Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá

Príspevok v téme: Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
kristina64

Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.

mirka 23

Tak tak, ruky prečo od takýchto chlapov. Vedia potom pekne deptať a vyčítať každú somarinu...Je to choré, nie je to normalne!

:-Pbebe

ruky prec od neho je to chamtive prasa ! s nim stastna nebudes mozno teraz...ale casom ked zalozite rodinu podobne ...ach jaj

lysko

utekaj od neho, žila som s takým 27 rokov, ked sme sa hádali tak iba preto, že som od neho pýtala peniaze, ja som živila celú domácnoť - joj prepáč - on platil poplatok za plyn, potom si našiel inú a odišiel so všetkými úsporami - ale beriem to tak - asi ich viac potrebuje, až bez neho jeho lakomosti som "bohatá"

rodrigez

Jo s nehovoril by som tomu skupy, ale lakomy... :) s takym ti bude super, budete mat stale vela nasetrene:)) he he

Lill

No ja to beriem tak, ze ked za mna priatel nieco zaplati, tak sa mu to sama snazim cim skor vratit, aj ked on to odo mna nikdy nepyta. Niekedy sa dokonca hneva, ked mu vraciam aj 2 eura. Zas ked zaplatim ja za neho, tak tiez od neho nikdy nepytam peiaze, sam mi to vrati.
.
Ked ideme niekam na veceru, na pizzu, na bagetu, tak plati raz jeden raz druhy. Niekedy ja, niekedy on, podla toho kto ma momentalne viac penazi (co je takmer vzdy on) Obaja sme studenti, ale on ma aj stalu pracu popri studiu.
.
Paci sa mi ako to je u nas, on vobec nie je skupy a hocikedy mi chce kupit nieco len tak, ked sa prechadzame len tak po obchode a nieco mi padne do oka. Ale tak ja zas nie som taka, ze ho budem vyuzivat, radsej si to zaplatim sama, pripadne si od neho poziciam. Aj hocikedy ma pozve do kina, na kavu, alebo mi prinesie darcek.
.
Tvoj priatel je fakt skupy, ked robi okolo penazi taky rozruch, ved na peniazoch vztah nestoji...Porozpravaj sa s nim a povedz mu co ti vadi.

rodrigez

Hm.. tak to je haluz. He he a nie je mu to trapne? nehovorim ze by ti mal vsetko kupovat, ale toto co pises je smiesne:)
My to s priatelkou neriesime. Niekedy plati ona, niekedy ja, ale uz to ani neratame a uz vobec neriesime. Ked ideme na dovolenku, alebo ide o nejaku vyssiu ciastku, kazdy si to svoje zaplati, ale inak nad tym ani neuvazujeme. Ked nemam akurat pri sebe peniaze ja, zaplati ona a naopak. Kto by sa zatazoval takymi hovadinami, su to len peniaze. Je zaujimave, ako sa niekto dokaze kvoli peniazom tak stresovat. Len prachy prachy a prachy... Osobne si neviem predstavit zivot s niekym kto vystraja takeho hovadiny ako ten tvoj, asi by som sa musel smiat...

rodrigez

Hm.. tak to je haluz. He he a nie je mu to trapne? nehovorim ze by ti mal vsetko kupovat, ale toto co pises je smiesne:)
My to s priatelkou neriesime. Niekedy plati ona, niekedy ja, ale uz to ani neratame a uz vobec neriesime. Ked ideme na dovolenku, alebo ide o nejaku vyssiu ciastku, kazdy si to svoje zaplati, ale inak nad tym ani neuvazujeme. Ked nemam akurat pri sebe peniaze ja, zaplati ona a naopak. Kto by sa zatazoval takymi hovadinami, su to len peniaze. Je zaujimave, ako sa niekto dokaze kvoli peniazom tak stresovat. Len prachy prachy a prachy... Osobne si neviem predstavit zivot s niekym kto vystraja takeho hovadiny ako ten tvoj, asi by som sa musel smiat...

STASIIKA

NO AHOJ, AJ JA MAM PRIATELA SW VLASNYM AUTOM BYVA U RODICOV MA POMERNE O MNOHO MNOHO TOHO VIAC AKO JA POCHOPITELNE ZARABA O MNOHO VIAC AKO JA. TAKZE DOVOLENKA PLATIM SI SAMA ON SAM NENAPADLO HO POZVAT MNA. KED SEDIME NIEKDE V PARTII TAK OBJEDNA AJ MNE. ALE JA TIEZ TAKZE SME SI KVIT, KED IDEME NAPR, DO OBCHODU A KUPUJEME SI BLBOSTI TAK MU DAM POLOVICU NA TO. NEPOVIE NECHAJ TAK, A CO MA ZARAZILO NA NARODENINY SOM OD NEHO DOSTALA KVET ZAKUSKY V KRABICI A CUKRIKY, NA MENINY FLASKU A BONBONIERU KUKAM AKO VYORANA MYS.TAK ANI JA SA NETRHAM TO JE PRITOMNOST. V MINULOSTI DOVOLENKA KAZDY SAM. SEDENIE S PARTIU ZATIAHOL AJ MOJ UCET ALE AJ JA SOM SEM TAM ZATIAHLA TEN JEHO NERADA SA PRIZIVUJEM. V OBCHODE ZAPLATIL AJ MOJU BLBOST A NECHCEL NIC. NA SVIATKY NO TAK ISLI SME DO OBCHOU A SOM SI VYBRALA KED NIE TAK SOM DOSTALA PENIAZKY A KUPILA SOM SI NEI MOC ALE LEPSIE AKO FLASKU A BONBONIERU. NO A TAK
TAKZE NEVIEM ZEBY SA CHLAPY MENILY ABO CO ?????

MMMaruska

na jednej strane ho chápem: je odkázaný sám na seba, vie akú hodnotu majú jeho peniaze kolko si na ne musel odmakať, ale šetriť a využívať svoju priatelku!!!

Myslím, že keď ste inak spolu šťastný tak to nemusíš brať tak tragiscky, je to síce dosť vážne a nikdy to nebude lepšie ale... Sama musíš vedieť či ej to ten pravý... A každý aj ten pravý má chybu...

Ked sa vezmete budete mať spoločnú kasu to by vyriešilo problém platenia. Len či nebude mať nejaké poznámky keby si zarábala menej, aby ti nevydeloval... Ale napr mnohé ženy si robia po svojom, kupujú si čo si chcú manželovi nepovedia... Zataja...

Hlavné je určiť si priority.A možno keby mu naznačíš, poprípade rovno povieš, by sa uvedomil... Možno sa len cíti že on si musí peniaze odpracovať ty ich máš zadarmo od rodičov... (čo pravdaže je jedno)

Môj priatel platí skoro vždy, práve naopak mám pocit že mi platí skoro všetko, ked sa tak nad tým zamyslím... pravdaže ked ideme na nákup (nebývame ešte spolu) zaplatím si svoju časť. Ale výlety, a tak... Hmmm

mrcina444

Tak to je uz fakt sila, ktorý normálny chlap upozorní svoju priatelku, ze jej brat bude pri dedení chamtivý? Ako by sa uz nevedel docakt, kedy tvoji rodicia umru, alebo co. Podla mna to bude prave on, kto bude robit vo vasej rodine rozbroje kvoli peniazom...ver mi, od takého ruky prec. Jasne, ze mínanie a robenie dlhov je tiez otras, ale zasa tvoj priatel je druhy extrem - skupan, ktorý nedopraje vlastnej priatelke. Na jednej strane chce, aby ste spolu bývali, a na druhej strane ta berie ako nejaku polozku úctovnej knihe. Ja by som ho okamzite nechala.