Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá

Príspevok v téme: Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
kristina64

Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.

susulicka

a to z jednej ryze ako nasytis desat ludi iba toto mi povedz prosim ta..ze za tri ecka ako navaris desat porcii??

AdamKrt

usiko: neviem, co muzi ocakavaju, ale ja neocakavam nic - viem si napiec, peciem domaci chleba, ale aj navarit, zasit, povysavat, poupratovat atd atd a neockavam, ze priatelka bude driet na mna ako otrok. Zatial skor ja varievam priatelke, pretoze ma to bavi, varenie mam ako konicek. Divam sa aj na rozne TV relacie o vareni atd.

Co ocakavam je, ze fer sa budem spravat voci priatelke a tak isto ona ku mne. Nie je nic viac, ani nic menej.

hahaha

mirka 23, to mne je jedno ci to je rizoto, ci ryzovy nakyp. ja take jedla nejem. Ja mam radsej maso s ryzou. Ale tym by Adam 10 ludi za 3 eura nenachoval..

AdamKrt

hahaha: Ked sme uz zacali s korunami, tak to prepocitavajme na koruny. Povedal som, ze by som ukuchtil z kupovane, tak z kupovaneho a za tym si stojim. Ze Ty nevies varit lacnejsie, to neznamena, ze nevie aj druhy.

Cca 2 EUR je cca 60 korun za ryzu. Figu borovu. Dlhozrnnu ryzu zozeniem po 21 SKK s DPH. Kupim balik mrazenej zeleniny, alebo nejaku cerstu zeleninu. Napr. mrazena zelenina cca 350g stoji cca 28SKK, ale da sa zohnat aj lacnejsie. Tak isto mozem zohnat 500g cestoviny po 7.60SKK, alebo talianske z tvrdenej psenice 500G po 10.60SKK. K tej zelenine staci este kupit nejaku mrkvicku, nejaku bielu redkovku, ci cibulu, alebo por a zmestim sa kludne do tych 90 korun cca 3 EUR a este mi aj zostane.

Keby som chcel maso, tak poznam obchody, kde vozia vyrobky z Polska za par korun.

Alebo kupim zeleninu, za menej 8.60SKK asi 1KG muky, par malickosti a mozem urobit zeleninovy nakyp zapeceny na plechu.

Alebo ryza, kusok nejakej klobasky/spekaciku, 500g kyslej kapusty a mam kolozvarsku kapustu.

Alebo cuketa a mozem z toho urobit polievku a vyprazane cukety v cesticku, alebo podlesniky, alebo nakyp, pagace atd.

Taktiez co sa da urobit - zemiaky zohnat lacnejsie, muka a urobit zemiakove placky, ci podlesniky na liatinovej platni. Alebo cuketovo zemiakove.

Alebo cisto iba muka, kvasnice, sol a cesnak, trochu oleja a mozes mat posuchy, sisky, alebo langose a riadne mnozstvo...

Takze da sa, ked sa chce. Nemozem za to, ked niekto nevie, ako na to :)

usiko

Adam,

v niektorych veciach mas pravdu ale tu ide o to aj, ze kedze muzi od zien ocakavaju, ze im navaria, operu, ozehlia a upracu....tak aj zeny od muzov volaco cakaju, napriklad ze castejsie zacvakaju oni.....popritom obaja mozu pracovat, teda tu nedelime na ja som zivitel, nie ty...ale urcite role aj tak muzi nebudu brat....takze tak...

osobne si myslim, ze kristinkyn frajer je lakomy.....

pred rokom som dva roky ja zivila priatela, cvakala som vsetko z mojho platu, pretzoe rozbiehal firmu a penazi nemal ziadnych...ale aj tak sa snazil, ked nieco mal, tak si nieco zaplatil a atak...teraz v lete sa mu dari, takze povacsine plati on, za byt, internet, ked ideme von ...v zime bude jemu horsie, taze budem zase na tahu ja....ale nikdy sa mi nestalo, ze by na mne setril, alebo mi nedal, ked pytam, tak bez problemov da a ja mu vratim hned ked to bude mozne......u nas to takto funguje......

mirka 23

hahaha, nechytaj Adama za slovička, lebo sama pišeš o ryžovom nakype so zeleninou a hubami... v každom pripade za 3 eura sa toho da navariť hodne.

fialocka_7

Bože tak takéhoto priateľa by som za nič na svete nechcela,prepáč.....to budeš mť otravný život,budeš sa hádať,ak nerezignuješ...môj svokor bol taký istý a žena sa s ním rozviedla po pár rokoch,sa to nedalo vydržať..........držím palce

hahaha

Adam krt, len pre tvoju informaciu len ta ryza na ryzovy nakym pstiji okolo 2 eur, a tu zeleninu by si teoreticky mohol aj zo zahrady ako aj huby z hory...Takze to by mozno pre tych 10 ludi vyslo za 3 eura...Ale pred chvilou si pisal ze uvaris bez zahrady ze to kupis na to jedlo...Takze netrep ze za 3 eura urobis ryzovy nakyp so zeleninou a nedajboze aj s hubami...Vies kolko stoja huby? Ja osm pisala, ze navaris to s pomocou urody so zahrady, ale ty si tvrdil ze na to jedlo nakupis za 3 eura..tak si neser do hubky...jasne ze zo zahrady,kde rastie cuketa, zemiaky, a pod. by kazdy urobil obed v tej hodnote...A tak nap povedz co si pisal..Napis anm recept, kde vsetky suroviny budes mt z obchodu nakrmis nim 10 ludi, a je to jedlo ako z restauracie...cakame...

AdamKrt

zinuska: samozrejme viem, ze si alkohol nespomenula. Spomenul som ho ja, lebo vela ludi si bez neho nevie predstavit zabavu. To len tak na okraj... Ale cert ber, alkohol. Proste kazdy sa vie bavit inak...