Chcela by som sa spytat ci ma niekto skusenosti s antikoncepciou Novynette a ak ma tak ake??
---------------------
Hormonálne metódy antikoncepcie: www.zdravie.sk
Skúsenosti s HAK Novynette
chcem sa spýtať, lekárka mi predpísala novú antikoncepciu NOVENETTE, predtým som užívala TRIQUILAR. takže mám tú novú antikoncepciu užívať hned ako doužívam triquilar alebo až po 7 dňovej prestávke??
Dajte mi vedieť a dakujem za odpoved
ahoj takže.. ono ke´d začínša je to iné ako tie ostatné dni
takže keď uplne začínaš tak si berieš v prvý den menzesu tabletky (aby si bola chránená hned)..... takže po dobratí tabletiek tých 21 dní si musíš spraviť pauzu!!7 dní počas týchto 7 dní dostaneš menzes na 8 den. si dať prvú tabletku z nového blistra (aj ke´d ešte máš menzes to nevadi ono ti potom prestane)a zase berieš poctivo 21 dní tabletky a po dobrati si spravíš 7 dní pauzu. na 8 den si zase dáš novú tabletku :) a zase berieš 21 a 7dní pauza a zase 21 berieš a 7 dní pauza a takto to ide stále do okola!dúfam že už v tom nemáš zmätok:)
kikus vzdy musis mat 7 dni prestavku bez ohladu na to, kedy mas menzes..prosim ta nastuduj si to v letaku!!!!
ahojte ja som z toho teda dost dezorientovana...prosim pomozte mi :) po 21 dnoch brania HAK je prestavka, v piaty den prestavky dostavam menstruaciu.mam zacat brat HAK v tento den (teda v piaty den prestavky) alebo pockat az do siedmeho dna (tretieho dna menstruacie) a vtedy zacat uzivat? dakujem
mata nezamyslaj sa nad tym a ber to podla navodu...
ahoj maťa...áno, odo dňa keď si dostala menzes ju berieš 21 dní, potom je prestávka počas ktorej dostaneš menzes...ja som dostávala tak na tretí den...a pokračuješ v bratí tabletky po 7 dňoch aj keby si ešte stále mala menzes..
Ja sa chcem opýtať, že ked som začala brať antikoncepciu tak ju berem 21 dní a 7 dní ju neberiem tak vtedy mám dostať menzes? lebo som z toho trochu mimo lebo vlastne ju beriem ododňa ako som dostala krámy čiže 21 dní to nieje 28 dní nejako tomu nechápem prosím poraďte mi
no ja mam podobny problem...lebo v tom letaku je ze ked sa zacne uzivat v iny den ako v prvy den menzesu tak treba cakat 14 dni a to je v tej ceskej casti ale v slovenskej nic take nieje takze som na pochybach.......
no pokym si ich brala poctivo tak hej
Aluska dakujem za radu....takze uz by som teda mala byt chranena?