vedel by mi niekto z vas prosim povedat kolko stoji potrat?
cena potratu
neodsudzujem dievcata ktore idu na potrat, ALE ak viete vy 14tky a 15 sexovat, tak sa naucte niest aj zodpovednost. ak ide zena na potrat zo zsravotnych dovodov OK, ale preco by mali dovolit potrat nezodpovednemu soplavemu decku, ktore si mysli ze ked bdue sexovat tak bdue nieco viac?! do riti ked uz mate sex, a chcete byt dospele, tak sa aj tak spravajte! ci vasa dospelost konci tam kde nastupuju vlastne problemy???
XDD :"ba otehotnie tak ktora z nas by to chcela vysvetlovat fotrovcom??" - tak touto vetou si akurat len potvrdila ze TY na sex prirpavena rozhodne nie si...nechces niest nasledky? naco sexujes? povedz mi jeden jediny dovod, pretoze sorry baby ja vam akosi nerozumiem, to ty vazne potrebujete dokazovat nieco sexom? pretoze verte mi, ZIADNA baba vo vasom veku, 13,14, 15, 16 nie je na sex pripravena jednak psychicky a najma fyzicky!!
a prestane sa uz dookola ohanat jedny jedinym trapnym argumentom, ze my nechapeme ako to je byt mlady, a zabudame a ostatne kecy...MY nezabudma,e my vieme dobre ake to bolo, a ake to je...nie sme stare, sme sksuene a to je rozdiel. ja mam 23 rokov, nie je to takd avno co som mala 15 a predstavte si ze aj my sme robili hluposti, ale vedeli sme kedy prestat. a viete preco? pretoze ta nasa generacia (ako velmi casto spominate) mala narozdiel od vasej rozum.
dievcata, urpimne? je mi vas luto...
lane17, sexovať môžeš, ale treba sa chrániť , ak nechceš otehotnieť... a nie potom behať na potrat... ale veď na každého raz príde a tvoje detičky sa ti raz "poďakujú" za ten neskazený život...teda nijaký život...
pane bože odcudzujete baby ked chcu ist na potrat to je aky rozum.ja som bola na potrate a mala som len 17 ..mala som mat dvojicky a co teraz nelutujem to...neviem si predstavit ze by som mala teraz dve decka im by som zkazila jedine zivot nato ze by som nane nebola pripravena...lepsie je ist na potrat ako to decko potom porodit a nebit nan pripravena ...decko sa bude len trapit a nemyslim ze decky domov je rozumne riesenie...a ani teraz sa necitim na decko a uz mam dost rokov a zato nemam teraz sexovat.?.ved sa uvedomte co pisete!!!!!
XDD, aj my sme boli teenageri, ale na rozdiel od vas bol sexujuci 15 ci 16 rocny clovek skor vynimka, teraz je to pravidlo, co je smutne... a aj keby sme odhliadli od toho ci to to nenarodene dieta citi alebo nie, inak uistujem ta, ze uz v takom 10 ci 11tom tyzdni citi velmi dobre, videla som totiz ako moje v tom case reagovalo na ultrazvuku na pohyb a stlacenie bruska(!) a teda ktovie odkedy tak citilo... vacsie riziko je moznych komplikacii pri neskorsich ZELANYCH tehotenstvach, zvysene riziko potratov a tak isto niekedy nastupuje aj problem s otehotnenim, potom to vacsinou aj po rokoch na tu zenu dolahne coho sa dopustila a ako ublizila SEBE... a ked praskne guma tak je tu predsa stale escapelle... ale aj tak mi neda dodat: ked ste natolko dospeli, ze mozete sexovat, tak musite byt aj natolko dospeli aby ste vedeli znasat nasledky...
KKS.,. Ja vás dospelých nechápem.,.
Niektoré decká, nehovorím, že je toto práve ten prípad ale fakt niektoré z nás o sexe a o problémoch ktoré z neho môžu vzniknúť ani vedieť nechcú a neriešia ich kím nemusia lebo vieme, že by nás to odradilo.,. Mne sa stalo že sa roztrhol šprcok.,. A čo.,. Môže sa stať všeličo.,. a každému a Mrdá skoro celá mládež tak na to kolko z nás mrdá tých nehod njeje až tak vela (čo sa tu sťažujú).,. A teraz si predstavte že máte napr 15 a chcete skúsiť čo sa dá, lebo to je proste puberta a ked je silná nepremozeme ju proste skusame co sa da a je to priroodzene a ked sa stane nehoda a baba otehotnie tak ktora z nas by to chcela vysvetlovat fotrovcom??!! Urcite ziadna a ja viem, že co teraz napisem bude podla vas bezcitné ale ten plod neuvazuje a zo zaciatku ani neciti je nevivinuty je to ako keby ste zabili strom., je zivi dycha ale nevie o sebe cize mu to niak nevadí.,.
A je mi zle z toho ked ludia nevedia prestne co a ako sa stalo a namiesto toho aby sa snazili pomoct nadavaju na nezodpovednych teenegerov akop keby oni sami nimi nikdy neboli!
Mozno z toho vyrastieme ale teraz sme aky sme a okolie sa bude musiet zmierit!
zuzlka chudatko :(
Len si tak tipnem. Podla toho, ako pises mas asi tak 13 rokov. Mas chlapca a chceli ste uz nejake tie veci vyskusat, lebo ved uz aj ine dievcata to robili. Ani ho do teba nedal, len tak ti po nej presiel a tebe uz 3 dni meska menstruacia. To snad nie, co ked si tehotna?! Ako povedat mamine, ze si tehotna a chces ist na potrat?
Sproste decka. Hrniete sa do sexu a pritom absolutne nic neviete o nasledkoch. Ochrana? Kdeze. Potom tu len na nete vyplakavate. Ked ste uz taki dospeli a uz to bez sexu vydrzat neviete, tak sa aspon chrante a nepiste tu potom hluposti.
A nie, nie som stara 40 rocna panna, ktora v zivote sex nemala a nevie co to je. Praveze to viem a preto sa spravam zodpovedne. Co sa tu o deckach povedat neda. Ale vlastne, co cakame od 13-14 rocnych deciek?
Ták aj ja tym teras prechadzm, lebo aj ja som tu hkupos sprawila a teras cakam co bude :(
asi230 Eur v kazdej nemocnici
egresko uplne si to vystihol..pekne povedane
Potrat stoji jeden ludsky zivot. Ale nie vzdy je to presne