Novorocne predsavzatia

giv

to je jedno,ty si nepochopil(a) otazku. bola myslena v tom zmysle,ci ten den vyuzivame na davanie si novoroc.predsavzati. z kontextu vôbec necitit,ci cakame az na novy rok,alebo ine vyznamne dni. ked pridu,ci ich vyuzijeme aj ako zaciatok niecoho dalsieho noveho,pre ktore sa rozhodneme my sami,co mozeme sami spustit ako zaciatok a doviest do uspesneho konca. aj kazdy pondelok-zaciatok v tyzdni mozes na to vyuzit, a hoci aj kazde nove rano :)))

to je jedno

:) to snad ani nemyslis vazne s tou otazkou. Nejaky mudry chlapik povedal, ze so vsetkym dobrym vo svojom zivote zacal do tyzdna. Alebo tak nejak. Ja vobec nevidim vyznam "prelomovych dni" ako Novy rok a pod. Lepsie zit tak aby kazdy den bol pre teba vyznamny. Necakat na novy rok, potom na Valentina potom na 1. maja :) atd.

slusny_muz

Tak to je dobre propolis je celkom dobry, obsahuje ucinne flavonoidy, ktore maju antimikrobialny charakter.
Beta-D-glukany su polysacharidy, resp. polymery glukozy, a su to nespecificke imunostimulatory, stimuluje rozne bunky imunitneho systemu a umoznuju to aby nase bunky boli ostrazitejsie voci cudzorodym latkam (antigenom)...prirodzene sa vyskytuju v hlive ustricovej a v kvasinkach (drozdie), kde sa nachadzaju v bunkovych stenach...v lekarni mas plno pripravkov kde ucinna latka je prave glukan. Aj slovenska firmy ho vyrabaju (www.pleuran.sk)./
Nemas zaco...

iris.

slusny muz,dik za radu.prestala som so vsetkymi antibiotikami a snazim sa prirodne,ako pises.mam "propolisovu terapiu". dost mi pomaha,ale uzivala som aj dost liekov,takze mozno prispelo vsetko,ze sa mi zdravie zlepsuje.
aj med mam rada,a zapamatam si tvoju radu: pripravky na baze D-glukanov. co su to D-glukany?ako funguju v tele? mne ako laikovi to pripomina vitamin D a glukozu??
diky este raz.
:)))

slusny_muz

dakujem aj Tebe, inak ak mas problemy s imunitou skus brat nejake cisto prirodne preparaty staci aj lyzicka medu s materskou kasickou kazdy den...alebo nejake pripravky na baze D-glukanov...

iris.

ale,to je fajn, moja imunita bola totalny prepadak! neustale som sedela na imunologii,aj testy mi robili atd...ale biochemia neviem,co vsetko zahrna.nejake vysledky mi prisli z krvi a mocu atd.chcem len vediet,ci je to v norme alebo nie.to by si mi vedel povedat?

slusny_muz

no tak trochu hej, zalezi na uhle pohlade som doktor ale nie mediciny ale ma to velmi velmi blizko...poradit by som vedel v oblasti imunity, biochemie,...:-))