ani neviem ako zacat, ale viem, ze kazdy prispevok od vas by mi velmi pomohol, kazda rada, prip. vasa skusenost. mam 3rocny vztah pricom kazdy z nas studuje v inom meste /ke,Ba) Teraz prazdniny travime spolu v BA, jedine tieto dva mesiace mozme byt spolu, no priatelovi je to zrejme jedno... Jediny cas kedy sme spolu je ked ideme spat, ked rano vstavame, ked sa ideme najest, akonahle napr. prideme z obedu uteka za kamaratmi a trci pri nich niekedy az do rana (1hod.rano) Je s nimi na internete- jeho argumentom na moju zufalost z toho bolo: "ja som zvyknuty byt na internete" :( Trapi ma i to, ze cele dni hrava na tom internete poker s vlastn.prachmi, mozno i toto je pricina toho vsetkeho-zavisost, alebo co. Sem tam sa pride najest a so "zasobami" opet uteka na net. Ja uz nemozem zniest 4 steny, kamosov tu nemam nakolko ja studujem v KE, takze max. sa sem tam vyberiem do mesta prejst :( sama :( ... Nehovorim, ze je tak vzdy, boli sme 3krat v kine, resp. niekedy na nakup, ale to je vsetko... neviem co si mam o tom mysliet. On vie, ze ma to trapi, ale nic pre to neurobi... Akoby nemal zaujem nieco menit, ked mu je na nete s kamosmi a s pokrom tak fajn,... ale moja trpezlivost vrcholiii .... A par krat som aj navrhovala program, ist k vode, na kupko a tak, no stale si nasiel vyhovorku. Zajtra uz planujem ist sama na Zlate piesky, lebo sa v tej izbe zblaznim :((pre info mame obaja takmer 21r.) Poradte prosim, som tu sama a ani sa nemam s kym porozpravat o tom.... :(
vztah s velkym "?" ... :(
slečna, koniec bude až to povieš ty ;)a je to dosť jednoduchééé... :)
LU1, nepovedal si mi nič nové...
A áno hovoril si o tom, že si má hľadať lásku ktorá má budúcnosť. Niečo ako "hypotetické" má svoj význam!
inlowee, ked to takto bude pokracovat dalej, on si chodi von, dokonca s inymi babami a ty sedis sama doma, tak to skonci on sam! To by si asi horsie znasala ako ked to skoncis ty nie?
skus mu zahlasit vecer, ze si sa stretla s kamoskou a ze idete na diskoteku, vymaluj sa-oblec a uvidime co povie. Popraj mu pekny vecer a s usmevom odid. Ked na to nezaraguje tak je tomu koniec...
No vidim ze tvoj problem postupil na fore..
Ta veta utekaj od neho je 100%pravdiva !!! Ach naco si s nim stale..On si robi vseeetko co chce on a na teba z vysoka sere. Ale myslim ze ty pokial nedostanes fakt priucku tak budes stale cakat a cakat a cakat na neho ci sa nieco nezmeni... Vies neverim ze on bol az taky uzasny ked sa takto sprava... Keby to trvalo mesiac ale rok je dost dlho... Je to riadny kus kretena.. Riadny sebec s velkym egom ktory sa vlaci s babami ktore su k.... a akonahle sa s tebou pohada tak ide s nimi. Mala by si v sebe najst aspon kus ucty... Darmo ze on potrebuje zistit ako ta potrebuje.. To nema cenu aby zistoval.. Nie je to proste z tvojho pisania UPRIMNY A DOBRY CLOVEK podla mna. mne je z neho fakt zle!!!
ceky láska je o náklonnosti duší,o zdieľaní spoločných pocitov,o chcení byť pri sebe ,fyzicky,duševne a to, že to prerastie ďalej je normálne,nikto tu nehovoril o tom, že si musí hľadať partnera na celý život už v 21 rokoch (o10-15 rokov ,to bolo hypotetické, aby si to lepšie predstavila),lenže asi si si nevšimol že je v tom vzťahu ponižovaná a nešťastná,môžeš si byť istý, že ten chalan sa nezmení,určite si zažil niečo podobné,alebo moment ,keď ti vo vzťahu to dievča jednoducho bolo ukradnuté a ty si pochopil, že tade cesta nevedie,aj ona to už vie ,len zbiera silu ,toto je diskusné fórum,tvoje názory si vážim a som rád ,že dokážeš kultivovane prejaviť názor,aj tento bol môj
Áno. Majú pravdu. Riešil by som to rovnako. Ale ja som ja, ty si ty a oni sú oni. Jediný človek ktorý si môže dovoliť aspon trochu povedať, že by si ho mala nehať je tvoja mama. Založila si fórum pretože už nevieš kam a potrebuješ pomôcť. Ja ti dávam návod ako na to. Či už si schopná uskutočniť ho je na tvojom úsudku a vôbec či ti to stojí za to. Ja som skôr človek ktorý si uvedomuje, že všetko spontánne má koniec.
LU1, mám 19 rokov a moje názory na život rešpektujú 50 ročný chlapy. Prisahám a nie je ich málo. hypoteticky-možno keby sme sa stretli keď si sa ženil vravel by som ti, nerob to.
Takže, slečna ty musíš vedieť čo chceš a čo nechceš. Pre tvoje info: radil ti, ako napísal, 38 ročný muž! Človek, ktorý má toho dosť za sebou. Ale doteraz neprišiel na to, že hladať lásku v tvojom veku neznamená hladať osobu s ktorou si musíš zakladať rodinu!!! Ale to je jeho vec, jeho názor a toto je zas len môj postoj takže nech sa neurazí a rešpektuje ho.
Môj názor na život je, že život si treba úžívať pokiaľ sa dá. "Live to ride" - "život je jazda" a keď si dosť chytrá určuješ rýchlosť, zastávky, smer iba ty. Si príliš mladá na to aby si hladala partnera na celí život! Všetko čo som mohol pre teba urobiť je, poradiť ako udržať vzťah ktorý fungoval. Hoci! Ako som vyšie povedal, riešil by som to ako oni. Nepovedal som to iba z toho dôvodu, že ma do toho nič! Rešpektujem aj hlúpe rozhodnutia pretože bez nich by neboli tie chytré. Tým nechcem povedať, že tvoje je hlúpe. Chcem tým povedať, že koľko ľudí, toľko chutí a meniť ich je podľa mňa nevhodné. Ako som nižšie uviedol (bez čiernej by nebola biela, bez zla dobro, bez nenávisti láska)
Mne sa zdalo že si nešťastná a tak som ti chcel napovedať ako z toho... ano! je aj riešenie odchod, ale na to nemám nárok a hádam si dosť súdna na to aby si to posúdila sama.
Láska je cit ktorý stojí za to prežiť ho, ale ja nie som zrovna človek, ktorý by lásku vyhladával, ale viem aké to je cítiť ju. Môžem si dovoliť povedať, že jej rozumiem a dokážem ju tvoriť, predlžovať a ukončovať. A poviem že nejedna slečna to už okúsila. Vyhľadávam skôr nezávezný vzťah ako by to aj malo byť. Sme predsa mladý a život je tak krátky.
Vieš, Mali by sme si užívať koľko to dá a láska je síce pekná vec, ale mňa osobne obmedzuje. Preto ju nevyhľadávam ale mám pre ňu dvere otvorené. Ty si človek ktorý ju chce a ja som si náhodou prečítal tvoje fórum, tak prečo ti nepomôcť.
Ešte raz chcem dodať že rešpektujem aj rozhodnutia ako uviedol aj LU1. Tykám mu pretože do mňa rípol a tým mi dal najavo, že ma ponižuje. Či sa mu to podarilo...
dakujem vsetkym, aj tebe mama,... vidiet, ze na tomto svete je stale zopar ludi, ktori maju dobre srdiecko a snazia sa pomoct... velmi si to vazim....
Prečítala som si všetky príspevky, i tie, kde si ma nazvala macochou. nehnevám sa preto na teba....sama dobre vieš, aký som mala život s vaším otcom a ani druhý vzťah mi nevyšiel. Tiež som urobila pár blbostí vo svojom živote, ale ver mi, že keby som vtedy mala väčšiu podporu od vás - najmä pomoc v domácnosti, dobré slovo - a najmä tie zázračné slovíčka Ďakujem a prosím, (ktoré teraz ty vyžaduješ), lebo na všetko som bola sama a ešte k tomu aj škola, málo financií, vaše nároky a pod. určite by sa to neudialo tak, ako to všetko dopadlo. Je mi to nesmierne ľúto, chcela by som to vrátiť späť, ale bohužiaľ, to nejde. Ale aspoň som sa ponaučila z vlastných chýb. A preto nechcem, aby si dopadla tak, ako ja. A je mi aj to ľúto, že terajšieho priateľa nevieš prijať, i keď som si lepšieho partnera už ani nemohla predstaviť....len mi to prosím zase neprekaz. Ďakujem. m
moja, prečítala som si názory iných ľudí. Zhodujú sa s mojimi. Vieš, veľa sme o tom rozprávali a ako matka ťa prosím, netráp sa. Nemá význam pre takého blbca plakať, trápiť sa a pokúšať sa o nemožné...on už má svoj zabehaný rituál a never, že kvôli tebe to nechá. Som veľmi rada, že hľadáš aj touto cestou pomoc a rady, ale aj ty nad tými radami popremýšľaj, neber to prosím ťa len tak, že ti to píšu a ty si vypĺňaš voľný čas. Všetci majú pravdu a myslím si, že to by ťa malo podporiť a otvoriť ti oči. Musíš nabrať odvahu, zbaliť sa a prísť domov. Je mi ťa veľmi ľúto a neviem, ako ti takto na diaľku pomôcť.
Ale jedno viem určite, že nechcem, aby si trpela....mňa to tiež bolí, keď počujem len samé zlé správy. Chcem, aby si bola šťastná, ale s ním šťastná nebudeš, ver mi. Nájdi svoje JA, prestaň sa ponižovať...si mladá, pekná, inteligentná a práve preto som na teba hrdá, že si taká aká si. Som rada, že nepatríš medzi mládež s pochybnou povesťou, že sa neflákaš. Si zodpovedná voči vzdelaniu, voči svojmu zovňajšku, ta buď prosím ťa i zodpovedná za svoje JA, ktoré ako vidím, postupne strácaš. To nesmieš pripustiť. Budem ti držať palce, myslieť na teba....ale rozhodni sa veľmi rýchlo a správne. mamina
ceky pise pekne,ale tiez sa priklanam k LU1.Ja by som odisla v tomto momente.