Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.
Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
linda, ale pre Adama je asi pojem "dobrá cena" inak vnímaný ako ten istý pojem pre nás :).. vzhľadom na to, že za 3€ navarí pre 10ľudí;) :D
Aj mne, prepac ale si ako stara babka. Mat chlapa ako si ty, tak si to rovno hodim hehe..
adamko z ktoreho si mesta???
ze tam mate same sproste drahe restauracie s lemravymi casnikmi??, alebo chodis len do jednej? ja poznam restauracie kde sa najes tak na dva dni ak si poriadny chlap...a baba si musi pytat detsku porciu... a to za velmi dobru cenu!!!!
a Adam, nič v zlom, ale už mi trochu lezieš na nervy...
AdamKrt neviem,po akých reštauráciách to chodíš, lebo mne sa stalo raz v živote, že som nebola spokojná :) inak nás obskakujú, či už je to obyčajná pizzérka alebo honosná reštika vo vychytenom hoteli;) ... asi si mal len smolu na nesprávnych ľudí, ako sa občas mne stáva v obchode, keď predavačky len gúľajú očami, že im tam vošiel zákazník;)
btw, myslím, že zakladateľka písala, že si zvyčajne dáva kolu a výnimočne si dala drink za 3€ , aspoň tak sa mi zdá...
AdamKrt taku blbost ze za 3eura by si spravil 10 jedal co davaju v restauraciach je riadna blbost. zrejme si este nekupoval mäso a podobne. Za tie 3 eura motno tak urobis kuracie stehna pre 4 clenov rodiny aj to bude len na obed a nenajedia sa do sytosti. Uz ani na zemiaky k tomu za ti nezvysi, a to neratam ze to bude bez zeleninovej pripadne ovocnej prilohy. Takze nekecaj. Sice teoreticky, keby si zabil vlasne kurca, a zemiaky vykopal zo zahrady, tak ako aj pripadnu zeleninu a ovocie k oblohe. Tak a tie 3 eura by si minul na dzus, popripade olej a pod...Tak by si za tie 3 eura navaril pre 10 ludi..:DD
je jasné že si človek váži viac peniaze čo zarobil sám, ako peniaze čo dostal (od rodičov napríklad).. potom aj pri míňani rozmýšla inak..
Ked sme sa uz vratili spat k teme - tak ked kristina64 vie minat napr. len na pitie 3 EURA, co je cca 90 korun zhruba. Tak za tie peniaze by som vedel uvarit cca 10 standardizovanych restauracnych porcii /mozno i viac/ chutneho a zdraveho jedla e este by z toho aj nieco ostalo ;-)
Cize aj takto sa da na to divat, ze ten druhy plytva zbytocne a nevie si vazit peniaze, ked ich nezaraba. Jej priatel sa ju mozno snazi nieco naucit a ona nechape hodnotu penazi, ked lahko prislo, lahko odislo.
lunka: heh, ze nechali sa obsluhovat. Boli sme na dovolenke a sli do jednej restiky. Ponahlali sme sa, tak ze si dame nieco chutne z denneho menu, co uz maju hotove. HODINU casnikovi trvalo, kym doniesol hlavne jedlo a to som mu musel pripomenut. Nie kazdy ma obe ruky lave a niekoho to bavi aj varit. Viem urobit tak jedlo, ze
a/ konecne sa z toho aj poriadne najem, lebo restauracne porcie su slabe,
b/ urobim ho presne podla chuti
c/ viem, kedy budem jest a co som do toho dal
d/ je to aj spolocne travenie casu a krasne chvilky spolu
e/ priatelku tiez obsluzim ako v restauracii, ja si ziadneho obsluhovania neuzijem, mna tie lemry lemprave casnicke stvu /cest vynimkam/.
f/ vychadza to lacnejsie
g/ za tu cenu a toho jedla ostane aj na dalsie dni, ci pre viac osob...
Neviem, ako ostatni ludia, ale mna dviha zo stolicky, ked dojdem do restauracii, vidim tie unudene tvare obsluhy, pozriem na ceny nejakej prkotiny a dviha sa mi nozik v kapse z toho, ako chcu cloveka ozbijat... Pripadne este, ak dopletu objednavku, alebo ste mali inu predstavu o tom jedle...
Pre mna je restauracia iba miestom, kde sa mozem /vacsinou/ mizerne najest, za premrstene ceny. Kazda putika si dnes hadam mysli, ze je nejaky interhotel...