj si nieco ohladom grepovych jadierok. a ked uz sme pri tom, treba len davat pozor, aby boli pripravky vyrobene len z grep. jadierok, nie z duziny (s ktorou je problem, ked sa uzivaju tie lieky). ale citricidal, o ktorom som pisala, je v poriadku. podla mna, ty prispevky ani neposudzujes podla obsahu, ale podla nicku. keby som si zmenila nick a napisala aj uplnu blbost, tak by si ani nezareagoval. dufam, ze som mohla vyslovit svoj nazor.
Karioll som rad ze su na tomto fore aj ludia ktory vedia co pisu a kaciatko davaj si pozor na svoje rady - mozu ublizit a to iste plati pre RNG
karioll, to je samozrejme uplne jasne, ze sa do krvi nevstrebu urcite latky len oralne, ale aj cez sliznicu, ale zaujimalo ma, kde si vycital, ze extrakt z grepovych jadier je kontraindikovany s antihypertenzivami. pokial viem, tak sa nemaju zapijat grepovym dzusom (to je ale logicke, kedze lieky by sa vo vseobecnosti nemali zapijat dzusmi alebo mliekom), ale je rozdiel medzi duzinou a jadierkami. inac, zaujimave, ze urcite nosne spreje (chemicke) su v tejto veci uplne v poriadku.
vsetko zo vsetkym suvisi
ked radis druhym,myslel som si,ze vies o com to je
vsetko je asi v krvi
tak ako ked si potiahnes z cigarety,za 7 sekund mas tie latky v mozgu,myslis,ze sa tam dostali slinami?
nic v zlom,ale pripominas mi jedneho "odbornika" co tu pise tiez taketo vselijake bludy
a grep znizuje alebo zvysuje hladinu napriklad blokatorov kalcioveho kanala,ktory sa podava aj pri srdcovych arytmiach,nielen vysokom tlaku
Aj kvapky ADIURETIN sa kvapkaju na nosnu prepazku a pri tom su urcene proti enureze.Cez sliznicu sa vstrebu do organizmu.
karioll, no to bola odpoved hodna odbornika, no co uz
kaciatko> vsetko moze ovplyvnit cokolvek...cez sliznicu sa dostava vela do krvi kde sa stretne s inymi latkami, takze je mozne aby vyplach reagoval s liekmi per os...podobne totiz sa dostava nitroglycerin do krvi ked si ho da niekto pod jazyk, tiez ide cez sliznicu a preto je tak rychlo ucinny, lebo je to najrychlejsi sposob vstrebania latky do krvi
zuzic> skus pouzivat olejove kvapky, napriklad ten coldastop spolu s tym co uz uzivas, zmasti ti sliznicu, a nebude ta v nose stipat...mna tak stipalo az palilo no hnusne to bolo, tak som si dala coldastop a prestalo to, mna stipalo z olynthu a tak som ho prestala pouzivat