Dobrý deň, prosím Vás o radu týkajúcu sa liečby chronickej nádchy a nadmernej tvorby hlienov. Od bábätka mám problém s nádchou a hlienami, mám slabšiu imunitu, dennodenne upchatý nos a zväčša dýcham ústami (aj v spánku). Pokiaľ ma chytí choroba ťažko sa mi dýcha aj ústami, nakoľko mi hlieny stekajú do ústnej dutiny a často ich musím vykašliavať aj keď nie som chorá. Už ako dieťa som vyskúšala mnoho nosových sprejov, no nič nezaberalo. Mala som 3x vyberané nosné mandle, čistenú sliznicu a mnohokrát prepychovaný nos, to zabralo max. na mesiac. Potom ma moja obvodná lekárka poslala na alergiológiu, kde som zbytočne chodila 5 rokov a brala kopu liekov,napr. Xyzal, Aerius, ... nezabralo. Ďalej ma poslali na vyšetrenia soli v pote - Cystická fybróza kde bola hodnota na hranici s nábehom na túto chorobu. Momentálne užívam prírodný prostriedok - Sinusan, ale výrazné zmeny nieje vidieť. Viete mi prosím Vás poradiť akú liečbu mám zvoliť? Ďakujem :)
Nadmerná tvorba hlienov a chronická nádcha
zistovat lekar musel lebo pri normalnom vysetreni to vzdy pozera a ked si bola este na operacii...ja mam trosku vykrivenu priehradku, mne to doktor povedal ale povedal tiez ze iba trosku a nemalo by to vadit.ale aj keby som chcela este to riesit nemozem lebo nie som plnoleta ale ako povedal aj tak by to nepomohlo. ja som bola minuly rok na vybere mandli a naivne som dufala ze to pomoze:( potom som bola este tri krat unho a nic mi nezistil ani druha doktorka nic nezistila.a nie som na nic alergicka tak neviem. moemntalne mam asi aj opuchnutu sliznicu s nadmerneho uzivania kvapiek a uz ma aj dost boli nos z toho...ty nemavas bolesti?
Livinka a vápnik budeš prijímať v akej podobe do tela? úplne vysadiť mliečne výrobky není zas dobre. Keď neješ jogurty tak aspoň pri tých syroch ostaň. Myslím si, že tie ťa až tak nezahlienia. Najviac zahlieňuje mlieko.
livinka
robis velku chybu,jogurt a acido je zaklad
mlieko nepijem vôbec a jogurty nejem, z mliečnych najmä syry. skúsim vynechať sladké a uvidím či to aspoň trocha pomôže, ďakujem za rady :)
to neviem, viem iba o tom, že mlieko a mliečne výrobky a tiež sladkostí zahlieňujú, preto by sa nemali tiež konzumovať keď má človek nejakú akútnu respiračnú infekciu
A BIELA MUKA ZAHLIENUJE...
Livinka1 presne to čo konzumuješ. Všetko sladké a hlavne mlieko a mliečne výrobky.
Vedeli by sme mi prosím niekto povedať, ktoré potraviny ovplyvňujú tvorbu hlienov? Totižto skonzumujem dosť sladkého, najmä čokolády, ale žiadne sladené vody.
Jajkafr a modracik - biolampu máme kúpenú, ale ani to mi nepomohlo, často som sa nehrievala a nič....
LESSLIE
mojej dcere tiez bolo zitene,ze je alergicka na chlad z krvi...
brala CETIRIZIN...a lekarka jej odporucala saunu,otuzovanie...potom radila,aby si davala pozor na prechodne obdobia,je to najrizikovejsie obdobie...
a teplo sa obliekat-bavlna atd.ziadna syntetika...
jej sa to spustilo v dobe ked zacala chodit do skolky/a vela pila aj mlieka/
bola na tom velmi zle...
mala okolo 4roky...
mlieko som jej zacala vynechavat,cetirizin brala chvilku a asi rokmi ako rastla postupne a rastie sa mi zda,ze sa jej tato alergia vytraca...
a podobne to mam aj ja,mne este vadi aj ked ma ofukne prievan,tiez som brala cetirizin...ale bola som dost unavena...tak som ho vymenila za PYCNOGENOL...velmi dobre a alergie...len je dost drahy...