Myslite ze shudnem ak po 17 uz nejem nic iba pijem

karioll

sway
mam pred sebou tie tabulky
keby jedla iba ovsene vlocky,obycajne,suche,co neje,ked pise ze je musli kde je ovela,ovela,ovela,ovela viac cukru tak iba 100g ovsenych vlociek je 50g sacharidov a75gryzeakjesurova je dalsich 5,ten chlebik co je,bohvie co to je,vo vacsine pripadov 25 g takychto chlebov je 10 g sacharidov,nech ratam ako ratam,je ovela viac ako by
mala plus mrkva plna cukru, by mala mat 130 g sacharidov asi tak orientacne podla mna,ale nechcel som prejudikovat rozhodnutie lekara

sway

karioll ja mam v diete 120g sacharidov a vazim okolo 60kg a pricom chudnem 1kg za tyzden.Ak ratam od oka,podla mna to s nimi neprehana akurat na ten olovrant by mohla pridat nejaku bielkovinu,ryza je vhodna napriek vysokemu glykemickemu indexu..

karioll

nadia317
iba kvoli tebe porusujem moje rozhodnutie nikdy viac neprispievat na tomto fore
chybu robis v tom,ze prijimas vela sacharidov,preto mas rozkolisanu hladinu glykemie a preto si hladna.jedine co ti mozem odporucit je,aby si isla k nejakemu diabetologovi,vypytala si tabulku sacharidovych jadnotiek,zistila si u diabetologa,kolko sacharidov mas denne zjest,iba oni maju vzorec na vypocet, a tym sa riadila.nic ine ti nepomoze.keby som ja jedol co ty,mam 300kg.neprecenuj vydaj energie pri sporte,zaklad je strava.kedze mas dieta predpokladam,ze si dospela,a ako taka by si mala mat realny pohlad na zivot v tom zmysle,ze ti moze byt uplne jedno ci mas 52 alebo 5Okg.povodne som na to nereagoval,lebo som si myslel,ze patris medzi tie pubertacky co tu vypisuju.mrkva ma strasne vela cukru.dalsia a v podstate 2.najdolezitejsie vec je jest potraviny z nizkym glykemickym indexom aby si nemala uz vyssie spominanu rozkolisanu hladinu cukru.zaklad je kombinacia sacharid,bielkovina.cize je zdravsie rozok so syrom ako s maslom a pod.a zalezi na uprave potravin,take francuzske zemiaky su uplna smrt,v supke a v pare uvareny zemiak je to spravne.ryza ma velmi vysoky glykemicky index,skoro ako cisty cukor.preto je clovek hned hladny,ked si da kura s ryzou.cestoviny sa maju varit 8 minut,var ich 7 minut,moze ti to byt jedno,ale telo musi vydat velmi vela enrgie,aby dostalo cukor s takto uvarenej spagety,cize hladina cukru v krvi stupa velmi pomaly.jest treba vsetko,ale s mierou,vecer nie ovocie a vsade sa pokusit dat zeleninu,parny hrniec stoji od 30 eur.jaa napriklad uz asi rok mam na ranajky 50g ovsenych vlociek za par centov z tesca a biele danone.a som 2x tazsi od teba a staci mi to a mam velmi vela pohybu

sway

nadia317 ak nemas tie musli sladene,tak podla mna ziadnu chybu nerobis.Jediny problem bude v tom,ze sa prilis ktoris pri takej velkej namahe.Ja ked drzim stravu,tak mam jedlo rozdelene az na 7 porcii.Ty mas len 5 a ta posledna mrkva sa nerata.Daj si na veceru 100g nizkotucneho tvarohu,je to dobre na veceru,pretoze obsahuje bielkoviny,ktore sa dlho travia.Kludne si pridaj aj viac sacharidov a po cviceni si daj kludne banan alebo aj 2 jablka.Skus sa skor vyhnut korenovej zelenine,lebo obsahuje dost vela cukru a nahrad ju uhorkami alebo salatmi z rajcin,papriky a listovej zeleniny.Hlavne sa neboj jest a snaz sa mat stravu co najpestrejsiu,lebo pride den,kedy sa neovladnes a zjest vsetko do radu.Drzim palce,snad som pomohla..

nadia317

Sway
No tak moj jedalnicek vyzera takto:
Ranajky
3 psenicno razne chlebiky s platkom sunky a syrom, platky uhorky a rajcina, kavicka s mliekom,voda

Desiata:
50 g sypanych musli s mliekom, vacsinou su to musli s orechami a trochu hrozienok

Obed:
Polievku nemavam kazdy den a ked ano,tak len do malej misky.Zjem menej nez moja dvojrocna dcera.
Hlavne jedlo pozostava priloha s masom /kuracie, morcacie alebo bravcove stehno./ Vsetko sa snazim upravovat len na min. oleji.Vyprazane ani nepapam.
Prilohu ako ryza a zemiaky si davam max. 75 g.

Olovrant:
50g musli s mliekom a kavicka

Vecera:

3 ryzove chlebiky nejako oblozene- cottage cheese, zeleninka, alebo sunka.

2.Vecera:
2 surove mrkvy

Kazdy den cvicim dvojfazovo.Mam kardio trening a vecer este posilnujem.Pocas dna vypijem 3 litre vody a zeleny caj.
Niekedy ked vecer idem behat, tak si dam po treningu jablko,lebo viem,ze to telo hned spracuje.
Sladke sa snazim obmedzovat.Max denne 3 gumove cukriky.No myslim,ze zeleniny papavam denne dost a aj vlakninu mam v tych ovsenych vlockach.Mam aj bielkoviny ako v mase a mliecnych vyrobkoch.Tak neviem kde robim chybu.

sway

nadia317
nie nesutazim,medzi tymi nadopovanymi chlapozenami by som nemala ziadnu sancu:-))
Napis sem,ako vyzera tvoj denny jeedalnicek a skusim ti povedat preco mas stale chut na sladke.

TICO

nadia 317 : aby si nemala chuť na sladké, jedz viac potravín živlu ZEM, a var si zeleninu v malom množstve vody so štipkou soli ( najmä zeler, mrkvu, kaleráb... ).