Dobry den.Otvaram temu na toto ochorenie,nakolko sa o nom malo pise a je zopar ludi aj na Slovensku,ktori ju maju.Presiel rok,odkedy ju diagnostikovali mojmu otcovi.Choroba velmi rychlo progreduje.Otec za rok schudol 25 kil, je slaby a pohybuje sa uz len s pomocou bariel.Budem rada,ak sa podelite o to,ako to prebieha u vas,resp.vasich blizkych,ake metody terapie skusate.My sme uz skusili takmer vsetko.Aj alternativnu medicinu, aj liecitelov, ale bezuspesne.
ALS - amyotrofická laterálna skleróza
to sf,
ak je dopležité pri ALS udržať hmotnosť, skúste pivné kvasnice - podporujú chuť do jedla a obsahujú veľa vitamínu B, potom je dobré dodržiavať pravidelný režim stravovania.
Nuz su rozne mikroby, ktore bezni lekari prakticky nepoznaju, nemaju presne metody na ich urcenie, ale na medickej fakulte ich naucia sa tvarit suverennne(vsetko vieme, vsetko pozname)
Medzi ne patria napr boreliozy, mykoplazmy, chlamidie, L-formy, biofilmy a mnohe virusy, ktore sa navonok velmi neprejavuju.
Tak isto nevedia vyhodnocovat stupen zamorenia tela.
Takze ich tvrdenia su casto dost nezodpovedne, zialbohu, az laicke.
Na tieto nakazy sa treba obratit na inych lekarov, co sa specializuju prave na taketo mikroby.
Zopar mojich postrehov:
Ten clanok o pricinach ALS je uz dost stary, pozeral som ho uz pred rokom s nadejov a bohuzial, zatial sa nic rozumne nenaslo - az taky optimista teraz uz nie som. Len overovanie lieku trva roky ale na druhej strane, co ak ...
Inak na starsiu otazku o pouzivani liekov na cholesterol - ano, otec pouzival, ale velmi vela ludi nie, takze 100 percentny suvis sa nenasiel.
Ohladom boreliozy a.p. - kontatoval som u z davnejsie neurologicku na oddeleni, kde bo otec vysetrovany, ci nemoze ist o nejaku podobu chorobu a len sa pousmiala - ALS sa da dobre a jasne vysetrit.
Otazka ohladom prebytku slin - da sa dostat odsavacka na predpis + ja som k nej dokupil koncovku ako je u zubara a odsavanie ide samostatne, ak je potrebne.
Na posilnenie berie otec lieky typu syntostigmin, ktore zvysuju hladinu acetylcholinu a trocha pomahali hlave v zaciatku, len maju vedlajsie ucinky ako je zvysene zahlienenie a zvysene slinenie, takze teraz ich obmedzujeme.
Experimentujeme este so sprejom, ktory by mal znizit slinenie a otvorit trocha priedusky - Atrovent - je na predpis - trocha pomaha, ale len nedavno sme zacali skusat, takze neviem to zodpovedne doporucit.
Dostat v Nemecku aj nejake naplaste proti slineniu, ale maju dost vedlajsich ucinkov a u nas nie su dostat.
Na komunikaciu som nakoniec nasiel jednoduchu detsku klavesnicu v hrackarstve, takze otec moze ukazat/napisat co potrebuje, kedze uz nedokaze pisat perom a rozpravanie je nezrozumitelne.
Ak Vam ponukaju nejake zazracne preparaty, alebo sa vyskytuju spravy o zazracnom vylieceni na zklade niecoho, overte si to napr, na www.alsuntangled.com
Ako doplnkovy zdroj vitaminov doporucujem komplet skupinu B, pripadne este lecitin.
Vdaka za tip na drozdie, ideme vyskusat.
Pri problemoch s prehltanim je potrebne pripravit mixovanu potravu vhodneho zlozenia a konzistencie a podavat lyzickou.
Podla informacie z prednasok o ALS jedna z najdolezitejsich veci pri tejto chorobe je zachovat hmotnost pacienta, takze tam momentalne smerujeme nase usiie.
Otec nemoze brat kreatin, ale skuste, ak nemate problem s oblickami, mal by zvysit svalovu hmotnost.
ALS forum v anglictine - www.alsforums.com
Drzim vsetkym palce.
Znie to velmi optimisticky, az prilis. Ale ja som tu vzdy zdoraznoval cistenie tela od roznycy zhlukov, najma bielkovonnych enzymami. Takze tu sa tiez enzymy uplatnia, ako aj v mnohych inych chorobach suvisiacich so zamorenim tela niecim.
Inac tie skodlive bielkoviny mozu byt produkt nejakych mikrobov, na co som tu tak isto upozornoval, vlastne presnejsie, nie ja, ale moje lekarske zdroje informacii.
Takze ziadna "autoimunita" ale branenie sa tela proti zamoreniu a nasledky zamorenia.
+ prikladám link na jeden populárny článok, netuším nakoľko je pravdivý:
Příčina ALS konečně nalezena!
bunecnaterapie.cz
Lobo: prečítal som si celú históriu tejto témy a tvoj príbeh ma dojal. Si bojovník a vždy sa snažíš prispôsobiť novej situácii a snahe komunikovať s okolitým svetom.
Netuším ako sa máš momentálne,dúfam, že si stabilizovaný. Držím ti palce!
V prípade, že by ťa sklamal hlas, existuje ešte možnosť komunikovať očami. Pozri si príbeh Jasona Beckera. Bol to niekedy snáď najlepší gitarista, s ALS už žije cez 20 rokov, i keď mu doktori predpovedali maximálne 5.
Na tejto fotke môžeš vidieť ako vyzerá jeho tabuľka písmen:
d1oi7t5trwfj5d.cloudfront.net
Tu to názorne môžeš vidieť v praxi na videu:
www.youtube.com
AVI,
taktiež prajem veľa síl-je ich treba
Keď tak nad tým rozmýšľam, prvotná diagnóza bola stanovená zle, ale teraz to je už jedno(žiaľ).
Na toto fórum som sa preklikala až, keď mu ALS diagnostikovali v nemocnici a tak som sa dočítala, že aj borelióza sa vie tváriť ako ALS(tak som to pochopila, dúfam, že dobre, aby som netárala) a tak som sa chcela toho dozvedieť viac a dúfala, že to nebude až také strašné, ale bolo!!!
Ak by som sa smela opýtať, kedy diagnostikovali Vášmu otcovi ALS? Teda koľko mal rokov a ako to celé prebiehalo?
Dakujem, s pozdravom JR
hmm, je to smutne a tazke. podla mna mu bola zle urcena prvotna diagnoza. ale to uz je aj tak jedno.. moj ocko mal 58 rokov, ked zomrel. je tomu mesiac.. klasickeho dochodku sa vobec nedozil. bol to uzasny clovek a je nam za nim velmi smutno. aj ked zomrel, tak mi to neda a zaujima ma vsetko o als. hladam, ci to ochorenie ma s niecim suvis. mozno potom sa bude dat ludom s als nejako pomoct. prajem vela sil..
AVI,
otec mal pred mesiacom 65 rokov, dnes je tomu týždeň a je to hrozné.
Otec nemal herpes ani žiadnu zlomeninu, ale či mal boreliozu sa už nedozvieme.
Ono to bolo tak, že mal DNU, že ho boleli a krivilo mu ruky sa pripisovalo tomu. Ešte mal problémy s prehĺtaním, ale keďže bol dlhoročný fajčiar tak to sa pripisovalo tomu. Možno hlavným problémom bolo zla prvotná diagnóza. On ani nechcel chodiť po doktoroch asi ako každý človek. Po vyšetreniach sme začali chodiť tak zhruba dva mesiace dozadu, a výsledky boli všetky OK, nanešťastie to posledné nedopadlo ako sme si predstavovali. Na neurológii sme boli v utorok, rovno si ho tam nechali a v piatok ráno už mame volali, že ....:o(
Ale pritom mu mama dávala asi pol roka pivné kvasnice, asi aj vďaka nim pribral a zdal sa, že sa tak popravil(vyzeral lepšie).
Veď čo si užil dôchodku?!!! 3 roky a na to, že celý život sa nadrel po stavbách. Strašne sa mi to zdá nespravodlivé!!!
to jojar
ak sa mozem opytat kolko rokov mal vas otec? mal vas otec aj boreliozu alebo herpes? pripadne nejaku zlomeninu pred nedavnom? dakujem za odpoved