Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nadmerná tvorba hlienov a chronická nádcha

Príspevok v téme: Nadmerná tvorba hlienov a chronická nádcha
Livinka1

Dobrý deň, prosím Vás o radu týkajúcu sa liečby chronickej nádchy a nadmernej tvorby hlienov. Od bábätka mám problém s nádchou a hlienami, mám slabšiu imunitu, dennodenne upchatý nos a zväčša dýcham ústami (aj v spánku). Pokiaľ ma chytí choroba ťažko sa mi dýcha aj ústami, nakoľko mi hlieny stekajú do ústnej dutiny a často ich musím vykašliavať aj keď nie som chorá. Už ako dieťa som vyskúšala mnoho nosových sprejov, no nič nezaberalo. Mala som 3x vyberané nosné mandle, čistenú sliznicu a mnohokrát prepychovaný nos, to zabralo max. na mesiac. Potom ma moja obvodná lekárka poslala na alergiológiu, kde som zbytočne chodila 5 rokov a brala kopu liekov,napr. Xyzal, Aerius, ... nezabralo. Ďalej ma poslali na vyšetrenia soli v pote - Cystická fybróza kde bola hodnota na hranici s nábehom na túto chorobu. Momentálne užívam prírodný prostriedok - Sinusan, ale výrazné zmeny nieje vidieť. Viete mi prosím Vás poradiť akú liečbu mám zvoliť? Ďakujem :)

lesslie

mariaa> mne to zistili az ako 18 rocnej...vtedy sa mi vlastne aj spustilo, ked som som malal cely rok nadchu...lieky brat nechcem, zetial sa to da vydrzat, hlavne sa musim teplo obliakt...len u mna je este ten problem, ze ked sa teplo obleciem, tak sa potim este viac ako inokedy a je mi aj tak zima, a zle mi robi hlavne chladny vzduch, a to sa v zime neda velmi ovplyvnit ;(

kaciatko7

karioll, snad mi nechces povedat, ze citricidal pouzivany vo forme vyplachu dutin moze ovplyvnovat lieky uzivane oralne. vyplach posobi na sliznicu a je ciste prirodny. a ked sa pouziva vo forme kvapiek (samozrejme vzdy zriedeny, nikdy nie cisty, napr. s ol.olejom) nemam dovod si mysliet, ze moze uskodit. no to by ma zaujimalo, kde si toto vycital.

kaciatko7

karioll, no a pri ktorych liekoch? to by ma naozaj zaujimalo...vsak ty si odbornik na lieky, ja ziadne neuzivam, vsetko si liecim vyzivovymi doplnkami.

karioll

dovolim si iba k tvojim radam poznamenat,ze grep je kontraidikovany pri vela liekoch a ked uz radis,mala by si na to sama upozornovat

kaciatko7

zuzic, ja objednavam citricidal na tej stranke, co som ti dole napisala. len nezabudni poriadne precitat, nesmie sa pouzivat bez riedenia (inac je to extrakt z grepovych jadier plus glycerin)...je to prirodna antimikrobialna latka.

zuzic

livinka tak asi sa budeme musiet s tym zmierit. ale som rada ze nie som sama lebo som uz bola totalne zufala a uz sm si mylslea ze je to nieco z psychiky...
kaciatko: dakujem za tip, ten citricidal dostanem v lekarni? za kolko asi? a ja nemavam anginy ani nic len obcasne bolesti, no neplanujem ich vyberat teda aspon teraz nie...

kaciatko7

a proti zahlieneniu by som vyradila zo stravy aj mliecne vyrobky (najma mlieko, syry...), trochu kvalitneho bieleho jogurtu je v poriadku.