Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá

Príspevok v téme: Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
kristina64

Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.

zlta

Hej, podla mna je skupy.
Mali sme takych priatelov, boli sme skupina manz.parov s detmi, a ked sa islo na chatu, samozrejme sa nedalo kazdemu presne do bodky zratat, kolko minie. Cize sme to financne riesili plus-minus.
Ale oni si vzdy davali sakra pozor, aby boli v pluse :)

kristina64

nie, pochádza z normálnej rodiny, pre seba si dopraje má najkvalitnejšie veci čo sa týka zariadenia bytu a tak v tom nešetrí len ako som už napísala mám pocit, že veľakrát to využije ked platím ja. Z jednej strany ho chápem lebo sám platí pôžičku 3 izbový byt, auto je samostatný ale jemu strašne záleží na financiách veľmi rozmýšla dopredu napríklad veľmi ho zaujíma financie jeho kamarátov hned si všimne kto má a kto nemá peniaze. Napríklad mne povedal aby som si dala pozor na brata, ked budeme dediť lebo brat bude veľmi chamtivý. Mne to zle padlo ved čo jeho do toho? Tak tým pádom nemyslím len kupovanie vecí prípadne platenie ale peniaze všeobecne

brekeke

a nemal nejake problemy v detstve... ci nie je napriklad zo slabsej rodiny a tak kazdu mincu dvakrat zvazi... no vies co tym myslim, hadam...

ShaulaThalit

ak si to neuvedomi predovsetkym on, tak to nema zmysel... bud sa zmeni alebo sa zmieris s tym, ze je lakomec

kristina64

raz som mu niečo naznačila ale konkrétne ako mi to vadí to nie. ja viem že z jednej strany je to dobré lebo pred ním som mala takého čo nevedel s peniazmi vôbec narábať, len ich tak rozhadzoval a mal kopu dlhov. Je to dobré ked mlady chalan si vie takto ustrážiť peniaze a investovať do vecí, len tieto veci ma mrzia že jemu tak veľmi záleží aj na 2 Eurách, ja kebyže som chalan tak by som taká nebola, nemínala by som všetko na priateľku ale keby mala vyplatiť 2 Eurá v obchode určite to spravím ja.

Katka35

je lakomy. ale on to asi nazve setrny, na druhej strane, ak je mlady ako ty a uz ma vlastny byt a auto, setrnost sa mu vyplatila, otazne vsak je ake to budes mat po jeho boku ty. asi sa s nim o tom neda porozpravat, ze? kolko spolu chodite? lebo ja som sa s mojim priatelom v pohode o takych veciach rozpravala, aj som mu vytkla ze na mne parazituje, aj som ho volala parazit, ked som mala zlu naladu

notka

tiez si myslim ze je skupy..teda moze byt pravda ze na tom nie je tak dobre ako si myslis, ale ak planujete zit spolu, tak o tom kolko zaraba a co ho kolko stoji predsa musis vediet. cize ak hovoris ze dobre zaraba, tak mi to pride nefer. ja som tiez na vyske a priatel pracuje, dostavam sice stipko, to ale mi vystaci na vacsinu mojich vydavkov, a nieco aj odlozit, no vacsinou plati on, ale platim aj ja, len nie tolko vela.
a my tiez planujeme spolocny zivot, len este nemozme spolu byvat, no uz teraz mi priatel hovori ze jeho peniaze su aj mojimi. ja ale od neho nikdy nepytam, ani mi nikdy nic nekupil len tak (napr triko), to som si povedala, kym na to mam, tak mam svoju hrdost,budem samostatna :) no ak by som dostavala od rodicov, to by bolo zalostne malo, a preto by asi musel platit on, no on s tym nema problem. ten tvoj zrejme ano, tak by som si dvakrat rozmyslela buducnost s nim. kazdopadne sa s nim o tom skus porozpravat

krista64

nehovorím že na mna nemína, ked ideme vonku platí veci on, ale akonáhle poviem že teraz platím ja tak sa veci trošku zvrtnú ľúbiť ma ľúbi, on už chce aby sme spolu žili a ja kvôli tomu nechcem aby mi to nevyčítal, on nie je len ku mne taký ale aj voči kamarátom. Len každý sa čuduje, že dovolenky a podobné veci si platím sama, každej kamarátke to platí priateľ tak preto chcem vedieť ako ste na tom vy.

sssanka

aj to je dobry postrech naco bude minat peniaze na babu ktoru nelubi,..aj ten mi nic nikdy nekupil a potom sa so mnou rozisiel ved vedel preco nema kupovat ak to nemyslel vazne,...