Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.
Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
Ak je to tak kristina, ako pises, tak je tvoj priatel skupy. Skupost je bohuzial vlastnost, ktora sa vekom skor zhorsuje (ak sa nezhorsi, tak urcite zostatne aspon v tejto podobe). Clovek, ktory je velkorysy skupeho nechape, lebo ten rozmysla proste inak a plati to aj naopak. Zivot so skupym clovekom by bol pre mna neakceptovatelny. Clovek musi riesit v spolocnom zivote tak vela veci,kde podstatnu ulohu hraju peniaze, pridu deti, s nimi kopa vydavkov. Ak si teraz od teba vypyta naspat 2 Euro a to je uz zamestnany, tak si neviem predstavit, ako by sa s nim dali riesit veci typu - ako je jazykovy kurz pre dieta za 350 Euro,letny tabor za 150-200 Euro a milion inych veci v kazdodennom zivote,kde skupy clovek rozmysla uplne inak ako ten co skupy nieje. Ja som taky pragmatik a realista, ale to je asi bezne po tych rokoch v manzelstve, ktore mam za sebou a na stastie skupost doma riesit nemusime. Porozpravaj sa s nim alebo radsej prec od neho.
kristina64 skus sa s priatelom porozpravat, preco sa tak sprava?
AdamKrt mas moje sympatie,pretoze malo ktory chlap dokaze navarit a este aj usetrit. Mam otca ktory dokaze "z nicoho" navarit. A ja mam problem navarit aj z plnej chladnicky :(. a k tej tvojej priatelke len tolko, ze snat je uprimna. Co mi ale z tvojich prispevkov nepripada. Zeny su mrchy!!
ma dobre vypocitaveho ignoranta, a potom take naivne zeny ako ty sa počas manzelsta hadaju a stazuju akych maju muzov a deti najviac trpia.prve mesiace budes mozno troska trppiet ale po case si uvedomis ze ako dobre si spravila a hlavne ze nemusia trpiet deti. Keby zeny boli tvrdsie a nie take naivky co podporuju sa nechcem vyjadrovat akých muzov, tak potom nech su ticho
ma dobre vypocitaveho ignoranta, a potom take naivne zeny ako ty sa počas manzelsta hadaju a stazuju akych maju muzov a deti najviac trpia.prve mesiace budes mozno troska trppiet ale po case si uvedomis ze ako dobre si spravila a hlavne ze nemusia trpiet deti. Keby zeny boli tvrdsie a nie take naivky co podporuju sa nechcem vyjadrovat akých muzov, tak potom nech su ticho
fiiiha, tak mne priatel nechcel pomaly nikdy dovolit platit. ja som niekedy zaplatila, lebo mi to bolo trapne. alebo som mu potom nechala v aute peniaze, este o tyzden tam boli a ze cakaju na mna. mala som nejake zdravotne problemy, tak povedal, ze do prace ist nemam, ze on sa o mna postara. ked mal financne problemy, tak som pomohla ja. a potom to bolo zasa ok.
oh myyyy GOD!!!! este ked som bola slobodna, tak moj manzel terajsi mi kupil comi na ociach videl, ale zas nebolo toho vela, nie som narocna...no ale aby si dohazdoval veci do kosika len preto ze platis ty, tak to by som ho kopla do prdele....sorry, taky chlap je egoista sebecky a nevie co je to nezarabat na vlastnej frajerke...
No ďakujem pekne ja osobne Kristínka som sa stakým to chlapom ešte nestretla ale kamarátka mala presne takého Škroba a dost prachateho mal 2 firmy !!! že keď si išli aj posedieť s partiou tak obaja sedeli pri sode a nedaj bože keď si chcela objednať niečo ineeeee Ja si myslím že toto je len začiatok teraz si predstav že by si sním mala deti...myslim že nemusím komentovať... Zlatý môj chlap!!! :-D
ako sorry... ale ja by som toho chlapa nezniesla... mna by tie malickosti privadzli do sialenstva. prepacte mi vsetci navokol, mozno som vypocitava mrcha ja, ale toto je vela...
..daj vediet? no haha, na tomto fore je asi 35 400 tem, a keby som tu chcela najst nejakeho konkretneho cloveka, tak neviem neviem :DDDDDDD